https://www.svhuizen.nl/zeperd-huizen-wv-hedw-0-2/n4483c168
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Zeperd: Huizen - WV-HEDW: 0-2
  7 dec 2019
  Ron Tuijnman
  Prima voetballen en toch met lege handen blijven staan. Een wedstrijd wordt soms op details beslist. Een verslag...
  zeperd-huizen-wv-hedw-0-2

  Maachi
  Op de een of andere manier bewaar ik aan WV-HEDW vooral herinneringen aan bittere koude en tegenvallende resultaten. Qua temperatuur valt het gelukkig mee vandaag, al oogt het allemaal wat grauw en troosteloos als ik mijn fiets op zijn vertrouwde stekkie parkeer.
  Speculaties in de bestuurskamer over het al dan niet in de basis beginnen van onze recente aanwinst Nassir Maachi. ‘Omrooper’ Hans Evers weet al te vertellen dat hij in de basis zal starten, maar de opstelling die teammanager Henk de Groot even later uitdeelt maakt pas aan alle speculaties een eind: hij start!
  Verder leert me de spelerslijst dat het weer stuivertje wisselen is op de rechtsback-plaats: vandaag dus een voorkeur voor Tim Boterenbrood en dat zet Tristen Kroeze vandaag weer op de bank. De rest van de opstelling oogt vertrouwd, al vraag ik me af hoe Maachi ingepast zal gaan worden: diepste spits en targetman, of meer een hangende spits met de twee rappe vleugels die daar als een soort twee-spitsensysteem ‘overheen’ moeten gaan? En zal Klein al binnen twee weken deze varianten ingeslepen kunnen hebben met twee trainingen per week? Vragen die alleen de wedstrijd zal kunnen beantwoorden.
  Bij onze gasten onder leiding van ex-prof Marcel Valk - die zijn grootste successen kende bij Willem II en daar zelfs Champions League wedstrijden in de benen heeft – treffen we uiteraard die lepe veel scorende spits Joost Heij aan op het wedstrijdformulier. Maar ook Ashraf Azzouz een begenadigd zaalvoetballer die pas recent zijn zaalvoetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen. Verder heeft het met aanvoerder Mick van Moerkerk een uitstekende routinier in de gelederen. Dertig goals voor en dertien tegen, een gevaarlijke tegenstander dus in deze topper van nummer twee versus nummer drie in de competitie. Voor Huizen is een overwinning noodzakelijk na de uitglijers tegen laagvliegers Woudenberg en De Bilt wil het zicht behouden op de strijd om promotie.
  De voorlaatste wedstrijd voor de winterstop. Traditioneel een moment om een voorzichtige balans op te maken waar je staat als team. Een balans die voor de TC in ieder geval al aanleiding gaf om het contract met Arnold Klein met een jaar te verlengen. Als je voorafgaand aan het seizoen vooral hoopt bij de laatste vier vandaan te blijven en je speelt nu al een half seizoen bij de bovenste vier, dan valt er weinig op dat besluit aan te merken. Net als bij Oranje kent onze club nagenoeg evenveel schaduwcoaches als leden, maar de resultaten spreken voor zich. Wat mij betreft een logisch en prima besluit, al zie ik zelf ook wel eens zaken wat anders dan onze hoofdtrainer.
  Voor een ‘topwedstrijd’ in deze eerste klasse valt de publiek belangstelling me tegen. Een ferme ABRI had genoeg geweest voor het handjevol getrouwen dat op de tribune plaats neemt. Het terras oogt wel ‘vol’, maar om nou te zeggen dat het zwart ziet van de mensen? Nee…
  De pupilletjes van de week geven weer een hartverwarmend showtje weg en arbiter Frank Tol weet dat op waarde te schatten en legt de bal nog even neer voor het tweede pupilletje dat ‘slechts’ de eindpass mocht geven. Ook die bal gaat er vlekkeloos in. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst zullen we maar zeggen…

  Wow!
  Het beginsignaal van Tol galmt nog na over de Wolfkamer als al van meet af aan duidelijk wordt dat beide ploegen hierheen zijn gekomen om te voetballen. WV-HEDW laat de bus lekker op de parkeerplaats, de emmertjes en de schepjes zijn ook in Amsterdam achter gebleven, dus géén loopgravenoorlog. Huizen is sterker en oogt fris en gretig, maar waar mogelijk tracht WV-HEDW er voetballend en combinerend uit te komen.
  Na vier minuten de eerste serieuze dreiging van Huizen als Kogeldans de stuwende kracht is achter een combinatie die via Schmitz en Maachi tot de achterlijn reikt. De scherpe voorzet is dan een prooi voor doelman Matthijs Kuiper van onze gasten, maar het oogt soepeltjes en veelbelovend.
  Aan de andere kant vier minuten later een uitbraak via Van Moerkerk, Blom en Kick van Aelst. De schotpogingen worden echter goed geblokt door een defensie van stavast!
  Arbiter Tol geeft dan goed voordeel op een overtreding en dat biedt Hidde van der Veldt de gelegenheid om Maachi te lanceren. De hoek is moeilijk en de inzet wordt dan ook opnieuw onschadelijk gemaakt door doelman Kuiper.
  Het is ons op de tribune inmiddels al glashelder dat die Maachi een regelrechte versterking is. Hij wordt ook door de andere spelers veelvuldig gezocht en is prominent aanwezig op het veld. Hij vult de spitsenrol ‘vrij’ in en laat zich dan ook veelvuldig uit die spits zakken om op het middenveld de bal op te komen halen. En hééft hij die bal eenmaal, dan is het een knappe jongen die hem er nog vanaf krijgt! Zo ook bij een inworp in de tiende minuut waarna hij goed doorgaat richting strafschopgebied. Misschien wat te snel kiest hij voor een schot waar men zich van Amsterdamse zijde dapper voor werpt. Het is de eerste serieuze kans die Huizen laat liggen, maar het spel is hartverwarmend en op de tribune klinken euforische kreten en leeft de overtuiging dat die openingstreffer zonder meer aanstaande is.

  Scoren!
  Opnieuw is het Kogeldans die als stuwende kracht aan het begin van een aanval staat. Schmitz dribbelt en met een gelukje versiert hij via Noud Schartman een hoekschop. De bal komt goed voor, maar het is wel héél erg druk voor doelman Kuiper en als de bal maar niet door dat woud van benen weet te dringen moet hij helemaal terug naar Jaime Hensen. Opnieuw wordt er aan een aanval gebouwd en opnieuw komt de bal goed voor. Net als Hidde van der Veldt er het hoofd tegen denkt te zetten springt Nick Lammers hem slim in de rug en door dat ‘kontje’ vliegt Hidde onder de bal door.
  Langzaam maar zeker toch iets van twijfel op de tribune: scoren! Het is een zeldzaam goed voor de ploeg van Klein. Onze hoop is gevestigd op aanwinst Maachi, maar die kan het ook niet in zijn eentje. Maachi houdt zich dan goed Schartman van het lijf en weet tot een schot te komen, maar dan is er opnieuw doelman Kuiper die als eindstation fungeert.
  Ook WV-HEDW schuwt het fysiek niet en de prima a la Bas Nijhuis leidende arbiter Tol trekt geel voor Van Moerkerk als deze Schmitz wat onheus bejegent aan de zijlijn. Het zou ook een van de laatste acties van Van Moerkerk blijken, want kort daarop laat zijn hamstring hem in de steek en moet hij worden vervangen door Mervelinio Olijfveld.

  Genieten
  Het blijft genieten en de openingsgoal lijkt dan toch te vallen als Huizen in de 29e minuut een vrijetrap mag nemen. Opnieuw drukte voor de goal van Kuiper en nu weet te bal wel een gaatje te vinden in dat woud van benen. Vlak voor de neus van doelman Kuiper kaatst de bal zelfs nog op de hak van een verdediger en Kuiper lijkt verslagen. Met een waanzinnige reflex weet de Amsterdamse doelman de bal echter toch nog op de doellijn te keren! Met een blinde haal ruimt WV-HEDW hun strafschopgebied en dat is meteen de opmaat voor een snelle counter. Die gehaaide zaalvoetballer Azzouz heeft dan door dat Hensen wat ver voor zijn doel bivakkeert en leep probeert hij het van afstand. Met moeite weet Hensen de bal onder de lat vandaan te peuteren. Als de corner voor komt lijkt het gevaar te worden bezworen, maar de bal gaat opnieuw richting cornervlag waar Azzouz zich met speels gemak van Schmitz ontdoet. Voor een echte verdediger is die Azzouz als een hele kluif, dus dat wil ik Dani echt niet euvel duiden. De bal komt voor en dan is daar ineens die lange centrale verdediger Nick Lammers (of was het Joost Heij?) die de bal onhoudbaar inkopt.
  0-1?
  Nee!
  Een onmogelijke redding van Hensen die de bal uit de hoek en over zijn goal weet te ranselen! Een wereldredding! Als voormalig doelman kan ik oprecht genieten van dit soort reddingen. Maar ook die heerlijke zaalvoetbalbewegingen van die Azzouz doen mijn voetbalhart sneller slaan. Heerlijk, het is genieten vanmiddag!
  Kogeldans laat zich echter niet van de wijs brengen door die balgoochelaar en klapt er gewoon vol op. De bal gaat door naar Maachi die de bal ook ‘an een touwetje’ lijkt te hebben hangen. Zaaaalig! Dan moet er de noodrem aan te pas komen om Maachi in zijn opmars te stuiten. Weer gaat Van Kammen achter de bal staan die nu kansrijk op een meter of achttien van de goal van Kuiper ligt. Keurig krult de bal richting linkerhoek en Kuiper moet zijn klasse nadrukkelijk etaleren om de bal stijlvol uit de hoek te werken. Weer een heerlijk keepersmomentje!

  Rust
  Nadat Tim Boterenbrood met een ferme en correcte sliding een eind had gemaakt aan een snelle uitval van Azzouz via Tim Correia en Heij zitten de eerste vijfenveertig minuten van heerlijk voetbal er op. Ik moet diep in het geheugen spitten voor ik Huizen zo heerlijk heb zien voetballen. Maar ook dit frivole Huizen heeft dus wederom geen bres weten te slaan in de vijandelijke defensie, ondanks een uitstekend spelende Maachi. En dat blijft me toch zorgen baren.
  Het is dus ronduit genieten geblazen hier op de Wolfskamer en de thuisblijvers hebben vandaag het ongelijk aan hun zijde. Alleen die doelpunten die deze heerlijke eerste helft zonder meer verdiende bleven dus uit. Laten we het daardoor op een amusementswaarde van een dikke acht houden. Maar vermakelijk was het zeker!
  Op zich weinig reden tot wissels. Met Olivier Blaauw nu op de bank zou een extra impuls wellicht tot de mogelijkheden behoren, zeker als hij dan weer op zijn vertrouwde vleugelpositie ingezet zou kunnen worden om daar weer wat vers bloed in te brengen.

  Suzanne!
  VOF De Kunst had ooit een liedje waarin een romantisch avondje de mist in gaat door een onverwacht telefoontje. Dat gaat er even door me heen als ik de ploegen na rust bezig zie: het fraaie positiespel heeft aan beide zijden plaats gemaakt voor opportunistisch voetbal: de rust heeft het voetbal van beide ploegen geen goed gedaan en de magie lijkt wat vervlogen.
  Kogeldans spurt er weer doorheen als het warme mes door die bekende boter, maar opnieuw staat Kuiper een treffer in de weg.
  Aan de andere kant haalt Daan Walraven uit voor een pegel, maar die bal verdwijnt ergens achter de sporthal uit het zicht. Waar is dat vloeiende aanvalsspel gebleven? De combinaties, het soepeltjes rondspelen? Net als de Suzanne uit het liedje verdwenen als sneeuw voor de zon.
  Na een kwartier geploeter gaan Kooij, Lamme en Blaauw dan warm lopen. Het zal ook Klein niet ontgaan zijn dat Huizen langzaam maar zeker de grip op de wedstrijd aan het verliezen is. Een vrije trap van Azzouz gaat als een streep in één keer over de goal van Hensen. Huizen: past op uw saeck!
  Tim Krux haalt dan van afstand uit en de bal spat vervaarlijk over het vochtige plastic richting paal. Opnieuw is daar die goede doelman Kuiper die op zijn post is en de bal onschadelijk maakt. Als het ‘voetballend’ dan niet wil lukken, dan moet het maar met dit soort pogingen.

  Streep!
  Nadat een corner gevaarlijk voor WV-HEDW invaller Olijfveld langs is geschoten, belandt de bal dan in de zevenenzestigste minuut voor de voeten van Kick van Aelst. Kick doet zijn naam dan eer aan een haalt vernietigend uit van een meter of vijfentwintig. Als een granaat slaat de bal vlak onder de lat binnen achter de verbouwereerd reagerende Hensen. Ik denk dat ie hem alleen maar gehoord heeft, zo hard was die bal! Van Aelst wordt gek van vreugde over zoveel mazzel. Het is maar goed dat we hekken om het veld hebben staan, anders was ie zo de heuvel over gerend en was hij nu nóg op weg richting Emmeloord!
  Maar wat een domper voor Huizen dat die eerste helft zo geweldig had lopen voetballen en zich daarvoor helaas dus wéér niet wist te belonen.
  Manmoedig probeert Huizen de bakens te verzetten, maar in deze tweede helft was eigenlijk al duidelijk dat dit op een 0-0 wedstrijd zou gaan uitdraaien en er zal dan ook een ‘Klein’ wondertje moeten gebeuren wil Huizen die hechte Amsterdamse defensie op haar kant weten te krijgen. Zeker als de gasten ook nog die broze voorsprong zullen gaan consolideren.
  Klein grijpt in en haalt verdediger Boterenbrood naar de kant voor Olivier Blaauw. Een aanvaller voor een verdediger, waarbij Hidde van der Veldt een linie zakt. De dood of de gladiolen, dus. Zes minuten later komen ook Dennis Lamme en Laurens Kooij in het veld voor Van ’t Land en Van Kammen. Aanvallende impulsen dus: een spits en een aanvallende middenvelder voor een verdedigende en een aanvallende middenvelder.

  Alles of niets!
  En zo gaat Klein va banque spelen. Huizen gaat drukken en dat leidt tot een vrije trap van Schmitz die de bal prima voor krult. In de drukte gaat de bal bij de tweede paal Maachi echter rakelings voorbij.
  Zoveel aanvallende aspiraties moet een lepe ploeg als WV-HEDW natuurlijk ruimte bieden voor een avontuurtje op vijandelijke bodem. Tim Correia probeert het dan met een slim lobje dat maar rakelings de kruising boven de tweede paal kust en op het doel van Hensen valt.
  Weer Maachi bij wie de krachten nu toch wat beginnen weg te vloeien. Toch ziet hij kans een pegel los te laten en opnieuw die doelman Kuiper op de proef te stellen. Kuiper - die later door de aanhang van WV-HEDW tot Man Of The Match gekozen zou worden - is echter onpasseerbaar vandaag en opnieuw komt hij als winnaar uit de strijd.
  Een uitval van Huizen en Blaauw en van der Veldt combineren naar iets dat op een kans zou kunnen gaan lijken. Als de bal dan wat ongelukkig voor komt en tussen Blaauw en Daan Walraven valt, haalt Blaauw vol uit op deze ‘ziekenhuisbal’ en gaat kermend tegen de vlakte. De verzorging snelt toe, maar het is ons op de tribune al duidelijk dat de doffe dreun die we hoorden niet zonder gevolgen zal kunnen blijven. Hinkend en ondersteund door twee man moet de dappere Blaauw de strijd staken.
  Met alle wissels al ingebracht betekent dat dat Huizen met tien man verder zal moeten. En als twee ploegen volledig gelijkwaardig zijn, dan gaat zich dat wreken. Nadat Hensen een schuiver van Joost Heij nog had weten te stoppen, gaat het dan in de blessuretijd toch weer mis: Olijfveld en Correia combineren de bal in het strafschopgebied en bieden Heij een vrije schietkans van een meter of twee afstand. Hensen zit er nog aan en dat is op zich al bewonderenswaardig. De bal hobbelt echter na een tweede poging van Heij toch tergend traag naast de paal de goal in en bezegelt zo het lot van de tien dappere Huizers.
  Opnieuw verliest Huizen van een koploper, maar verdient niets dan lof voor die fantastische eerste helft. Weer verliest Huizen van een ploeg waar het zeker niet de mindere van was. Details en Vrouwe Fortuna, beslissen dan zo’n wedstrijd. En met die laatste is blijkbaar onze verkering uit.
  Ondanks de zure nederlaag kan ik niet anders zeggen dan dat ik een heerlijke wedstrijd heb gezien!

  Arnold Klein
  Om positief te beginnen: gefeliciteerd met je contractverlenging!”
  “Ha, dank je wel! We waren er redelijk snel uit: ik zie inderdaad nog voldoende perspectief in deze ploeg en dat heb je vandaag ook kunnen zien. Er waren wel wat andere clubs die belangstelling hebben getoond, maar ik ben met Huizen een bepaalde ontwikkeling ingegaan, en ik wil die lijn gewoon voort zetten. Ik wil Huizen nog dit seizoen al beter maken, maar ook met een schuin oog naar het komende seizoen moeten gaan kijken.
  De eerste helft was van onze kant heel erg goed en we hadden WV-HEDW meteen ‘bij de strot’ waar we ze wilden hebben en dar zijn ze de eerste helft eigenlijk niet meer onderuit gekomen. Het wachten was toen eigenlijk op de 1-0 voor ons. Als dat dan niet gebeurt, dan proberen we de tweede helft dezelfde lijn door te trekken. WV-HEDW ging echter wat ‘hogerop’ staan en lieten ons zo wat minder in ons eigen spel komen. Overigens zonder dat ze daarmee zélf heel erg lekker in hun eigen spel kwamen. Via dat verdwaalde schot – een fantastisch doelpunt overigens – dat meteen de mokerslag voor ons betekende maakten ze het verschil, zonder dat ze nou echt beter waren dan Huizen. WV-HEDW kon in die fase wel de bal wat meer rondspelen achterin wat ze de eerste helft helemaal niet lukte. Dat was voor mijn gevoel het verschil tussen de eerste en de tweede helft.
  We hebben het die keeper niet zo heel vaak heel erg moeilijk gemaakt ondanks ons overwicht in die eerste helft, maar we hebben zeker wel de kansen gehad om de openingstreffer te maken. Die laatste fase voorin viel vandaag net even niet goed voor ons. Bij dit soort wedstrijden is het vaak zo dat de ploeg die het eerste scoort ook meteen de winnaar is.
  We hebben heel lang zitten dubben of we Nassir Maachi zouden laten gaan starten. Gesprekken met niet alleen de staf, maar ook alle voorhoedespelers. De kwaliteiten van Nassir zijn duidelijk. We hadden in Rob Knul een spits waarmee je ‘door kunt voetballen’. Die kwaliteit heb je met Nassir Maachi nu weer terug: hij is wat slimmer aan de bal en in de combinatie en we mogen als Huizen blij zijn dat we een speler van dit kaliber hebben weten vast te leggen. Hij is ook goed bezig zijn ervaring op de andere spelers over te dragen. Een hele sociale speler die zich ook goed realiseert in welk niveau hij beland is en daar zijn voetbal prima op aanpast. Hij stelt zich ook zeker niet boven de groep en een hele belangrijke rol kan gaan spelen in de ontwikkeling van jonge talenten als Laurens Kooij bijvoorbeeld…
  Nassir heeft in mei zijn laatste wedstrijd gespeeld en hij mist dus nog wat ritme. Hij komt van het betaalde voetbal en heeft dan ook een totaal ander niveau en kan daar dus slim mee omgaan.
  We hebben nu Scherpenzeel en WV-HEDW gehad en we zien hoe we daar de doelpunten van tegen krijgen zonder dat we er voetballend tegen ten onder gaan. Dit is de top van de eerste klasse en ik denk dat daar AFC nog wel bij komt. Dit soort wedstrijden wordt op details beslist. Tegen Scherpenzeel moet je dat in de eerste vijf minuten zelf doen en ook vandaag moet je eigenlijk die eerste helft met een voorsprong afsluiten. Al met al waren we zeker niet de mindere van WV-HEDW, al mag je wel concluderen dat we nog niet ver genoeg zijn om ons ook in dit soort wedstrijden te belonen voor ons goede spel en die details naar onszelf toe te trekken.”
  Kijkend naar ons doelsaldo, vijftien voor en zeven tegen, dan legt dat de vinger toch wel op de zere plek voorin…
  “Als je het seizoen start met vijf aanvallers en twee raken er langdurig geblesseerd, dan komt het dus aan op die resterende drie. Soms kan dat stimulerend werken dat ze verzekerd zijn van een basisplek, maar het kan ook tot een stukje nonchalance leiden. Kijkend naar vandaag denk ik echter wel dat we een heel volwassen wedstrijd hebben gespeeld, een van de betere helften van het Huizen van de afgelopen maanden. Na de winterstop gaan de prijzen pas verdeeld worden. Nu eerst die lastige pot tegen ZOB tot een goed einde zien te brengen. Als we de periode tot de winterstop positief willen afsluiten, moeten we daar gewoon een overwinning tegen zien te boeken. Lastig, want als je zo moeilijk scoort, dan is eigenlijk elke tegenstander een lastige…
  Maar als we winnen, dan kunnen we terugkijken op een eerste seizoenshelft waarin we aardig tot leuk voetbal hebben laten zien en ook de nodige jonge talenten hebben laten doorbreken.”

  Sergae Kogeldans
  Hij is een constante factor in onze defensie. Dat we achterin zo weinig problemen kennen, is voor een groot deel op zijn conto te schrijven. Ook vandaag weer een dikke voldoende voor onze linksback…
  “Dank je wel! Individueel gaat het best wel goed, maar in teamverband hadden we er de eerste helft gewoon meer uit moeten halen. Het was inderdaad een heerlijke eerste helft en we hadden er toen ook eigenlijk gewoon ‘overheen’ moeten gaan en minimaal één doelpunt moeten maken. Dan speel je een heel andere wedstrijd. Misschien kwamen we de tweede helft wat te gemakkelijk uit de kleedkamer. Het was een echte fifty-fifty-wedstrijd waarbij het naar twee kanten goed uit had kunnen pakken. Vandaag viel het lot dan aan de kant van WV-HEDW, maar het hadden net zo goed onze drie punten kunnen zijn -zeker gezien vanuit de eerste helft. Het doelpunt viel toen WV-HEDW weer wat beter in de wedstrijd kwam en wat nadrukkelijker onze helft opzocht.
  We blijven zeker positief denken en geven ook op de trainingen alles. We blijven gewoon voor het beste resultaat gaan. We moeten het ook gewoon op de zaterdagen blijven doen. We hebben gelukkig nog een half seizoen te gaan, die tweede helft moet nog beginnen. Met die doelcijfers die je nu net noemt ben je inderdaad een typische 0-0-ploeg. Het is helaas zoals het gaat, het is zoals het is. Volgende week gaan we er gewoon weer voor de volle 100% tegenaan!”

  Nassir Maachi
  Ondanks het feit dat hij niet scoorde, was Nassir toch de grote smaakmaker van vandaag.
  “Ik zat er in de slotfase wel wat doorheen. Ik heb in mei mijn laatste wedstrijd gespeeld. Na de zeventigste minuut kon ik niet echt voluit meer gaan, dus conditioneel moet ik nog wel een stukje bijtrainen. Ook moest ik nog wel wat wennen aan de ondergrond hier en aan de andere spelers. Ik heb pas een paar keer meegetraind dus we hebben nog wel een paar stappen te maken.
  Ik denk wel dat we een hele goede eerste helft speelden waarin we de nodige kansen wisten te creëren. We gaven maar één kans weg bij die kopbal die onze keeper schitterend pakt.
  WV-HEDW haalde over de hele wedstrijd wel steeds een bepaald niveau, waar wij wat wegzakten de tweede helft waarbij we gewoon net niet fel genoeg meer waren. Ik schoot zelf een paar keer wat teveel recht op de keeper. Ik had lang geen wedstrijden meer gespeeld en dat merk je dan toch op dat soort momenten. Ik denk dat dat vanzelf weer komt als ik de komende wedstrijden wat meer speel. Ik baal er echt van dat we na die heerlijke eerste helft zo’n matige tweede helft op de mat hebben gelegd.
  Ik kan die spitspositie wel invullen, natuurlijk, al ben ik wel een speler die meer dan alleen spits kan zijn in een wedstrijd, qua passing, bewegen, loopacties kan ik meer dan alleen spits zijn.”
  Hoe ben je hier weer zo terecht gekomen?
  “Ik ben geboren in Naarden, maar hier in Huizen opgegroeid. Hier ben ik ook met voetballen begonnen. Ik ben nu vierendertig en begin nu zeg maar aan mijn tweede voetballeven. Huizen reageerde heel snel toen ik uit Cyprus terugkeerde. Een journalist van de Gooi & Eemlander belde me. Hij had gezien dat ik al een tijdje transfervrij was. De inkt van de krant was nog niet droog of Huizen hing al aan de telefoon. Het was ook het complete plaatje waardoor ik voor Huizen koos. Ik hoop hier voor de jeugdopleiding het een en ander te kunnen betekenen, misschien een jeugdteam onder mijn hoede te nemen. Ook voor deze jonge groep denk ik dat ik van meerwaarde kan zijn met mijn ervaring.
  Na mijn eerste periode in Cyprus was ik eerst bij D.O.V.O. gaan voetballen, maar toen kreeg ik een aanbod dat ik niet kon weigeren om weer terug naar Cyprus te gaan. Weliswaar bij een tweede divisie ploeg daar, maar ik wilde mijn geluk toch nog een keer beproeven. Dat werd sportief gezien helaas toch een teleurstelling en dus besloot ik weer naar Nederland terug te keren om een maatschappelijke carrière op te gaan bouwen. Maar het belangrijkste is dat ik nu weer lekker aan voetballen toe kom!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Ik memoreerde het in de interviews al eerder: ons doelsaldo spreekt duidelijke taal: als je niets tegen krijgt en ook niet scoort is 0-0 de meest logische uitslag. Dan gaan andere factoren een rol spelen qua resultaat. Slechts zeven tegen en daarmee met afstand de moeilijkst te passeren defensie van de eerste klasse. Even ter vergelijking: De koplopers van B en C hebben respectievelijk acht en zeven goals tegen, maar hebben dan ruim het dubbele van het aantal goals van Huizen vóór gescoord. Alleen de nummer zeven van E heeft een vergelijkbaar doelsaldo als dat van Huizen: zeventien om negen… Maar dus wel pas zevende!
  Leven we dus boven onze stand? Of juist er onder? Scoren is de Achilleshiel van dit Huizen. Nu het zich laat aanzien dat we ook Olivier Blaauw voorlopig weer kwijt zijn, bevat onze ziekenboeg een complete eersteklasse-waardige voorhoede met Van Waveren, Knul en Blaauw (foto's in het ziekenhuis moeten uitsluitsel geven wat de schade aan die enkel is). En dat is een ferme aderlating voor een club met een beperkt budget als dat van Huizen.
  Alleen ZOB rest ons nog voor de winterstop en alleen het kwakkelende Argon hebben we dan nog niet gehad. Voetballend heb ik nog geen ploeg gezien die Huizen wist te deklasseren – ook de twee koplopers niet. Ik heb wel ploegen gezien die door Huizen voetballend volstrekt over de knie gelegd werden: BOL, Roda en Zuidvogels werden behoorlijk afgeschminkt door een fraai spelend Huizen. BOL en de Zuid moesten dat verschil met duidelijke cijfers bekopen, maar Roda kwam nog met de schrik vrij. Maar Huizen laat dan punten liggen tegen ploegen als Woudenberg en De Bilt, nummer laatst en nummer voorlaatst. Wil je aspiraties hebben om mee te doen voor een titel – desnoods die van een periode – dan zal je ook die wedstrijden moeten winnen, al is het maar met één l*llig goaltje!
  Als je zo moeizaam scoort als Huizen, dat haar halve productie dus in twee wedstrijden bijeen schopte, dan is iedere tegenstander een helse opgave. Ik kan dan ook niet zeggen dat ik met bovenmatig vertrouwen richting die laatste wedstrijd tegen ZOB kijk. Ook ZOB wist dus ‘gewoon’ het degradatieduel tegen Woudenberg te winnen, maar verloor op haar beurt dan weer van BOL. Ook De Bilt ging kopje onder tegen ZOB, terwijl onze buren met 4-1 te sterk voor ZOB waren… Het is dus al met al een onberekenbare ploeg dat ZOB, zeker geen kat in dat bekende bakkie. Huizen zal dan ook vol aan dat andere bakkie moeten om die broodnodige punten binnenboord te houden.
  Ik hoop dat u met mij onze mannen van de hoognodige support zult willen voorzien en de mannen voor een welgevulde tribune met een zege naar de winterstop te begeleiden!

  sv Huizen - WV-HEDW 0-2 (0-0)

  67. Kick van Aelst 0-1
  90+1 Joost Heij 0-2


  Opstelling sv Huizen:
  Jaime Hensen, Tim Boterenbrood (72. Olivier Blaauw), Tim Krux, Jeroen Lamme, Sergae Kogeldans, Joshua Lo-Asioe, Sebastian van Kammen (78. Laurens Kooij), Mike van 't Land (78. Dennis Lamme), Dani Schmitz, Nassir Maachi, Hidde van der Veldt

  Opstelling Wilhelina Vooruit-Hortus Eendracht Doet Winnen:
  Matthijs Kuiper, Noud Chartman, Nick Lammers, Rico Bouwmans, Daan Walraven, Kick van Aelst, Ashraf Azzouz, Danny Blom, Joost Heij, Tim Correia, Mick van Moerkerk (25. Mervelinio Olijfveld)