https://www.svhuizen.nl/zwak-huizen-verliest-in-putten-2-1/n925c93
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Zwak Huizen verliest in Putten (2-1)
  7 dec 2013
  s.v. Huizen
  Een zwak spelend Huizen heeft zaterdag geen punten mee kunnen nemen uit Putten. Op Sportpark Putter Eng werd de formatie van Joeri Volkers met 2-1 naar huis gestuurd.
  zwak-huizen-verliest-in-putten-2-1

  Een zwak spelend Huizen heeft zaterdag geen punten mee kunnen nemen uit Putten. Op Sportpark Putter Eng werd de formatie van Joeri Volkers met 2-1 naar huis gestuurd.  

  Aangekomen op het knusse sportpark valt direct op dat de thuisvereniging niet beschikt over een kunstgrasveld. Gek eigenlijk, daar waar een kunstgrasveld een jaar of vijf geleden nog een uitzondering was, valt het nu op als een vereniging niet meer aan de ‘standaard’ van een kunstgrasveld voldoet. Nu ben ik nog van de oude stempel en heb ik mijn enthousiaste pogingen om de bal gedurende 90 minuten zoveel mogelijk richting vijandelijk doel te krijgen altijd op gras of modderige afgeleiden daarvan moeten doen.  Ik houd dus nog steeds van de ‘modder aan de kousen’, maar besef maar al te goed dat de huidige kunstgrasvelden een zegen voor menig amateurvereniging is, waaronder de s.v. Huizen. In Putten dus nog een ouderwets grasveld, dat er overigens voor deze periode in het jaar ogenschijnlijk goed bij ligt.

  De thuisploeg schiet direct fanatiek uit de startblokken. Kennelijk wil de ploeg van trainer Bert van Hunenstijn direct laten zien dat de 5-0 nederlaag tegen Bennekom een week daarvoor een misser is geweest, die men zo snel mogelijk uit wil wissen. Huizen komt nog niet echt in de problemen, maar kan er ook niet echt veel tegenover zetten. De ploeg van Joeri Volkers dient het overigens vandaag te stellen zonder aanjager en aanvoerder Sam Doeve, die vanwege een schorsing vanaf de tribune toe moet kijken.
  SDC Putten is geen hoogvlieger, zo wordt al snel duidelijk. De energie waarmee de ploeg letterlijk en figuurlijk de strijd aangaat is bewonderenswaardig, maar eigenlijk wordt ook al snel duidelijk dat Huizen hier vandaag niet hoeft te verliezen. Qua voetbal hebben de geelgroenen meer in de mars en met de snelle vleugelspitsen Gilermo Pengel en Iry Etwi wordt de verdediging van Putten bij tijd en wijle op de proef gesteld. Veel kansen zijn er echer het eerste halfuur voor beide ploegen niet te noteren. Dan breekt een fase aan waarin een treffer kan vallen en waarin Huizen, zoals later zou blijken, de beste fase van de wedstrijd kent. Eerst krijgt SDC Putten een dot van een kans die door een Huizen verdediger van de doellijn wordt gehaald, daarna is het de beurt aan Huizen. Via goed aanvalsspel wordt de Puttense verdediging regelmatig voor schut gezet. Een behoorlijke kans voor Gino Heerings heeft niet het gewenste resultaat, waarna Iry Etwi even laten vanaf de rand van het zestienmeter gebied hard de binnenkant van de paal treft. Even later een kans voor Omar Limon, achteloos vrijgezet door Aron Klaassen en nog een schot van Iry Etwi, door doelman van Hemel met een uiterste krachtsinspanning uit de hoek wordt getikt. 

  Zonder doelpunten zoek ik de de gezellige bestuurskamer annex businesshome van de thuisclub op, met de geruststellende overtuiging dat als dit zo doorgaat Huizen de wedstrijd winnend moet kunnen afsluiten. Niets blijkt minder waar.

  Maar eerst is daar nog de keuring van het balletje gehakt. Vol vertrouwen meld ik mij bij het uitgiftebuffet in de kantine van de thuisclub.  SDC Putten heeft een slager als hoofdsponsor, dus met het balletje gehakt zal het wel goed zitten. De blijkt echter toch wel een tegenvaller, de eerste maar naar later blijkt niet de enige teleurstelling van de dag. Het balletje dat de uiterste vriendelijke dame uit de warmhoudbak vist en op mijn broodje in het plastic bakje deponeert is van een matige kwaliteit. Waarschijnlijk te lang en te heet in de jus gelegen en daardoor geworden tot een weinig smaakvol en ietwat ‘uitgekookt’ exemplaar met een onduidelijke structuur. Dat laatste past mooi bij het veldspel dat ik van Huizen in het begin van de tweede helft mag aanschouwen; zeker nadat de thuisclub op een 1-0 voorsprong is gekomen. De uitgelopen doelman Willemse kan een bal niet zuiver wegtrappen waardoor het speeltuig opgevangen wordt door invaller Jeffrey van den Brink die de bal over Willemse heen in het verlaten doel plaatst. Een ongelukkig tegentreffer, maar wel eentje die telt en de thuisploeg sterkt in het geloof dat er met hard werken vandaag iets valt te bereiken. Er wordt nog een schepje bovenop gedaan en Huizen komt eigenlijk niet meer in de wedstrijd. Vol verbazing staren de volgelingen van Joeri Volkers af en toe naar de spetterende inzet van de tegenstander en veel te weinig wordt er gezocht naar het enige juiste antwoord; de voetballende oplossing.  Als de thuisploeg via Olivier Pilon, die een fraaie steekpass op waarde weet te schatten, op 2-0 komt is de wedstrijd gespeeld. Een strafschop, vlak voor tijd in de invallende duisternis benut door wie anders als Robbert de Graaf resulteert zelfs niet meer in een eindoffensief. De geelgroenen geloven er niet meer in en/of kunnen de energie niet meer opbrengen. Als scheidrechter de Wit voor de laatste keer fluit verlaten spelers en supporters van s.v. Huizen zeer teleurgesteld het veld.

  In zijn analyse na de laatste thuiswedstrijd tegen Sportlust gaf Huizen trainer Joeri Volkers aan dat hij benieuwd was hoe zijn ploeg om zou gaan met een tegenstander zoals SDC Putten en de sfeer zoals die doorgaans in Putten heerst. Dat antwoord heeft Joeri gekregen, al zal dit nou niet direct het antwoord zijn waarop hij heeft gehoopt. Zaterdag a.s. wacht Quick Boys, ook nou ook niet direct een ‘eitje’ maar Huizen zal er alles aan gaan doen om de supporters en sponsors met een beter gevoel het kerstreces in te sturen.

  Scoreverloop:

  47. Jeffrey van den Brink 1-0
  65. Olivier Pilon 2-0
  87. Robbert de Graaf (penalty) 2-1

  Opstelling SDC Putten:

  René van Hemel, Richard Gooijer, Iwan Bos, Justin van Groen, Rick van der Ree (73. Mehmet Kaya), Sercan Kurdal (46. Jeffrey van den Brink), Rob Buter, Wouter de Bruin, Steffan Vlietstra, Rick Degenaar (90. Jerry Geurtsen) en Olivier Pilon.

  Opstelling Huizen:

  Brian Willemse, Tarik Divarci (c), Robbert de Graaf, Danny Benning, Vincent Verbond (81. Jim Schiks), Gino Heerings, Aron Klaassen, Rayendall Bitorina (60. Hamza Konus), Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel (46. Garrett Jones).