https://www.svhuizen.nl/zwanenzang-huizen-valleivogels-2-0/n4688c176
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Zwanenzang: Huizen - Valleivogels 2-0
  13 okt 2020
  Ron Tuijnman
  Met de aankondiging van onze premier dat er een dikke streep door het amateurvoetbal nog nagalmend in de oren speelde Huizen zich ten koste van Valleivogels naar e volgende rond van de districtsbeker. Een verslag…
  zwanenzang-huizen-valleivogels-2-0

  Zwanenzang van een voetbalcompetitie
  Het gonsde al enige tijd rond dat de nieuwe coronamaatregelen ook zouden inhouden dat het amateurvoetbal weer zou worden lamgelegd. En die nachtmerrie kwam uit: premier Rutte kondigde deze draconische maatregel kort voor de aftrap van wat dus voorlopig onze laatste officiële wedstrijd zou gaan worden af. Ik zal u niet verder vermoeien met mijn kijk op het nut van deze maatregel, het is een voldongen feit en we hebben ons er maar bij neer te leggen. Vier weken is de eerste inzet, maar ik heb zo het donkerbruine vermoeden dat we vandaag onze laatste wedstrijd gespeeld hebben van 2020.
  Geen zorgen dus over de fitheid van basisspelers aan het vooravond van wat een derby zonder publiek had moeten worden. Desalniettemin toch wat nieuwe gezichten in de ploeg, waaronder ‘bekerkeeper’ Brian Willemse.
  Tweedeklasser Valleivogels doet het goed in de competitie: het draait mee in de top-vier met negen uit vier. Geen misselijk ploegje dus.
  Collega scribent Martin van Veenendaal appt me bereidwillig de namen van de Scherpenzelers en even later komt Henk de Groot me een wedstrijdformulier aanreiken.

  Eerste helft
  Huizen neemt meteen het initiatief zoals je mag verwachten in een strijd tussen een eerste- en een tweedeklasser. Al binnen de minuut ligt de bal achter doelman Nick Schuckmann. Arbiter Badr Benlamkaddem heeft echter gezien dat dit niet helemaal volgens de regels van het edele spel was verlopen en hij keurt de goal dan ook terecht af.
  Het eerste kwartier blijft Huizen dreigend de weg naar Schuckmann zoeken, zonder dat de Valleivogels-doelman overigens tot grootse daden werd gedwongen. Valleivogels probeert zich wel onder de druk uit te voetballen, maar eenmaal over de middenlijn is de aanwezige creativiteit blijkbaar verdampt en volgt er veelal een bal in het niets.
  Schuckmann moet dan echter toch op spectaculaire wijze aan de bak als Ritchie Zinga in de vierentwintigste minuut een voorzet van links in één keer op de pantoffel neemt. Schuckmann heeft echter een ‘glanz-parade’ in huis en weet de van dichtbij ingeschoten bal uit zijn doel te werken.
  Een minuut later een herhaling van zetten, maar nu van de andere kant: Laurens Kooij geeft fraai voor en opnieuw is het Zinga die de bal volleert. Deze keer gaat Schuckmann tevergeefs naar de hoek, maar dat kwam nu omdat de bal niet ín, maar náást het doel verdween. De eerste twee 100% kansen van deze wedstrijd.
  Nadat Alex van Eem voor Valleivogels dan maar eens een wanhoopspoging in de struiken op de berg had laten verdwijnen en zijn broer Erik  een schot zo ver naast had zien gaan dat hem de tranen in de ogen moeten zijn gesprongen, is het dan raak voor Huizen als de sterk spelende Remco Helms tegen een harde pass van de Vogels aanloopt en de bal zo in de loop van de al afjagende Laurens Kooij caramboleert. Vanuit stilstand is Kooij al lastig bij te benen, maar als ie al op snelheid ligt dan gaat het écht hard: een meter of vijftig met de turbo erop en dan staat hij oog in oog met doelman Nick Schuckmann. Wat afgelopen zaterdag nog niet wilde lukken, gaat nu vlekkeloos: met een ijskoude schuiver laat hij Schuckmann kansloos en zet Huizen op een welverdiende voorsprong: 1-0.
  Valleivogels blijft voetballen en gaat op zoek naar een gelijkmaker. Bert van Dijk levert de bal met een fraaie pass bij de inlopende Jos van Leeuwen die de bal maar rakelings buiten zijn bereik voorbij ziet gaan. Het zag er even dreigend uit en Huizen kan zich echt niet permitteren die twee vingers al in de neus te steken.
  Ook Tim Krux – spelend alsof het een Europacup-finale was – mist dan een opgelegde kans als hij op een voorzet van Lennart Dubbeldam niet uitkomt met zijn passen en de bal tussen de voeten door voelt schieten. 100% nummer drie…
  De klok staat al op 45 minuten als de weer sterk spelende Theo Visser de bal schitterend op Zinga steekt die in volle ren op doelman Schuckmann afstevent. De doelman is hem een fractie voor en weet de bal te blokkeren voor Zinga er iets mee uit kan richten. De bal blijft in het spel en de aanval loopt door. Dan krijgt Kooij de bal recht voor de goal die dus door Schuckmann is verlaten . Oog in oog met twee wanhopige verdedigers jaagt onze jonge spits de bal op één van die twee. 100% nummer vier…

  Rust
  De rust breekt dus aan met een veel te krappe 1-0 voorsprong. Valleivogels maakt niet de indruk dat het Huizen voor wezenlijke problemen zal weten te stellen, maar je weet met zo’n stand toch maar nooit: één slippertje, één handsbal of te late sliding in de zestien en je staat maar zo weer gelijk tegen alle verhoudingen in.
  Na rust wellicht nog wat speelminuten voor de bankzitters. Het is er wel de wedstrijd naar om ook deze mannen nog even voor de vroege winterstop aan het gras te laten ruiken…

  Tweede helft
  Het is Valleivogels dat met een soort Ardenennoffensiefje opent: een laatste ferme wanhoopspoging om het tij nog te keren. Tim Krux moet tot het uiterste gaan om een razendsnelle uitbraak af te stoppen. Het lukt hem ten koste van een corner. Rémon Liefting geeft prachtig voor maar ziet aan de andere kant van de goal de bal voor de sprintende Jos van Leeuwen langs lopen.
  En net voordat we ons toch wat zorgen gaan maken is er dan de 2-0 als Ritchie Zinga stevig getorpedeerd wordt en Theo Visser net naast de hoek van het strafschopgebied een vrije trap mag nemen. De bal krult prachtig voor, Lennart Dubbeldam loopt goed in en werkt de bal al bijna binnen. Dan is daar Tim Krux die opduikt om de bal in een kluwen van spelers alsnog over de lijn te tikken: 2-0 en daarmee lijkt de race wel gelopen.
  Brian Willemse laat met bijna een uur gespeeld nog even zien dat hij zich niet voor niets heeft omgekleed: Erik van Eem staat helemaal vrij bij de tweede paal op een geweldige voorzet van Jos van Leeuwen. De inzet is goed, maar de reactie van Willemse voortreffelijk. En met een schitterende safe drijft hij Van Eem tot wanhoop en voorkomt zo een aansluitingstreffer voor Valleivogels.
  Twee minuten later heeft Willemse opnieuw zijn 'moment of fame' en pareert op bijna soortgelijke wijze een inzet van dichtbij van Bert van Dijk. Nadat Stefan van de Brink op volle snelheid op Willemse was afgestoven en de complete Valleivogels-bank om een schot smeekte, legde Van de Brink echter breed en vond dus Van Dijk, die de hoek maar voor het uitkiezen had, maar wederom een sterk keepende Willemse op zijn weg vond.
  100% Kans nummer vijf wordt door Laurens Kooij gemist als hij een werkelijk vlekkeloze combinatie met Joshua Lo-Asioe opzet. Enkele meters voor de paal haalt hij verwoestend uit en met een zinderende knal spat de bal centimeters naast en teistert dus helaas slechts reclameborden. De aanval was eigenlijk té mooi om zo verloren te zien gaan. Een hoogstandje!
  De gebroeders van Eem verdwijnen dan nog wegens praten in het boekje van arbiter Benlamkaddem. Het moet frustratie zijn, want de man floot prima, op zijn beslissingen was weinig aan te merken.
  Het slotakkoord komt op naam van Hidde van der Veldt die zo ongeveer een deuk in de paal schoot, zo vernietigend hard was die bal. Het maakte een heerlijk geluid, maar het was desalniettemin toch zeker 100% nummer zes. Eén op één met doelman Schuckmann wilde Hidde de doelman ook nog een keer omspelen. Dat wilde niet lukken omdat een verdediger zich handig tussen Hidde een de bal wrong. En dat was 100% nummer zeven. En dan heb ik er nog een paar overgeslagen ook: een hakballetje voor open goal van Kooij dat de mist in ging, Visser die nog een keer op de keeper stuitte.
  Vriend en vijand was het er dan ook over eens dat Huizen verzuimd had een monsterscore neer te zetten. Ik neem aan dat het besef dat dit voorlopig weer de laatste wedstrijd was die een zekere ongeconcentreerdheid teweeg heeft gebracht.

  Arnold Klein
  Klein maaide me het gras voor de voeten weg door al meteen te stellen dat we hier met een veel hogere score van het veld hadden moeten stappen: “Beide ploegen realiseerden zich dat dit waarschijnlijk voorlopig hun laatste wedstrijd zou worden. Het was rommelig en je moet hier gewoon een keer of acht scoren. Ik denk dat heel veel spelers al zoiets in hun hoofd hadden dat het resultaat eigenlijk niet meer uitmaakte omdat er toch geen vervolg aan gegeven wordt. Maar goed: we wisten allemaal dat dit er aan zat te komen, laten we eerlijk zijn…
  Ik heb nu nog geen idee hoe we de komende periode in gaan vullen. Misschien maar individueel naar de sportschool, maar met vier man op anderhalve meter trainen, dat is geen doen…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Het is een trieste conclusie dat we dit kalender jaar nu al voetballend moeten afsluiten. Natuurlijk roept men nu vier weken, maar dan zít je al haast aan de winterstop. Dan komt de ‘gewone’ griep er nog overheen en dan zitten we al vlug in februari met een competitie die pas vier speelrondes oud is. De vraag is dan ook hoe de KNVB deze uitdaging aan zal gaan, áls er überhaupt nog gevoetbald wordt in de menselijke megastal die Nederland is.
  Huizen sluit in ieder geval met een overwinning af. Ons rest nu niets meer dan lijdzaam afwachten op de dingen die komen gaan.
  Ik wil ons bestuur een hart onder de riem steken en hen sterkte toewensen in de komende moeilijke maanden. Ik wens ze veel wijsheid en standvastigheid om onze club door dit zware weer te leiden en hoop dat de club - en het hele amateurvoetbal - deze enorme klappen te boven zal weten te komen.

  Huizen - Valleivogels (beker) 2-0 - (1-0)

  30. Laurens Kooij 1-0
  56. Tim Krux 2-0