Rowdy Perez

Wie is Rowdy Perez?

“Ik ben geboren op 24 september 2003. Mijn ouders zijn beiden afkomstig van Curaçao. Ik ben in Amsterdam geboren en woon nu al weer achttien jaar in Almere. Mijn ouders zijn gescheiden en ik woon bij mijn moeder. We konden in Almere een mooi nieuw huis betrekken en mijn moeder heeft die kans destijds met beide handen aangegrepen. Ik heb een oudere broer van negenentwintig. Ik heb ook nog een halfbroertje van vier en een halfzusje van acht die beiden op Curaçao wonen.

Ik heb nu al weer een tijdje een hele lieve vriendin, Naomi, die samen met mijn moeder mijn trouwste en fanatiekste supporter is. Mijn moeder moet wel vaak werken, maar probeert zo vaak als ze kan te komen kijken. Naomi komt zelf vaak mee naar de trainingen.

Rowdy Perez

Voetbal

“Ik ben zo ongeveer op het voetbalveld opgegroeid. Toen mijn vader hier nog in Nederland woonde. Hij voetbalde bij Zuidoost United. Hij was een prima voetballer, hij had alleen een wat kort lontje,” vertelt Rowdy. “Ik ben daar ook begonnen met voetballen in de F3.”
“Dat korte lontje heb jij niet…”
“Nee, dat stukje karakter heb ik dus meer van mijn moeder meegekregen. Maar de liefde voor de voetbalsport heb ik wel van mijn vader.
Ik doe verder geen andere sporten. Ik heb alleen voor mijn diploma’s een tijdje gezwommen, haha! Toen ik bleef drijven vond ik dat wel genoeg en ging mijn focus meteen weer op het voetbal.
Naast het voetbal vind ik het wel leuk om af en toe met mijn vriendin te gaan shoppen, of een spelletje te gamen met mijn vrienden.
Ik heb veel te danken in mijn ontwikkeling aan Harris Bantvawala en Sidney Schipper, trainers hier bij Huizen. Die hebben me in Onder-17 en Onder-19 heel goed opgevangen. Ik speelde bij FC Almere, maar daar kreeg ik een klein conflictje met de trainer, waardoor ik mijn motivatie een beetje verloor. Toen heb ik de overstap naar Huizen gemaakt. Ik werd gevraagd door Dennis Chirino, die hier toen Onder-15 trainde.

Rowdy Perez

Momenten

“Mijn moeilijkste periode? Ik denk dat dat rond een jaar of twaalf was. Mijn ouders gingen scheiden en ik twijfelde of ik het voetballen nog wel zo leuk vond. Er gebeurde toen heel veel in mijn leven, waardoor ik de motivatie even verloor. En natuurlijk die laatste periode bij FC Almere.
In de Onder-19 van vorig seizoen heb ik denk ik wel mijn mooiste moment gekend. Dat was een heel gezellig team waarmee we op trainingskamp zijn geweest en ook heel lekker draaiden. Men schatte ons in als degradatiekandidaat, maar met goed voetbal hebben we zelfs tweede gestaan.
In Amsterdam werd ik al snel bij de selectieteams gevoegd. Ook na de verhuizing naar Almere kwam ik meteen in de E1 en doorliep zo eigenlijk alle selectieteams tot en met de C1. Bij Huizen dus via Onder-15, 17 en 19 nu dus op de bank bij Huizen. Ik heb in het verleden ook bij Jonger-Oranje meegedaan. Daar speelden de beste spelertjes van een bepaalde leeftijdscategorie – onder twaalf en onder zeven – uit de regio een toernooitje in het Olympisch Stadion. Dat was ook een hele leuke ervaring. Jammer dat dat Onder-17 niet doorging door de Corona, anders had ik daar ook nog in gespeeld.
Ik ben niet iemand die erg ver vooruit plant. Ik laat de dingen liever op me af komen. Ik wil gewoon op dit moment het beste van mezelf laten zien en dan zie ik wel waar dat op uitdraait. Ik heb nu mijn focus op Huizen 1 gezet en daar werk ik zo hard mogelijk naartoe. Maar natuurlijk droom ik er ook wel van om profvoetballer te worden en mijn familie daarmee goed te kunnen onderhouden.”

Rowdy Perez

Favorieten

“Mijn favoriete club is Ajax, misschien wel mede doordat ik in Amsterdam ben opgegroeid. Buiten Nederland zeg ik Barcelona. Ook die club heb ik van jongs af aan al mee gekregen van mijn vader. Daar komt ook mijn voorliefde voor Lionel Messi vandaan. Messi laat zien dat je naast het hebben van talent ook keihard moet werken. Daarom is hij ook een voorbeeld voor me. Mensen hebben wel eens kritiek op hem dat hij te weinig arbeid levert, maar dan bestaat het niet dat je er zolang staat, zoveel prijzen in de wacht sleept, zie ook het laatste WK!”

Maatschappelijk

“Ik help mee bij voetbalschool Weber, hier op het Huizen-terrein. Verder ben ik momenteel bezig op het ROC met een studie ‘Human Technology’. Daarin leer ik hoe je een product kunt ontwikkelen op de manier waarop de consument het graag zou willen. Ik ga daar nu mijn tweede jaar mee in en ik heb het er naar mijn zin. Ik heb de opleiding gekozen omdat ik dat de meest interessante studierichting vond waaruit ik kon kiezen. Daarbij is de studie ook goed te combineren met het voetbal. We trainen nu om acht uur en ik ben om vijf uur klaar met school. Ik heb alleen nog geen rijbewijs, dus ik rijd vaak met iemand mee. Sidney Schipper woont bij mij in de buurt. Maar ik rijd ook vaak met mijn vriendin mee, die heeft al wel haar rijbewijs. Maar een rijbewijs is zeker een van mijn volgende stappen!
Als ik moet kiezen tussen voetbal en mijn maatschappelijke carrière, dan ligt mijn liefde toch echt wel bij het voetbal. Hoe onzeker dat ook mag zijn. Ik heb daar gewoon het meeste plezier in, dus vind ik het ook wel waard om daar dat risico voor te nemen.
In de sport ben ik constant bezig mezelf verder te ontwikkelen en te verbeteren.”
Je zit nu vaak op de bank en voetbal dan eigenlijk ‘niet’. Hoeveel geduld kan je daarin opbrengen?
“Ik ben best wel geduldig. Ook dat heb ik van mijn moeder. Ik geloof er heilig in dat als mijn tijd er is dat ik er dan ook kom. Ik ga niets overhaasten en laat het dus gewoon op me af komen. Ik moet ook fysiek nog wel wat sterker worden. Ik ben alleen niet de grootste, dus daar zullen mijn kwaliteiten denk ik ook gewoon nooit liggen…”

Rowdy Perez

Keuzes

Ronaldo of Messi? Messi!
Van Gaal of Koeman? Koeman! Ik denk dat ik het spel onder Koeman wat mooier vind. Ik zou denk ik Koeman toch liever als mijn trainer hebben dan Van Gaal…
Robben of Van Persie? Hmmm, ik denk Arjen Robben. Ik denk omdat ik ook buitenspeler sta en als ik zie wat hij allemaal gedaan heeft en er keer op keer wás voor Nederland…
Nasi of Bami? Nasi! Hahahaha!…
Een miljoen, of nooit meer voetballen? Ik zou er niet mee kunnen leven dat ik nooit meer zou kunnen voetballen. Zonder een miljoen doe ik nu ook al mijn hele leven. Ik hou liever het plezier in het voetbal dan dat miljoen en dan mijn plezier kwijtraak…
Zomer of Winter? Honderd procent de zomer! We voetballen dan wel in de winter, maar ik ben wel echt een zomermens. En ’s zomers kan je met een zonnetje erbij ook lekker voetballen…
’n Tesla of een VW Golf? Een Golf! Jaaaa…. een mooi opgevoerde VW Golf. Jaaa, haha, ik doe wel voorzichtig, dat komt wel goed, haha!…
Koffie of thee? Thee! Ik ben nog niet overgestapt op de koffie, dus doe mij maar een theetje met een lekker smaakje…
Voetbal Offside of Studio Voetbal? Beide kijk ik eigenlijk niet zoveel, maar als ik moet kiezen, dan Voetbal Offside…
Uitslapen of vroeg uit de veren? Haha, ik ben wel iemand die van een beetje uitslapen houdt. Maar dat doe ik dan wel op de dagen dat het kan. Als ik vroeg op moet dan leer ik mezelf wel aan dat dat echt moet…
Rood of Groen? Groen! Groen van ’t gras, maar ook van Huizen. Als ik hier ‘rood’ kies, dan krijg ik half Huizen op mijn dak omdat dat meer op Zuidvogels lijkt…
Baco of Bier? Mwoah, ’n Bacootje denk ik. Da’s wel lekker op zijn tijd…
Op de bank bij het eerste of spelen in Onder-23? Da’s een goeie… Het is een keuze waar ik momenteel wel mee geconfronteerd word. Ik denk dat het voor mijn spelritme wel goed is dat ik in Onder-23 speel. Daar komt bij dat ik gewoon nog even geduld moet hebben voor mijn tijd bij het eerste…

Rowdy Perez

Aldus onze talentvolle vleugelspits die al met enige regelmaat zijn minuten in Huizen 1 aan het maken is. Een knul waar we nog veel plezier als club aan kunnen gaan beleven!