https://www.svhuizen.nl/winst-op-de-nr-2-in-de-hoofdklasse-betekent-overwinning-4-op-rij-voor-huizen-d1/n295c26
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   

  Huizen D1 bevindt zich nog steeds middenin een heerlijk flow van goed voetbal en winstpartijen. Enkele weken terug werden Victoria, Roda en IJsselmeervogels al met 0 punten naar huis gestuurd, maar vandaag zou er wel weer een kraker op het programma staan; thuis tegen SV Houten, de huidige nr. 2 van deze Hoofdklasse. In de uitwedstrijd lieten wij al zien beter te kunnen voetballen dan deze ploeg, maar helaas ontbraken de goals die dat verschil moeten uitwijzen. Vandaag hadden we niet alleen last van een sterke tegenstander, maar ook van koud, winters en waaierig weer. 

  Na een prima warming-up volgde de eerste 15 minuten van deze wedstrijd. En met recht kan gezegd worden dat wij in deze 15 minuten weer voetbal van een zeer hoog niveau lieten zien. De bal ging heerlijk rond, wanneer de drukte aan 1 kant ontstond werd meteen de andere kant gezocht en met scherpe combinaties creëerden we wat aardige kansen. Gelukkig beloonde Berkay ons goede spel met een 1-0 voorsprong. In de duels waren wij oppermachtig. We zaten er kort op, wonnen alle duels en lieten Houten geen moment met rust. Een heerlijke beginfase!

  Maar daarna sloop er weer wat in de ploeg. Iets van ‘te gemakkelijk denken en doen’ met als gevolg ‘angst’. En die angst was wel terecht, want de counters van Houten waren zeer gevaarlijk via hun snelle spits. Elke keer hadden we daar geen antwoord op, wat overigens ook niet zo gek was, want wanneer je op cruciale plekken balverlies lijdt en onze achterste linie in de voorwaartse beweging is, dan is er ook geen enkel antwoord te verzinnen. Zo leek het alsof onze verdediging zat te slapen, maar dat was zeker niet het geval in deze fase. Door deze cruciale foutjes en de grote kansen voor Houten begon de tegenstander ook bloed te ruiken. Zij kregen hun geloof, wat wij zeker 15 minuten lang hebben weggenomen, terug en knokte zich weer in de wedstrijd. Nog niet met doelpunten gelukkig, de russtand was 1-0. 

  In de rust loop je dan met een dubbel gevoel rond. De eerste 15 minuten sta je oprecht te genieten en over de laatste 15 minuten kun je zo ontzettend boos worden. Houten was het geloof helemaal kwijt en door onze gemakzucht gaven wij hen dat geloof helemaal terug. En dan moet je nog een hele helft. In de 2e helft moesten we weer proberen de baas op het veld te worden, maar tegen deze sterke tegenstander en met meer wind in het gezicht dan in de 1e helft zou dat een meer dan lastige opgave worden. 

  In de tweede helft hebben we dat ook zeker ervaren. Veel wind en veel kou in het gezicht, dan is voetballen lastig. En uiteraard kwam onze tegenstand fel uit de kleedkamers, want die hadden nog steeds het geloof. Al snel werd het, mede door de wind 1-1, ook zeker door zwak en paniekerig uitverdedigen. Meteen vanaf de aftrap werd het wel meteen 2-1 en pakte wij weer de leiding. De wijze waarop was grandioos! Over flitsende combinaties gesproken! 1 van de mooiste teamgoals dit seizoen denk ik. Een behoorlijke tik voor Houten, die zij ook even niet te boven kwamen, want wij werden sterker. Niet veel later konden wij na wederom een goede aanval de 3-1 binnen schieten via Nathan. En toen was de wedstrijd wel echt op slot. We waren de baas, Houten probeerde wel wat, maar moest op dat moment echt hun meerdere erkennen in ons. Totdat we voor de 2e keer deze wedstrijd de tegenstander weer flink wat geloof gaven. Een te korte terugspeelbal richting Daniel betekende de 3-2. En dat niet alleen, want Houten geloofde er weer in. En terecht natuurlijk met een 3-2 stand, met nog 7 minuten te spelen. Bij ons sloop de angst er wat in en we probeerde echt op ‘safe’ te spelen. Dat is niet aan ons besteed, wij moeten juist voetballen met veel lef, daar ligt onze kracht. Niet in het achterover leunen en alle ballen wegschieten. Maar ons spel was verdwenen en met man en macht knokte we voor een overwinning. Na wat spannende momentjes voor onze goal was het dan toch eindelijk tijd en kregen we verdiend 3 punten. 

  Een rare wedstrijd, een onnodig spannende wedstrijd, want ik had echt het idee dat de nr.2 van deze competitie qua voetbal niets te vertellen had tegen ons. Mede door onze gemakzucht en stomme foutjes brachten wij hun elke keer terug in de wedstrijd en dat deed ons nog bijna de das om vandaag. Die foutjes en die gemakzucht, dat moet eruit. Genoeg te doen deze week! 

  De trainer-coach