Met de hervatting van het seizoen na de winterstop, richt ik mijn pijlen nu ook weer op de aanstormende talenten. Het is leuk om te zien hoe de eerste talenten hun weg al naar de eerste selectie hebben gevonden, waarbij doelman Olivier Pabon inmiddels zelfs uit lijkt te zijn gegroeid tot een vaste waarde in ons vlaggenschip.
Op een donderdagavond voor de training spreek ik af met Kevin schaap. Onze onvolprezen Bertje Brons regelt een lege kleedkamer voor ons en zo kan ik dan ongestoord in gesprek met onze jonge aanvaller die al de nodige minuten als invaller in ons eerste mocht maken.

“Mijn vader speelde ook al voor Huizen,” vertelt de op zestien januari 2004 geboren timmerman. “Hij speelde wel een aantal wedstrijden in het eerste, maar voornamelijk in het tweede elftal en bij het eerste op de bank.”
Voorlopig ga je dus verder in de voetsporen van je vader, maar je hoopt hem ooit voorbij te streven, dus,” plaag ik een beetje. “Nog broers of zussen die voetballen?
“Haha, ja zeker hoop ik hem voorbij te streven. Ik heb nog een zusje dat bij HZM voetbalt. M’n andere zus voetbalt niet.”
Verliefd, verloofd, getrouwd?
“Ik heb al drie jaar een vriendin, Zoë. Verliefd, dus!
Ik ben op mijn vierde bij de Wolfjes begonnen met voetballen. Doordat ik vroeger heel veel met mijn vader voetbalde ging het eigenlijk vanaf het begin wel lekker. Nadat ik mijn zwemdiploma had gehaald mocht ik op voetballen. Na de wolfjes vloeide ik meteen door naar de selectieteams.
Af en toe ga ik naar de sportschool, maar andere hobby’s of sporten heb ik eigenlijk niet.”

Wie is je steun en toeverlaat in het voetbal?
“Ja, dat is toch wel echt mijn vader… Hij probeert ook elke wedstrijd te komen kijken, dus dat is echt wel mijn grootste steun. Na afloop bespreek ik vaak hoe het ging met hem en hij geeft me vaak tips hoe het beter kan. Hij is best wel kritisch, maar als hij merkt dat ik er even doorheen zit dan is hij er ook altijd voor me om me een steuntje in de rug te geven en me weer op te beuren.
Het mooiste moment in mijn carrière was toch wel in Onder15, het kampioenschap met Lars van der Wal en Boris Horst.
M’n lastigste periode was dit seizoen toch wel. Ik heb wat last van blessures gehad. Ik was nog nooit echt geblesseerd geweest en dit was eigenlijk de eerste keer dat ik verstek moest laten gaan vanwege blessures. Toen het wat langer duurde allemaal raakte ik wel een beetje gedemotiveerd.
Mijn favoriete posities zijn op de flanken, links– en rechtsbuiten. Bij het eerste liever op links, omdat aan die kant de verdedigers vaak net wat minder zijn. Maar bij de jeugd speelde ik liever vanaf rechts zodat ik lekker naar binnen kon komen en dan schieten. Met het aanstaande vertrek van Frank van den Bosch zie ik ook wat meer kansen op die linkerkant. Diepste spits kán ik wel, maar dat is het voor mij toch niet echt… Ik hoor van anderen dat mijn voorzetten goed zijn, dus dat zijn mijn kwaliteiten denk ik dan. Ik vind het ook leuk om een actie te maken, daar zit je voor op voetbal, toch?”
Met je vader als achtergrond denk ik dat de keuze Huizen-Zuid relatief eenvoudig was…
“Nee, mijn vader heeft me daar altijd helemaal vrij in gelaten, maar ik koos ook uit mezelf meteen voor Huizen.
Voor het buitenland ben ik vooral fan van Liverpool. Daar spelen ze veelal heel mooi voetbal en de spelers spelen er ook vaak heel erg lang. Ik ben ook fan van Mohamed Salah en Cody Gakpo. In Nederland ben ik voor Ajax.
Als ik zou mogen wensen dan zou ik een wedstrijd willen spelen met Christiano Ronaldo. Die man heeft zulke extreme kwaliteiten, zijn dribbel, zijn schot, zijn sprongkracht, zijn acties, daar kijk ik echt tegenop.
Heb je voor jezelf iets van een carrièrepad voor ogen?
“Nee, ik bekijk het allemaal stap voor stap. Ik zit pas sinds vorig jaar bij de A-selectie en je weet nooit hoe het allemaal loopt. Maar het is natuurlijk wel een droom om ooit in de Johan Cruijff-ArenA te staan. Al was het maar via een bekerstunt met Huizen. Maar je moet wel realistisch blijven, ik weet wat mijn kwaliteiten zijn, maar ook welke ik mis. Nee, voorlopig houd ik het bij een basisplaats bij Huizen als droom…
Ik ben nog leerling timmerman, vier dagen werken, één dag naar school. Ooit hoop ik wel een eigen timmerbedrijfje te hebben, maar ik realiseer me dat daar ook veel bij komt kijken. Ik doe af en toe wat klusjes voor mezelf en dat moet ik dan wel eens om de trainingen heen zien te plannen. Die keuzes tussen maatschappelijk en het voetbal worden echter wel steeds lastiger. Maar voorlopig lukt het me nog voetbal en werk te combineren.
Ik heb geen boek op mijn nachtkastje liggen, maar ik zou dat boek van René van der Gijp wel eens willen lezen!”

Keuzes…

“Ronaldo of Messi?”
“Ronaldo! Messi vind ik ook een hele mooie speler, maar Ronaldo heeft ook Europees net iets meer laten zien vind ik. Ik waardeer ze alle twee!”
Johan Derksen of Leonne Stentler?
“Haha! Stentler? Wie is dat? Nee, dan kies ik toch voor Derksen!”
Van Gaal of Koeman?
“Van Gaal! Wat hij voor Nederland en Oranje gedaan heeft en nu ook weer voor Ajax, nee, dat vind ik echt een hele mooie kerel!”
Nasi of Bami?
“Nasi met pindasaus, anders is het maar een droge hap…”
Natuur– of kunstgras?
“Hmmm… Op dit moment kies ik voor kunstgras, maar als er een heel mooi matje ligt, dan ga ik toch weer voor natuurgras…”
Ajax, PSV of Feyenoord?
“Ajax! Da’s gewoon altijd mijn club geweest… Mijn vader is voor FC Utrecht, maar ik ben van begin af aan voor Ajax geweest…”
Een miljoen of nooit meer voetballen?
“Tja… Dus als ik dat miljoen krijg, dan ga ik nooit meer voetballen? Nee, dan ga ik toch voor het voetballen! Dan maar géén miljoen!”
Zomer of winter?
“Zomer… Ik hou toch meer van het warme weer…”
’n Tesla of ’n VW-golf?
“Een Golf! Ik hou van dat geluid van de benzinemotoren!”
Bob Marley of Ronnie Flex?
“Bob Marley, ik vind dat toch wel hele mooie muziek…”
Dat is van vóór jouw tijd!…
“Ja, dat is zo, maar ik ben wel van die wat oudere muziek. Ik luister zelf heel veel naar Housemuziek…”
We hadden het over MUZIEK, he!
“Haha! Ja, maar toch hou ik ervan…”
Bas Nijhuis of Danny Makkelie?
“Nijhuis! Die man heeft gevoel voor humor, ook hoe hij fluit en met spelers om gaat…”
Voetbal Offsite of Studio Voetbal?
“Voetbal Offsite! Van der Meijde en Sneijder vind ik echt een heel mooi duo!”
Uitslapen of vroeg uit de veren?
“Vroeg uit de veren! Dan heb je tenminste nog wat aan je dag! Ik ben vroeg opstaan ook gewend met mijn werk, dus ook in het weekend ben ik er vroeg uit. Ik sta meestal om kwart voor zes op…”