Handtekeningen gezet voor nieuwbouwDinsdag 29 januari j.l.is het contract getekend voor de nieuwbouw van de verenigingsaccommodatie van s.v. Huizen en de sporthal op de Wolfskamer.
    handtekeningen-gezet-voor-nieuwbouw
    Huizen heeft zijn derde versterking voor volgend seizoen vastgelegd. Hamza Konus, momenteel spelend voor Nieuw Utrecht, speelt vanaf volgend seizoen op de Wolfskamer.
    huizen-legt-met-hamza-konus-21-derde-versterking-vast
    Tarik Divarci (30) keert terug op De WolfskamerEen bekende speler keert terug op de Wolfskamer: Tarik Divarci. Tarik heeft in het verleden al 4 seizoenen bij s.v. Huizen gespeeld na zijn prof periode bij NEC en Telstar.
    tarik-divarci-30-keert-terug-op-de-wolfskamer
    Met ingang van volgend seizoen maakt Sam Doeve deel uit van de eerste selectie van s.v. Huizen. Met de middenvelder van VVOG heeft de TC haar eerste versterking binnen voor het seizoen 2013-2014.
    huizen-trekt-sam-doeve-24-aan
    Verdediger Wouter Vente (21) vertrekt na dit seizoen bij s.v. Huizen. Vanaf volgend seizoen zal hij uitkomen voor topklasser Spakenburg. Vente is een vaste waarde in de defensie van Huizen.
    wouter-vente-naar-spakenburg
    Op vrijdag 1 februari start de cursus van 10 lessen, de lessen worden op vrijdag gegeven (16.30-17.30 voor eerste jaar F- en E-pupillen en 17.15-18.45 uur voor selectie F-E en alle groepen van de D-pupillen).
    nieuws-over-de-techniektraining
    Joeri Volkers wordt komend seizoen hoofdtrainer van s.v. Huizen. Hij volgt daarmee Tijs Schipper op, die aan het eind van de huidige competitie de club gaat verlaten.
    joeri-volkers-hoofdtrainer-s-v-huizen-seizoen-2013-2014
    Donderdag 13 december 2012 j.l. heeft de gemeenteraad van Huizen een positief besluit genomen inzake de verstrekking van het krediet voor de bouw van een sporthal en de nieuwe verenigingsaccommodatie van s.v. Huizen.
    gemeenteraad-besluit-positief-over-verstrekking-krediet
    Ton Ojers is toegetreden tot de Technische Commissie (TC) van s.v. Huizen. De bekende trainer en voetbalanalist heeft aangegeven veel zin te hebben in deze functie bij de club die hem na aan het hart ligt.
    ton-ojers-in-tc-van-s-v-huizen
    Hoofdtrainer Tijs Schipper heeft het bestuur van s.v. Huizen en de Technische Commissie laten weten dat hij zijn aan het eind van dit seizoen aflopende contract niet wil verlengen.
    tijs-schipper-verlaat-s-v-huizen
    De AH Sponsormunten actie is inmiddels 3 weken bezig en dat is goed te zien. De spaarpotten in de Oostermeent en Oude Dorp worden steeds voller.
    ah-spaarpotten-bijna-vol
    zonder-respect-geen-voetbal

Aan die oproep hebben vele leden en vrijwilligers van onze club gehoor gegeven. Zaterdag 15 december j.l. waren ruim 100 mensen bijeen in de kantine van s.v. Huizen. Er werd nagedacht over een top 10 respectlijst en ideeën om de agressie in en buiten de lijnen te voorkomen. Na ontvangst door de voorzitter, gaf Harm Ouderkerk namens de scheids- en grensrechters een krachtige beschouwing over wat een gebeurtenis als Richard Niewenhuizen is overkomen, doet met een scheidsrechter. De vraag "Kan dit mij ook overkomen?" geeft toch wel een schrikeffect. Als scheidsrechter ga je altijd weer het veld in met de intentie een eerlijke wedstrijd te fluiten.

Vervolgens gaf Ruud Bontan, initiator van deze bijeenkomst, de aftrap om in deze bijeenkomst met elkaar oplossingen te bedenken, om die aan het bestuur voor te leggen. Hij gaf zelf de voorzet met het idee een top 10 respectlijst te maken, waaraan iedere bezoeker van ons voetbalterrein moet voldoen. Vervolgens is iedereen gevraagd om die top 10 invulling te geven en aanvullende ideeën in te brengen. Echt iedere aanwezige ging aan de slag en bedachten in groepjes zeer wezenlijke oplossingen.

Verschillende teams pakten dit samen met hun trainer/leider op en bedachten samen een top 10. Mooi was de uitspraak namens het 1e elftal dat zij zich bewust zijn dat ook zij het goede voorbeeld moeten geven en daar weer bij stil zullen staan. Afsluitend hield wethouder mevrouw Bakker-Klein een toespraak waarin ze aangaf dat het niet alleen een voetbalprobleem is, maar een maatschappelijk probleem. Initiatieven van sportverenigingen om een rol te spelen in het oplossen van dat probleem, juicht ze toe.

Alle ideeën en oplossingen die in de bijeenkomst zijn aangedragen worden binnenkort uitgewerkt. Deze zullen voorgelegd worden aan het bestuur en gecommuniceerd worden aan de leden en vrijwilligers.

Mocht u een bijdrage willen leveren aan het vervolg of meer informatie willen, kunt u contact opnemen met Gerlinde Podt via 06-10097822.

Alle aanwezigen bedankt voor jullie input!

Foto's Henk Heijnen.