https://www.svhuizen.nl/zuidvogels-morele-winnaar-1e-derby/n4141c163
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Zuidvogels morele winnaar 1e derby
  8 dec 2018
  Ron Tuijnman
  Ze kwamen voor een punt en kregen ook een punt. Daarmee waren onze buren de morele overwinnaars van dit weekend. Een verslag...
  zuidvogels-morele-winnaar-1e-derby

  Derby
  Als het weer een voorbode is van de wedstrijd die ons te wachten staat, dan gaan we in alle opzichten een stormachtige middag tegemoet. Regen- en stormvlagen hebben alle herinnering aan de prachtige zomer die we achter de rug hebben inmiddels volledig weggevaagd en vanmiddag ben ik dankbaar voor het feit dat we een ruime en overdekte tribune hebben.
  Terwijl ik de opstellingen doorneem hoor ik buiten het geroffel van de drumband die belangrijke wedstrijden van ons eerste verlevendigt. En ja ja! Van beide teams dus een namenlijst aanwezig! Al speelt Zuidvogels blijkbaar met 12 man vandaag, want de man die zo vriendelijk was voor mij de reserves te markeren is reservedoelman Danny Versteegt vergeten. Het is hem met liefde vergeven!
  Die namenlijst van onze buren vertoont uiteraard een aantal bekende namen. Naast de ervaren doelman Frank Mol ook de oude bekenden Terry Bóné, Jermain Heldoorn en Steve Promes.
  Bij Huizen de bekende namen waarbij voorin alleen Quincy van Waveren door een blessure ontbreekt. Zijn plek wordt ingenomen door Hidde van der Veldt.
  Beide ploegen hebben de overwinning hard nodig. Zuidvogels bungelt met negen puntjes wat angstig in de staart van de ranglijst, voor Huizen betekent een driepunter het behoud van de titelaspiraties. Overwinningen zijn nu eenmaal waar het in het voetbal om draait. Huizen moet al seizoenen lang week in week uit driepunters zien te halen omdat het óf knokt tegen degradatie, óf knokt voor promotie. En dat gezegd hebbende moeten onze mannen toch inmiddels wel opgewassen zijn tegen de stress die deze derby toch altijd met zich meebrengt. Want hoe de beide ploegen ook op de ranglijst staan: het is altijd een wedstrijd op zich, vol emoties en een bomvolle Wolfskamer.
  Bij onze buren kwam deze week het nieuws naar buiten dat trainer Juan Fernandez Coto en de Zuidvogels na dit seizoen uit elkaar zullen gaan. Dat kan voor de mannen van de Zuid twee effecten hebben: of de onrust slaat in de benen en het zelfvertrouwen en wordt het een makkelijke middag voor Huizen, óf de mannen gaan voor hun trainer staan en knokken zich de vlammen uit de schoenen.

  Foto's: Henk Heijnen Fotografie

  Op de bomvolle tribune moet ‘mijn plekkie’ eerst even vrij gemaakt worden van wat jeugdige supporters. Aan de overkant waar de spelers het veld op komen wapperen twee opblaassupporters met hun armen in de wind. Helaas ontbreekt weer de sokkel voor de bal. Een gemiste kans, want dat zou perfect hebben gepast bij deze entourage.
  Als de ploegen het veld op komen benemen rookwolken en serpentines me adem en zicht. Niet zo handig om die potten vlak voor de tribune af te steken: alle rook blijft in die overkapping hangen en met enige hilariteit denk ik dan terug aan de spotjes die het roken op en rond sportvelden moeten ontmoedigen.
  De pupillen van de week zullen ongetwijfeld hun kunstje gedaan hebben, maar ik heb er niets van gezien door alle rook. Maar een geweldige sfeertje hangt er wel zo bij aanvang van de derby…

  Valse Bingo
  Als er sprake was van een schulp, dan was Zuidvogels daar zeker niet ingekropen, want de eerste aanval komt op naam van onze buren. Een vrije trap van Emanuel Davies krult gevaarlijk onze zestien in waar Klaassen hem gelukkig tot buiten de gevarenzone kan koppen.
  Aan de zijlijn gaat Terry Bóné neer als Danny Benning een bal wil ruimen en de onfortuinlijke Bóné vol raakt. Tien tellen voor Terry.
  Het is dierzelfde Benning die kort daarop zich door een blocktackle breekt, goed doorzet en de bal keurig op snelheid meegeeft aan Hidde van der Veldt. De voorzet is perfect en wordt prima ingeschoten. Doelman Frank Mol verstaat zijn vak en met een katachtige reactie weet hij de bal van de doellijn te keren. De rebound komt dan voor de voeten van Olivier Blaauw die de bal alsnog in het net werkt.
  Bingo!
  Vreugde alom, dit gaat een heerlijke middag voor Huizen worden als dat zo…
  Huh?!
  Teleurgesteld zakken we weer terug in onze kuipstoeltjes: arbiter Dam heeft met zijn assistent aan de overzijde buitenspel geconstateerd. Een ‘valse bingo’, dus…
  Jammer, maar de openingstreffer lijkt nu helemaal slechts een kwestie van tijd. Danny Benning probeert dan een afstandsschot dat onder toeziend oog van Frank Mol gevaarlijk langs de paal suist.
  Zuidvogels is wat geschrokken en zakt wat nadrukkelijker in, loerend op de counter. Bij een klutsballetje tijdens zo’n uitval neemt Terry Bóné de bal met een volley op de slof. De bal vliegt een half metertje over de goal van Brian Willemse.

  Rommelig
  Van het sprankelend begin is na een minuut of twintig helemaal niets meer over. Er komt werkelijk geen bal voorin aan. Dat laagvlieger Zuidvogels de rijen gesloten houdt en de bal blindelings naar voren jaagt is begrijpelijk: zij zijn met een puntje tegen een titelpretendent ook tevreden. Maar Huizen gaat mee in dat spel. De openingen worden niet gevonden en steeds vaker gaat de bal terug naar de eigen zestien of net daarvoor. En gáát die bal dan eindelijk naar voren, dan is het steevast een prooi voor een blauw-wit shirt (Zuid speelt in haar uittenue) waarna de bal dan maar weer lukraak weg wordt gepoeierd. Carry Tefsen had ooit een Tv-show die ‘Op goed geluk’ heette en dat etiket zou ik ook op deze wedstrijd willen plakken, want met voetbal heeft dit lukrake heen en weer getrap na een minuut of twintig al helemaal niets meer te maken. Laat staan met goed voetbal… Typerend is een inworp die Aron Klaassen in één keer zo weer buiten de lijnen kaatst. Als zelfs dit soort goede voetballers zo nadrukkelijk de weg kwijt zijn, dan wordt dit een zware middag voor die spreekwoordelijke objectieve toeschouwer…
  Pas na zesentwintig minuten zien we dan weer even een flard voetbal als Blaauw goed doorgaat en een scherpe voorzet afgeeft. Tim Horsmeier zit er dan uitstekend tussen voor Klaassen aan een bekroning van de voorzet toe weet te komen. De corner wordt geruimd en eindelijk zagen we dan weer wat passes voorwaarts. Zuidvogels hanteert de noodrem en eerst gaat Dennis Lamme neer. De vrije trap gaat naar Blaauw die ook weer neergelegd wordt. Dennis Lamme krult de bal goed voor, maar voorbij de tweede paal wordt de bal dan weer knullig achter gelopen. De wedstrijd wil maar niet lekker losbranden…

  Op naar de rust
  Voor de objectieve toeschouwer dus geen wedstrijd om van te kunnen genieten. De toeschouwers die wél voor de een dan wel de ander zijn, hebben gelukkig nog wel de spanning die er bij zo’n brilstand hoort: drukt Huizen het overwicht eindelijk in een doelpunt uit of weet de Zuid heel leep een stiekem goaltje mee te pikken om daarna de zaak helemaal op slot te gooien?
  Müller die heel veel sleurwerk verrichtte is dan met zijn grote passen sneller dan zijn directe tegenstander en stoomt wat schuin voor de goal van Frank Mol het strafschopgebied binnen. Hij kijkt goed en zijn pass gaat naar Blaauw die ook op volle snelheid mee opgestoomd is. Helaas gaat de bal rakelings aan Blaauw voorbij, maar het léék tenminste wel weer even op voetbal…
  Twee minuten later is het Wouter Bonke – ook vandaag weer vanaf het middenveld spelend – die de diepgaande Hidde van der Veldt vindt. Opnieuw komt de bal prima voor en opnieuw is het Olivier Blaauw die dan net wat te weinig styling-gel in zijn rosse kuif heeft gesmeerd om de bal binnen te kunnen koppen. Weer drie minuten later een aanval waarbij Dennis Lamme thomas Müller goed wegstuurt. De voorzet komt waar wellicht een eigen doelpoging effectiever had geweest. Het zijn de spaarzame voetbalmomenten van deze weinig verheffende eerste helft. Hoogtepunt van deze povere vertoning is het prachtige hakje waarmee Hidde van der Veldt de lopende Aron Klaassen bedient. De voorzet wordt dan weliswaar weer geruimd, maar het zijn dit soort voetbalkruimels waarmee we ons voetbalhart sneller moeten doen kloppen vanmiddag.

  Rust
  De 0-0 is de enig juiste stand qua spelverhouding en tevens de enige stand die recht doet aan het belabberde voetbal waar we nu al weer drie kwartier tegenaan hebben zitten gluren. Jammer van die afgekeurde goal, maar verder hebben we weinig hartverwarmends mogen aanschouwen. “Wat gaat die bal vaak uit!” verzucht iemand naast me. En hij heeft gelijk. Zijn schatting van dertig inworpen zal niet ver bezijden de waarheid zijn geweest. Huizen speelt in een veel te laag tempo om die blauw-witte muur te slechten, speelt veel te onzorgvuldig en veel te vaak richting Brian Willemse. Het lijkt haast wel of beide ploegen genoegen willen nemen met een puntje. Na het hoopvolle begin is de wedstrijd gaandeweg ingekakt tot een slordige aaneenschakeling van foute passes en terugspeelballen.
  De ruststanden op de andere velden geven zoals zo vaak deze competitie een grillig beeld van onverwachte scores: nummer laatst Victoria staat voor bij koploper ARC en sterk geachte tegenstanders als Aalsmeer kijken al tegen een stevige achterstand aan. Het blijft een grillige onvoorspelbare competitie hier in die eerste klasse A.
  Zaak dus voor Huizen om vandaag te profiteren van de mogelijke misstappen van de concurrentie. Met dit materiaal mag Huizen niet weglopen voor haar titelaspiraties en daar horen dus gewoon overwinningen tegen laagvliegers als Zuidvogels bij. Klein heeft Murat Önal nog op de bank, Sebastian van Kammen en Zakaria el Biyar. El Biyar en Önal die handig in de kleine ruimte zijn, Van Kammen die wellicht wat meer voetbal, wat meer lijn in het spel kan brengen vanaf het middenveld.

  Ongewijzigd
  Huizen begint ongewijzigd. Bij onze gasten staat Wouter van den Berg aan de zijlijn klaar om in te vallen. Helaas is ook het voetbal dat beide ploegen aan de dag leggen ongewijzigd en de ballen worden lukraak heen en weer gespeeld. Brian Willemse is attent als invaller Van den Berg de bal goed doorkopt op spits Pieter Koopman. Voor er daadwerkelijk gevaar kan ontstaan is daar onze doelman die de bal onderschept. Aan de andere kant zet Benning voor, wordt Dennis Lamme goed gedekt en komt dus niet echt tot koppen. Tenslotte jaagt Blaauw de bal hard voorlangs.
  De klok geeft al zevenvijftig minuten aan als Dennis Lamme van achteren wordt getorpedeerd en verkeerd op zijn schouder terecht komt. Arbiter Dam - die de wedstrijd ‘kort’ floot - gaat hier dan wel weer wat clement om met de overtreder en houdt de kaarten op zak. Een derby zonder kaarten afsluiten zullen veel arbiters als een goede prestatie beschouwen en ik verdenk Dam er dan ook van dat ie er naar streeft de kaarten op zak te houden. Niet dat deze wedstrijd onsportief of hard was – verre van dat! – maar op deze manier kon de wedstrijd nooit echt de derby worden die het beloofde te zijn. Overigens kan ik me wel heel goed voorstellen hoe Dam in deze wedstrijd stond: laat ie teveel gaan, dan slaat de vlam wellicht in de pan en hebben we achteraf commentaar dat ie teveel wilde toelaten. Ik heb het zelf niet zo op die ‘Bas Nijhuis-klonen’ en begreep dan ook wel dat Dam de zaak wat strak in de hand hield. Het blijft tenslotte een derby…

  Wissels
  Het betekent meteen einde wedstrijd voor Dennis Lamme want hij moet zich laten vervangen door Sebastian van Kammen. Ook zonder de blessure had dit een logische wissel geweest, want de wedstrijd smeekte om het vernuft van een architect. En dat is een rol die ons jonge talent nog niet helemaal aankan. Ook Zakaria el Biyar komt in de ploeg voor Jordey Buitenhuis. Een aanvaller dus voor een verdediger en coach Klein probeert zo nog wat te forceren in de slotfase van deze voortkabbelende derby.
  En dan kaatst de bal zomaar voor de voeten van Zuidvogels spits Pieter Koopman! Vrij voor Willemse schrikt hij van deze geweldige mogelijkheid en raakt de bal maar half waardoor Willemse als winnaar uit de strijd tevoorschijn kan komen. Dit was zo’n oogje in zo’n naald waar Huizen doorheen kroop. Het zou zondermeer de beste kans van de wedstrijd vormen.
  Van Kammen brengt inderdaad meer ‘voetbal’ in de wedstrijd. Leep stuurt hij Zakaria el Biyar diep en Frank Mol moet opnieuw zijn klasse tonen: hij is op tijd en weet de doelpoging te verijdelen.
  Ook Murat Önal wordt dan een kwartier voor tijd nog gebracht voor Hidde van der Veldt – Klein speelt zijn laatste troef uit op jacht naar die langzaam uit het zicht verdwijnende driepunter.

  Slotfase
  Met zoveel aanvalskracht loop je natuurlijk wel het gevaar in dat spreekwoordelijke open mes te lopen. Maar Huizen gaat ervoor en dat is in Klein en zijn staf te prijzen.
  Eerst zien we dan hoe Thomas Müller aan de zijlijn een weergaloos mooie balaanname heeft en er op volle snelheid vandoor gaat. De bal komt prima voor en Zakaria el Biyar haalt vernietigend uit. De bal spat echter via een verdediger over de achterlijn en als de corner dan geruimd wordt door de Zuid-defensie, dan lijkt het pleit beslecht en moeten we ons neerleggen bij een puntendeling die voor ons als een nederlaag aanvoelt.
  Ik daal de trappen al af om de menigte voor te zijn en op weg te gaan naar de kleedkamers voor de interviews als ik Van Kammen klaar zie staan om een vrije trap te nemen. De bal komt gevaarlijk binnen et doelvlak en opnieuw komt Frank Mol met twee vuisten als spelbreker tussenbeide. De bal wordt opnieuw ingezet en in een kluwen van twintig spelers wordt de bal dan ineens toch na herhaalde pogingen over de doellijn gefrommeld!
  Tjakka!
  Dus tóch op de valreep nog een driepunter. Arbiter Dam wijst naar het midden en we vieren de treffer uitbundig.
  Maar dan…
  Wat gebeurt er nu?
  Dam keert op zijn schreden terug en keurt de treffer alsnog af! Onbegrip, woede, verbijstering alom. Vreugde en opluchting bij onze gasten uiteraard – ook de spelers van Zuidvogels hadden de treffer al gelaten tot zich genomen en waanden zich al verslagen…
  Kort daarop fluit Dam deze dramatisch slechte derby dan naar de statistieken en voelt heel Groen-geel Huizen zich bekocht met dit ene puntje…

  Arbiter Dam
  Uiteraard stap ik na afloop in de bestuurskamer nog even op de scheidsrechter van dienst af om zijn uitleg te geven over de afgekeurde goal in de slotfase.
  “Wat ik heb waargenomen in die scrimmage in het doelgebied, was dat een verdediger van Zuidvogels op de doellijn staat met zijn blauwe kousen, en ik zie vanaf de zijkant een speler van Huizen de voet wegtikken van de verdediger van Zuidvogels. Vanaf dat moment is er voor mij verder niets anders meer belangrijk, of die bal er daarna dan nog ingaat of niet, ik constateer de overtreding en daar fluit ik dan voor. Ik maak daarbij dan hetzelfde gebaar als bij een doelpunt, maar was dus bedoeld als het geven van een vrije trap – het was hetzelfde gebaar…”
  Nou ja, volgens mij wijs je bij een vrije trap met één hand naar de grond…” sputter ik nog tegen.
  “Ja, ik begrijp dat dat tot verwarring heeft geleid. Dat de grensrechter niet vlagt dat hoeft niet veel te betekenen. We werken tegenwoordig met elektronische vlaggen. Het was dus niet zo dat ik terugkwam op een beslissing, het was voor mij vanaf het eerste moment al de beslissing dat het een overtreding was…”
  Een andere opmerking die ik veel hoorde, waas dat u het wat kort hield voor een derby…
  “Ja, dat kan ik me aan de ene kant wel voorstellen. Het is voor mij als arbiter natuurlijk zaak dat er zich geen excessen voordoen, geen al te zware overtredingen. Ik weet uiteraard wat er leeft en probeer zoveel mogelijk door te laten voetballen. Maar goed, je fluit naar je eigen waarneming, naar welke overtredingen je ziet. Maar er waren zeker ook momenten dat we heel nadrukkelijk wél door hebben laten voetballen. Ik denk dat het ook tekenend is dat we de wedstrijd zonder kaarten hebben kunnen afsluiten – het was ook een sportieve wedstrijd met veel onderling respect…”
  Aldus de heer Dam die ik verder echt niet slecht vond fluiten. Maar aan Huizer zijde vrees ik dat ik weinig medestanders voor die mening vind…

  Arnold Klein
  Amusementswaarde misschien door de spanning een zeventje, maar voetbaltechnisch een twee of een drie…
  “Mwah… ik vond het een hele slechte wedstrijd,” schampert onze hoofdtrainer na afloop. “Ik heb geen minuut een Huizen gezien zoals ik het de laatste weken heb kunnen zien. Het leek wel of we wat verlamd waren. Zuidvogels staat gewoon positioneel goed en wachtte gewoon tot wij in ieder geval maar wát gingen doen, maar wij hebben helemaal niks gedaan…
  Ik weet niet wat er aan de hand was, of het de wind was waardoor die ballen steeds uitvlogen, maar als ik zie hoe wij de afgelopen weken hebben lopen voetballen, dan was dat een wereld van verschil met wat we vandaag hebben laten zien.
  Qua kansenverhouding hebben wij misschien net ietsje meer mogelijkheden gehad vandaag, Zuidvogels heeft helemaal niets gecreëerd en dan krijg je in de slot minuten een discutabel moment of het wel of geen overtreding is. Hij wijst eerst naar de middenlijn en daarna bedenkt hij zich en maakt er een overtreding van. Maar goed: als je achteraf bekijkt, dan kon geen van beide ploegen aanspraak maken op meer dan een punt. We hebben aanvallend niet kunnen brengen wat we de afgelopen weken wél wisten te brengen. Ik miste gewoon ook een stukje beleving, strijd, we kwamen gewoon niet aan ons eigen spel toe. We misten met Quincy van Waveren natuurlijk wel een speler die voor dreiging op de flank kan zorgen. We hebben flink gehamerd op het neerzetten van de restverdediging en dat stond nu wel goed, maar nou brachten we aanvallend weer te weinig. Je bent als coach dan toch altijd bang in dit soort wedstrijden dat je ook nog een ongelukkige goal tegen krijgt. Je zag dat haast gebeuren toen Pieter Koopman die bal ineens voor zijn voeten kreeg. Je zat haast gewoon te wachten op een heel knullig doelpuntje, maar niet een die voort zou komen uit daadwerkelijk voetbal…
  Natuurlijk ben ik teleurgesteld over het resultaat, maar uiteindelijk moet je ook wel weer blij zijn dat je zo’n wedstrijd dan ook niet weer verliest. Ik ben uiteraard ook heel teleurgesteld over hetgeen we vandaag hebben laten zien. Je hoopt dat je vandaag hetzelfde voetbal als de afgelopen weken kunt laten zien, maar op de een of andere manier komt dat dan niet van de grond. Je merkt dan toch ook dat je een jonge ploeg hebt: voor sommige jongens was dit de eerste keer dat ze in zo’n entourage voetballen. Wisselvalligheid hoort ook bij een jonge groep, maar je hoopt dan toch dat op een gegeven moment de stukjes een keer netjes in elkaar gaan vallen…”

  Danny Benning
  Het was moeilijk om er iemand uit te pikken die vandaag op een sterke wedstrijd terug kon kijken. Müller beviel me wellicht nog het best, maar ondanks zijn harde werken scoorde die dus ook niet. Daarbij was Müller al recentelijk aan het woord geweest en dus koos ik voor Danny Benning die toch een aantal sterkere momenten kende vandaag.
  “Ja, drama is denk ik een juiste afspiegeling denk ik,” lacht onze verdediger wat besmuikt. “Het was inderdaad een lastige wedstrijd. Derby’s zijn voor mijn gevoel bijna nooit écht goed qua voetbal. Zuidvogels zocht de duels goed in het begin en de scheidsrechter floot het wat makkelijk allemaal af en daardoor kwam de wedstrijd ook niet echt lekker in een bepaalde spirit. Het leek wel of wij niet echt durfden te voetballen – zij ook niet overigens… Ik heb ook het antwoord niet waarom het ging zoals het ging, maar het was gewoon slecht. Net als de vorige keer bij hen thuis, toen was het ook slecht en ook 0-0. Pas aan het einde kwam de wedstrijd pas los en dat had veel eerder gemoeten. We hadden in het begin wel wat kansjes, maar we hebben het publiek bepaald niet verwend moet ik toegeven.
  Bij die goal hoorde ik achteraf dat er wel wat contact was, maar je moet je afvragen of dat voldoende was om de goal af te keuren. Als ie meteen een overtreding had geconstateerd dan had ie met zijn hand in de lucht moeten wijzen en niet naar de middenstip. Maar goed, het is niet anders.
  Ik vind dat we te weinig punten hebben gepakt deze eerste competitiehelft. Voor mijn gevoel had er veel meer ingezeten dan we eruit hebben gehaald. Ik ga er wel vanuit dat die punten gewoon gaan komen en dat we een stabiel team zullen gaan vormen, maar daar is nog wel het een en ander voor nodig. Het begint met het benutten van de kleine en grote kansjes. In de hoofdklasse moeten die ook gewoon zitten anders sta je al met 3-0 achter. Maar als we die kansjes straks wel gaan maken, dan draai je gewoon bovenin mee en dat is het doel waar we naar streven… Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat het goed komt!”

  Sebastian van Kammen
  “Ja, ik heb me op zitten vreten op de bank! Ik denk iedereen op de bank!” antwoord onze middenvelder als hij eindelijk onder de douche vandaan is. Zo ongeveer het kortst gespeeld van allemaal, maar het laatste onder de douche vandaan. “Er was vandaag niet veel aan als kijkspel, het was en saaie derby. Misschien was dat toch een beetje vanwege de spanning die een derby met zich meebrengt, een derby is eigenlijk óf heel goed of heel saai en vandaag was het heel saai, met een sensationele ontknoping. Het was voor mijn gevoel gewoon een doodnormale scrimmage en ik zag de scheidsrechter ook eerst gewoon naar het midden wijzen en toen bedacht ie zich volgens mij. De grensrechter vlagde ook niet. Overtreding gaf ie later aan. Ik heb zelf niet goed gezien wat er nou precies gebeurde, alleen dat de bal er op een gegeven moment in rolde.
  Ik ben op weg weer helemaal fit te worden. Ik heb op de training een verkeerde beweging, een verkeerde draai, gemaakt en daar heb ik nu nog wel een beetje last van, maar als ik de spieren goed warm heb gemaakt, dan gaat het wel. Straks is het winterstop dus ik ga er vanuit dat ik daarna weer volledig fit ben.
  Ja, ik wil natuurlijk altijd spelen, welke wedstrijd het ook is. Je wilt nooit op de bank zitten. Iedereen zit zich op de bank dan te verbijten en ik vandaag ook natuurlijk. Je wilt toch het verschil kunnen maken. Je zag dat ook aan Zakaria die ook goed inviel en veel diepgang zocht. We hopen volgende week dit jaar goed af te sluiten!”
  En dan worden we de gang uitgebonjourd want ook de materiaalmensen willen aan de derde helft beginnen.

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Die derde helft wordt dan opgeluisterd met volkszanger Kees van der Stad wiens installatie boven het geroezemoes in de volle bestuurskamer uit klonk. De trieste puntendeling mocht de pret blijkbaar niet drukken in de kantine en de danspaartjes zwierden dat het een lieve lust was. Napraten over de wedstrijd was daarmee onmogelijk en dus hield ik mijn derde helft maar kort. Ook de teleurstelling over de uitslag en de bedroevend slechte wedstrijd die ik moest gaan beschrijven maakten niet echt dat ik veel zin had te blijven hangen.
  Huizen had de volle winst nodig voor het handhaven van een koppositie en aangezien de einduitslagen weer een wat normaler beeld gaven dan de ruststanden zakt het weer een plek op de ranglijst. Vier punten bedraagt nu de achterstand op koploper ARC, maar ook Argon en Roda 46 moet Huizen boven zich dulden. Het aantal punten doet niet zo heel veel ter zake qua perspectief, het aantal clubs boven je die allemaal punten moeten verspelen wil je ze weer inhalen, dat maakt dat Klein zijn mannen als een soort Max Verstappen over de ranglijst moet sturen. Maar ook Zwaluwen ’30, Aalsmeer en BOL hijgen ons in de nek en dat maakt dat er nog zeven ploegen een serieuze kans op de titel maken in een competitie die bol staat van de onverwachte uitslagen.
  Het is zaak om dit seizoen weer aan te haken bij de hoofdklasse – het niveau waar we als club thuishoren. Elk jaar dat het langer duurt voor we terug zijn wordt de kloof groter. We hebben nu een talentvolle groep, een brede selectie die die stap gewoon geacht moet worden te kunnen maken. Ik realiseer me dat ik met die verwachtingen ook druk op de ploeg leg. Aan de andere kant vind ik ook dat we daar niet voor weg moeten lopen.
  Op de ledenvergadering van twee weken geleden ontving ik niet alleen een speldje voor 25 jaar ‘trouwe dienst’, ik ontving er ook een alarmerende boodschap van onze penningmeester. Een boodschap die aangaf dat we ons vlaggenschip wellicht met minder financiële middelen in de vaart zullen moeten gaan houden. We kunnen gelukkig putten uit een aardig talentvolle groep jonge eigen spelers, maar dat we sportief gezien nog moeilijke tijden tegemoet gaan, dat staat wel als een paal boven water. En dus moeten we dit ijzer smeden nu het nog heet is. Er rust een pittige taak op de schouders van trainer Klein, zijn staf en de spelersgroep. Maar zeker ook op de schouders van een ieder die Huizen een warm hart toedraagt en is het zaak dat we in groten getale achter onze ploeg staan! 

  Huizen - Zuidvogels 0-0 (0-0)
  Opstelling Huizen:

  Brian Willemse, Wouter Vente, Wouter Bonke, Jordey Buitenhuis (60. Zakaria el Biyar), Danny Benning, Aron Klaassen, Dennis Lamme (57. Sebastian van Kammen), Renee Troost (c), Hidde van der Veldt (77. Murat Önal), Thomas Müller, Olivier Blaauw

  Opstelling Zuidvogels
  Frank Mol, Stephan Campbell, Tim Horsmeier, Jorni Camps, Emanuel Davies, Ricardo Tat (c), Jermain Heldoorn, Pieter Koopman, Gregory Schaken, Terry Bóné, Steve Promes.
  Invaller: 45. Wouter van den Berg (het is mij onbekend voor wie hij inviel).