https://www.svhuizen.nl/we-leven-nog-hzvv-huizen-2-4/n3927c139
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  We leven nog! HZVV-Huizen 2-4
  19 mei 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen had vandaag maar één taak: zelf winnen van HZVV in Hoogeveen. Een verslag...
  we-leven-nog-hzvv-huizen-2-4

  In Concordia Fortes
  De hymne van de Champions League schalt over de Wolfskamer als we ons verzamelen voor de rit naar Hoogeveen. Niet echt het eerste deuntje dat in me opkomt als je tegen degradatie knokt. Zal wel iets te maken hebben met een toernooitje voor onze aanstormende talentjes. Toch zullen we ons bij een overwinning in Hoogeveen toch een beetje kampioen kunnen voelen as NSC puntloos blijft. Is het hoop tegen beter weten in? Het gevoel dat de tweede degradatie op rij gewoon niet waar kán bekruipt me met enige regelmaat. Ik zag de afgelopen twee seizoenen regelmatig een leuk voetballend Huizen, maar het was zo vaak net als met het songfestival: Huizen: Noooo points!
  En dus vertelt de ranglijst een onverbiddelijk verhaal: stijf onderaan en dankzij een bewonderenswaardig voor lijfsbehoud knokkende ploeg hebben we op deze voorlaatste speeldag nog een zijden draadje en een strohalm en met beide handen graai ik daar naar in de hoop dat Huizen die ook zal grijpen. Maar eigenlijk is dat sinds de winterstop al het geval.
  Vandaag opnieuw ‘n greep naar die strohalm dus: HZVV. Thuis met 4-0 een klinkende overwinning, maar de Hoogeveners kunnen zich vandaag ook redelijk uit de gevarenzone spelen bij een overwinning, dus toch een zware en heftige opgave voor de mannen van Weggemans cs.
  Onderweg trekken we de afslag Wezep voorbij. Nostalgie: hoe lang is het al weer niet geleden dat we die historische wedstrijd van de Spakenburgers wonnen en met het landskampioenschap naar huis konden rijden? Tijden dat Huizen nog een toonaangevende amateurclub was. Nu teert het op vergane glorie zoals een Sparta een zieltogend bestaan in de eredivisie leidt…
  Onderweg halen we de bus van NSC in. Ik hoop dat het een voorteken is en dat we ook op de ranglijst een inhaal slag zullen maken. Er voorbij gaat niet lukken, maar dichterbij moet gaan, anders dooft de hoop op de hoofdklasse hier en nu.
  HZVV is gehuisvest op het prachtige complex Bentinckdijk. Een vriendelijke dame leidt me van de catacomben naar de bestuurskamer waar ik onder het genot van een prima bakje koffie en een heerlijk stukje cake even moet wachten op de opstellingen. Die van Huizen verschijnt eerst en ik zie dat Garrett Jones vandaag in de spits begint in plaats van de niet geheel fitte Murat Önal. Verder start Weggemans met de vertrouwde namen.
  Ik zie wel de naam van Dennis Lamme bij de reserves vermeld staan, maar uiteindelijk zal hij niet op de bank verschijnen. Vandaag kon zijn eigen jong onder 19 zich ook veilig spelen en in goed overleg werd de keuze gemaakt om dáár te spelen. Weggemans: “Heb hem wel verteld dat hij een plek bij de selectie verdiende na zijn sterke invalbeurten. In mijn optiek was dit toch de beste keuze, in deze situatie…”
  Bij HZVV weinig opvallende namen, maar Huizen bevindt zich als nummero laatst niet in de positie om welke tegenstander dan ook met enige hovaardigheid tegemoet te treden.
  Eenmaal op de tribune heb ik geen zicht op de stadionklok. Dat wordt dus weer gewoon de stopwatch. Dan roepen twee blonde dames de opstellingen om en heel bewonderenswaardig weten ze zich door de namen Malolepszy en Papamelodias te worstelen. Ze nemen echter wel een vreemd voorschotje op volgend seizoen door deze wedstrijd als een wedstrijd in de eerste klasse te betitelen…
  De lijfspreuk van onze gastheren hangt aan de kantine: In Concordia Fortes, samen staan we sterk. En dat geldt vandaag ook zeker voor Huizen: veel bekende gezichten langs de lijn en het doet me goed dat er zoveel mensen de ploeg zijn komen steunen in deze verre uitwedstrijd…

  De eerste daalder
  Huizen wil meteen zaken doen en zoekt al in de tweede minuut het hoofd van spits Jones na een fraai opgezette combinatie via Buitenhuis, Van Esterik en Van Waveren. Koppen is echter niet Jones’ sterkste wapen en de inzet is dan ook veel te slap om doelman Hidde Streutker te verontrusten. Ook HZVV is niet van zinnens zich zomaar neer te leggen bij de PD-competitie en aan de andere kant zien we dan ook een fraaie voorzet van de opgestoomde back Paul Bagura die voor de goal langs vliegt. Aan de andere kant vliegt Kelly Joao in en kan dan de bal niet voldoende controleren.
  Dan is het in de vijfde minuut al raak voor Huizen: de bal wordt bij de eerste paal ingezet en opnieuw gaat Jones er met het hoofd tegenaan. De bal gaat via de paal, de lat, de doelman als een bal in een flipperkast rond en Jones heeft twee, drie, pogingen en een goed oplettende grensrechter nodig voor arbiter Oosting naar de middenstip wijst en zo het doelpunt aan groen-geel toekent. 0-1 en dat is een heerlijke opsteker voor de mannen van Weggemans.
  Opnieuw HZVV dat probeert iets terug te doen. Tim Mulder jaagt de bal ruim over na een voorzet vanaf de achterlijn en even later mist zijn schot uit de draai de juiste richting.
  Dan schrijven we de negende minuut als Huizen weer fraai combinerend de aanval zoekt. Die lijkt dood te lopen, maar dan onderschept de afjagende Joey Papamelodias een breedtepass. De bal gaat even rond en dan ziet Jones opnieuw een gaatje. Met een heerlijke droge knal jaagt hij van de rand zestien de bal vlak naast de paal binnen: geen kans voor Streutker en binnen tien minuten staat de 0-2 al ergens naast de tribune op dat scorebord! De omroepdames zijn er verbouwereerd van en laten het bij het omroepen van de stand en laten de naam van de doelpuntenmaker achterwege. Het dondert niet: we lijken te gaan pakken waar we voor gekomen zijn!
  HZVV duizelt, het ziet alle goede bedoelingen richting handhaving binnen tien minuten door het afvoerputje stromen en met de moed der wanhoop gaan de Hoogeveners op zoek naar een aansluitingstreffer. Marlon Luchtenberg stuift er als een  speer vandoor en de weg naar Mackaay lijkt open te liggen. Dan is daar echter een voortreffelijke ingreep van Jordey Buitenhuis die het gat perfect dichtloopt. Arjan Akkerman controleert een bal op schitterende wijze, zijn schot uit de draai gaat echter achter de goal van Mackaay langs. HZVV knokt en Huizen knokt dapper terug. Soms zelfs letterlijk: met net geen half uur gespeeld gaat Malolepszy neer na een prachtige aanname waarmee hij zich meteen vrijspeelde van Bagura. Van Waveren en Troost nemen plaats achter ‘het kanon’ en laatstgenoemde jaagt de bal via de muur tot corner. Dan ontworstelt HZVV zich aan de Huizer druk en na de daaropvolgende aanval knapt er iets bij een aanvaller van HZVV. Wat er precies gebeurt kon ik niet zien, maar Joey Papamelodias gaat neer en arbiter Oosting fluit en trekt geel voor de aanvaller. Joey vliegt echter overeind en deelt iets uit dat op de tribune hoorbaar was. Verbijsterd wachten we op het onvermijdelijke rood, maar Oosting heeft begrip voor de emoties in een wedstrijd als deze en houdt het tot verbijstering van het HZVV-publiek bij een gele prent voor Joey…

  Aansluiting
  Het is even een breekpunt in de wedstrijd. Door alle commoties is de concentratie even weg en het is HZVV dat daar dankbaar gebruik van maakt: een voorzet van de flank en dan even onoplettendheid in het centrum waar de ongedekte Yoran Popovic de bal van dichtbij binnen kan schieten: 1-2 en ineens ligt de wedstrijd weer open en de hoop leeft weer op in de Hoogevener harten en dat beloven dus spannende minuten te worden tot aan de rust.
  Naast me zit een man uit Bussum die naar eigen zeggen ‘naar wedstrijden gaat waar het er om spant’. Een objectieve toeschouwer, dus – ze bestaan écht! Gezamenlijk zien we hoe Van Esterik een overtreding nodig heeft om die sterke opkomende back Bagura af te stoppen. Het kost Lucas geel. Een kansje nog voor Huizen dat met een opdringend HZVV loert op de snelle counter. Joey Papamelodias worstelt zich het strafschopgebied binnen, komt niet tot een schot en via via komt de bal dan voor en wordt een kopbal van de lijn gekopt waar doelman Streutker al geslagen leek.
  Randy Onuoha treft het de laatste weken niet met zijn tegenstanders. Was er vorige week die aalvlugge Bacuna die hem het leven zuur maakte, vandaag leek hij diens tweelingbroer als tegenstander te hebben, de kwikzilvervlugge Kelly Joao. Joao was een ware plaag voor onze defensie en net als Bacuna had hij gelukkig het vizier wat hoog afgesteld staan. Op slag van rust is hij echter toch heel dicht bij een goal als hij de bal panklaar voor Popovic neerlegt. Van een meter of twee haalt de HZVV-spits verwoestend uit en een doelpunt lijkt de enige logische uitkomst. Dan is daar een wereldredding, een fantastische reflex van onze keepende held Wilco Mackaay. Even is er nog spanning of hij de bal net in of net naast de goal had gewerkt, maar opgelucht zien we hoe de bal naast de paal hobbelt of geruimd wordt (van de spanning ben ik het vergeten te noteren!)

  Rust
  En zo loodst Wilco ons met een 1-2 voorsprong de kleedkamer in. Na een flitsende start van Huizen en de snelle 0-2 voorsprong kroop Huizen toch een paar keer door het oog van die bekende naald, met dus een hoofdrol voor onze doelman die ons op de been hield in die slotfase.
  De vraag is nu wat Weggemans zal doen in de rust. Zal hij Papamelodias eruit halen die na dat incident toch wat ‘op scherp’ staat? Brengt hij Brilleman, of Önal? Dat laatste acht ik niet echt waarschijnlijk, aangezien Weggemans gokte op de snelheid voorin met Quincy van Waveren, Garrett ‘Greyhound’ Jones en Thomas Malolepszy. En dat betaalde zich dus al uit met die twee snelle goals van Jones.
  Uiteraard kijken we ook angstig naar de standen op d andere velden. Een overwinning voor NSC betekent hoe dan ook het einde van ons hoofdklassebestaan. Daar is gelukkig geen sprake van: de Nijkerkers staan op een geruststellende 4-1 achterstand in Genemuiden. Opzienbarend is echter wel de 2-2 gelijke stand die onze buren in de rust hebben tegen het als oppermachtig geziene Ajax. De ploeg van Smeets laat het blijkbaar stevig afweten daar op de Wolfskamer en dat is toch ook weer slecht nieuws voor Huizen, al durf ik nog niet te gaan rekenen.

  Afstand
  We beginnen de tweede helft met Bob Brilleman en Desmond Mensen aan de zijlijn om in te gaan vallen. Mijn verwachte wissel staat er echter nog gewoon in, dus heeft Wegemans andere keuzes gemaakt. Na wat puzzelen constateer ik dat Onuoha en Van Esterik in de kleedkamer zijn achtergebleven. Onuoha had natuurlijk wel moeite met die dekselse Joao, maar daar heb je toch een ander type verdediger voor nodig dan Desmond is. De wissel van Van Esterik begrijp ik niet echt – of het moet preventief vanwege zijn gele kaart zijn. Weggemans lost het op door Benning naar de andere kant te halen en hem op Joao te zetten, waardoor Mensen op zijn ‘eigen’ stek op rechts komt te staan. Ook Danny maakt dan kennis met de behendigheid van Joao. Met handen en voeten moet Benning meteen aan de bak en die handen vond Oosting niet echt een goed idee en dus levert het HZVV meteen een vrije trap op bij aanvang van die tweede helft. In twee instanties belandt de vrije trap gelukkig in handen van Mackaay en is het gevaar vooralsnog weer even beteugeld.
  Dan ziet Joey Papamelodias doelman Streutker wat ver voor zijn goal staan en vanaf eigen helft probeert Joey het maar eens - de bal valt echter naast.
  En dan ineens is er wat verwarring. Een struikelpartij waarbij de HZVV aanhang een overtreding van Desmond Mensen vermoedt. De concentratie is heel even weg en dan mag Quincy van Waveren er vandoor. Op volle snelheid stuift hij het strafschopgebied binnen en nu is het wél raak ook in oog met Streutker: ‘op zijn Quincies’ jaagt hij de bal spijkerhard tegen de touwen en Huizen staat weer op een comfortabele marge van twee goals: 1-3!
  HZVV weigert nog steeds de handdoek te gooien en Buitenhuis moet met een fenomenale tackle op de bal een doorbraak van Popovic voorkomen. Wat een versterking is die Buitenhuis toch gebleken dit seizoen! Geweldig!
  Een kopbal van Popovic zeilt nog een keer over de goal van Mackaay en HZVV-coach Van Duinen brengt dan pinchhitter Jos Fidom in het veld voor Reza Hosseini.
  Dan gaat Joao ineens naar de grond zonder dat er een andere speler in de buurt is. Dat zijn meestal geen prettige blessures en hoewel het voor Huizen een hele opluchting zou betekenen, blijf ik het als voetballiefhebber toch altijd jammer vinden als een dergelijke smaakmaker het veld moet verlaten met een blessure. Het lijkt weer even te gaan voor de vleugelspits, maar kort daarop moet hij toch worden vervangen door Franks Strijker. Gelet op het nummer 11 op de rug ook een vleugelaanvaller.
  En dan – zeven minuten nadat hij in het veld was gekomen – staat daar dan ineens in een scrimmage Jos Fidom op de juiste plek. Deze keer is er geen houden aan voor Mackaay en weer kruipen de Hoogeveners tot op één goal van Huizen: 2-3…

  Slotfase
  IJverig stuift ‘Malo’ weer voorwaarts op jacht naar opnieuw een veilige marge. Zijn voorzet is prima en dan jaagt Quincy van Waveren de bal ruim over de goal van Streutker. Het doet me goed dat Huizen niet helemaal in de schulp kruipt om de wankele voorsprong vast te houden, maar blijft zoeken naar een veilige voorsprong.
  Even hilariteit als een bal van richting wordt veranderd en Wilco Mackaay op zijn gat valt. De bal hobbelt gevaarlijk richting goal, maar gelukkig weten de verdedigers bijtijds verder onheil te voorkomen.
  Dan komt dan toch Murat Önal binnen de lijnen voor de volkomen leeg gespeelde Garrett Jones en zien we hoe de uitstekend ingevallen Bob Brilleman een gave voorzet op Quincy van Waveren geeft. Diens schot smoort echter in een sliding van een HZVV-verdediger. HZVV zet alles op alles om nog een punt uit het vuur te kunnen slepen en Brilleman moet een paar keer nuttig verdedigend werk verrichten om deze snode plannen te verijdelen. Dat geeft Huizen echter ook weer ruimte voor de counter en als we dan ineens massaal voor Streutker opduiken, dan ontstaat er een ware scrimmage waarbij de HZVV-doelman meerdere keren onder vuur wordt genomen en met alle geluk van de wereld zijn goal voor doorboring weet te behoeden: schoten van Malolepszy, Benning en Van Waveren kaatsen af op benen, handschoenen, borsten en hoofden.
  En dan dringt HZVV weer op. Op een bal breed gooit Joey Papamelodias zich er wederom voor en tussen. De bal caramboleert over de middenlijn waar Önal en Van Waveren ineens een leeg veld voor zich hebben richting Streutker. Önal is rustig aan de bal en de vertwijfelde Streutker lijkt zich al bij het onvermijdelijke te hebben neergelegd. Onzelfzuchtig gaat de bal dan keurig breed en Quincy kan zijn tweede salto van de dag maken: 2-4 en de buit is binnen!

  Weggemans
  “Er was maar één doel waarvoor we hier heen gingen en dat was met drie punten die bus in stappen!” verklaart een opgeluchte Weggemans na afloop. “Met goed of slecht spel dat kon me verder niks interesseren. We hebben volop strijd geleverd en ik denk dat het een beetje van beide was: af en toe goed en af en toe slecht voetbal.
  De wissels waren min of meer noodgedwongen: Randy Onuoha had wat last en Van Esterik was niet lekker in de rust. Dus daar lag geen tactische keuze aan ten grondslag.
  De eerst helft stonden we iets te ‘hoog’ waardoor die nummer zeven – Joao – de ruimte kreeg om op snelheid wat te gaan ondernemen. Je ziet de tweede helft dan ook dat als we wat compacter gaan spelen dat ie er een stuk minder aan te pas komt.
  Murat Önal is normaal de eerste spits en Garrett Jones zat er een kwartier voor tijd helemaal doorheen. Ik heb ook Hidde van der Veldt nog overwogen, maar we hadden in Quincy van Waveren en Thomas Malolepszy nog steeds twee snelle mensen en daar wilde ik liever een balvaste speler tussen zetten. En ik denk dat dat ook aardig heeft uitgepakt met de duels die hij won en die laatste goal.
  Het is gewoon zonde dat je goed op 0-2 komt en daarna toch een kwartier voor de rust de grip verliest die je wel degelijk had. Toen gaven ze heel veel druk, hoge ballen, het was een fase waarin we heel onrustig speelden. De tweede helft hebben we het iets anders neergezet, maakten we afspraken dat we toch nog iets verder achteruit en nog wat compacter zouden gaan staan. Vooral die rechtsbuiten niet eerst aan laten nemen, maar daarvoor al ingrijpen vóór hij de bal krijgt en ik denk dat Danny Benning die opdracht uitstekend heeft uitgevoerd! Maar ook Desmond Mensen vond ik vandaag prima invallen. Hij wordt wel eens wat bekritiseerd, maar vandaag stond hij uitstekend zijn mannetje! Het is heel lekker voor een trainer als je gewoon keuzes kunt maken met jongens die – ondanks dat ze vaak hele wedstrijden op de bank zitten – er toch voor de volle 100% voor gaan als ze er moeten staan.
  Ik heb nog even geen idee van de standen,” vervolgt Weggemans als ik hem op de ranglijst wijs. “HZVV moet de nacompetitie in en moet de laatste wedstrijd tegen NSC. Hun doelsaldo is wel beter, maar ja, 8-2 blijkt vandaag toch ook mogelijk. HZVV kan het er eigenlijk niet op aan laten komen en we hopen dan ook maar dat ze hun sportieve plicht doen en van NSC zullen winnen. Als ze met twee nederlagen achter de kiezen de PD in moeten, dan lijkt me dat ook niet goed voor het zelfvertrouwen.
  Maar goed: het kan nog steeds. Het draadje wordt wel steeds dunner, maar vandaag had ie net zo makkelijk kunnen breken, dus we blijven tot de laatste wedstrijd gaan voor de hoofdklasse!”

  Garrett Jones
  Dan hoor je dat je in de basis gaat beginnen, verraste het je?
  “Ik was vanochtend heel druk voor mijn werk bezig en ik kon niet op tijd aanwezig zijn. Dus ik belde met de trainer dat ik iets later kwam. Toen gaf hij aan dat ik wel een beetje door moest rijden omdat ik in de basis zou gaan beginnen. Murat was deze week toch wat minder fit en had minder getraind, dus ik hield er in mijn achterhoofd toch al wel een beetje rekening mee.
  Die eerste goal kopte ik tegen paal en lat. Toen kwam die bal weer terug en kon ik hem alsnog binnen tippen. Die keeper grabbelde hem er nog wel uit, maar de bal had echt het net al aangeraakt.
  Die tweede raakte ik echter inderdaad wel perfect, ja! Als voetballer is dat natuurlijk heerlijk als je zulke ballen inschiet, zeker als je ze dan ook nog een keer terugziet op de video, daar slaap ik op vannacht! En zeker als je dan ook nog wint, anders heb je toch het gevoel dat het allemaal nog voor niks is geweest ook…
  Tegen het einde van de tweede helft begon ik echt op te raken en hoopte al een beetje op een wissel. Er begon al een beetje kramp op te zetten. Ik had deze week ook een hele drukke week op mijn werk: gisteravond tot laat gewerkt en vanochtend weer druk in touw en dat ga je toch ook voelen. Ik was eigenlijk gisteravond al helemaal kapot en dat merkte ik gewoon terug tegen het einde van de wedstrijd. Het liefst speel je een wedstrijd natuurlijk uit en hoop je stiekem ook nog op een hattrick, maar het ging echt niet meer en ik had dan ook alle begrip voor de wissel.
  In eerste instantie is mijn contract niet verlengd. Ik heb dit seizoen erg veel blessureleed gekend. Nu is er een nieuwe trainer, Arnold Klein, die ken ik goed en hij mij ook, en die wil me er graag bij houden. Ik heb het echter heel druk met mijn werk en ook door die blessures ben ik het plezier in het voetbal een beetje kwijtgeraakt. Als die blessures doen ook mentaal wel het nodige met je. Ik probeer ondanks dat het wat tegenzit toch altijd alles te geven. En ja, ik word toch ook wat ouder Ron…Hahaha!”

  Jordey Buitenhuis
  Een van de uitblinkers (Gijs Moerman van de Gooi &  Eemlander vond hem zelfs de beste man van het veld) was Jordey Buitenhuis.
  “Ja, het ging lekker, verdedigend stonden we sterk. We wisten waar we voor speelden, dat we moesten winnen als we nog wat wilden. En dat haalt toch wat meer adrenaline naar boven dan een ‘normale’ wedstrijd. Nee, ik was niet zozeer ‘gespannen’, alswel meer gefocust deze wedstrijd naar ons toe te trekken.
  De eerste helft was af en toe wat rommelig en door die snelle jongen op de vleugel kwamen ze er toch wel wat langs. In de rust hebben we toen een dubbele dekking voor die gast afgesproken. Randy was toen wat geblesseerd en daardoor ging Danny Benning naar links en die pakte hem goed op. Ook nog een geweldige redding van Wilco Mackaay: ik zag ‘m er al invliegen, maar hij zat er geweldig bij.
  Nu nog zien dat we het volgende week goed afronden. Als je het hele seizoen stijf onderaan staat en je haalt de play-off’s dan is dat natuurlijk het hoogst haalbare.”
  Ik was uitermate verheugd dat je bij hebt getekend. Ik vond je dit jaar een absolute versterking…”
  “Ja, ik heb het heel erg naar mijn zin bij Huizen en ben ook heel blij dat het rond is. Dat geeft me zelf ook wat meer vrijheid en rust in mijn  hoofd. En dat speelde ook wel mee dat je zo’n wedstrijd neer kunt zetten…”

  Arnold Klein
  Onder de toeschouwers onze toekomstige trainer Arnold Klein. Uiteraard was ik benieuwd hoe hij deze wedstrijd had beleefd.
  “Word ik nu al geïnterviewd? Ik ben nu nog niet belangrijk, hoor…” lacht Klein als ik hem aan schiet.
  “Heel sec gezien is het belangrijkste dat je hier wint. Dus daar is het ‘voetballen’ ondergeschikt aan. Ik denk dat het kantelpunt in de wedstrijd was dat Papamelodias erin bleef, waarna Huizen toch even een beetje de kluts kwijt was. Jammer, want je zat eigenlijk  al in een zetel met die 0-2 voor.
  Ik sta inderdaad wel te popelen om met deze ploeg aan de lag te gaan. Je hoopt dan maar als je deze ploeg ziet dat het hoofdklasse blijft, want daar heeft de ploeg gewoon wel de kwaliteit voor in huis, dat zie je vandaag ook weer…”
  Heb je uit je eigen netwerk nog spelers op het oog die een versterking voor Huizen zouden kunnen betekenen?
  “Mwoah, als je het bij Spakenburg net niet redt, dan staan er genoeg andere clubs op de stoep. Ik denk dan aan Eemdijk, bijvoorbeeld, dat ligt dan toch eerder voor de hand. We zijn nog wel bezig, maar of dat gaat lukken dat valt nog te bezien…”
  Ben je van plan om bepaalde accenten te gaan verleggen met het team?
  “Dat valt nu nog niet te voorspellen. Ik kan wel zien hoe het nu is, maar er gaan nog spelers weg en er komen er nog bij, dus ik heb wel een idee hoe we willen gaan voetballen, maar dat is afhankelijk van hoe het volgend jaar gaat lopen en hoe we dat neer kunnen gaan zetten.

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  We leven nog! Het was een veel gehoorde kreet na afloop onder de trouwe supportersschare. Ook bij thuiskomst waar onze hardste kern ons trouw opwachtte en het ‘Frankie, bedankt!’ een leuke geste was van de selectie richting Frank of Gerhard Tevaarwerk (ik kan die twee nooit uit elkaar houden als je ze niet samen ziet).
  Het scheelde niet veel, want toen ik van de tribune vertrok vermeldde teletekst nog steeds een 3-2 voorsprong voor onze buren. Hoewel we ook dán nog niet gedegradeerd zouden zijn, zou dat zijden draadje wel heel nadrukkelijk zijn gaan rafelen. Nu bedraagt de achterstand nog slechts één puntje en dat betekent dat we het hoe dan ook niet meer in eigen hand hebben. Cruciaal lijkt hierbinnen het treffen tussen NSC en HZVV. Is NSC in staat zich nog één keer aan de eigen haren uit de prut te trekken? Wil HZVV nog één keer gas geven om met een goed gevoel die PD in te gaan?
  Maar ook onze buren kunnen nog roet in het eten gooien door in Staphorst tegen de uitgespeelde thuisclub met de volle winst te gaan strijken. Als je tegen Ajax een 3-3 uit het vuur weet te slepen, dan acht ik dat zeker niet uitgesloten.
  En last-but-not-least moet Huizen uiteraard de volle winst pakken tegen DFS. En dat laatste kon nog wel eens lastig genoeg blijken…
  Bemoedigend veel aanhang in Hoogeveen. Ik hoop dat we het ook in die laatste thuiswedstrijd op kunnen brengen om massaal achter onze ploeg te gaan staan. En dan maar hopen dat de rest van de uitslagen gunstig voor ons uitpakken - Houdini zou er dan een puntje aan kunnen zuigen!

  HZVV - Huizen 2-4 (1-2)
  Scoreverloop
  :

  5. Garrett Jones 0-1
  9. Garrett Jones  0-2
  30. Yoran Popovic 1-2
  52. Quincy van Waveren 1-3
  72. Jos Fidom 2-3
  89. Quincy van Waveren 2-4

   

  Opstelling HZVV:
  Hidde Streuker, Yannick Manusiwa, Paul Bagura, Arjan Akkerman, Kelly Joao (77. Frans Strijker), Marlon Luchtenberg, Yoran Popovic, Reza, Hosseini (65. Jos Fidom), Jan Hup, Lorenzo Valente, Tim Mulder

  Opstelling Huizen:
  Wiclo Mackaay, Danny Benning, Randy Onuoha, (45. Desmond Mensen), Renee Troost, Quincy van Waveren, Jordey Buitenhuis, Thomas Malolepszy, Garrett Jones (77, Murat Önal), Aron Klaassen, Lucas van Esterik (45. Bob Brilleman), Joey Papamelodias