Voorbeschouwing VVA `71 - Huizen
    23 jan 2014
    Na de sensationele overwinning op DOVO wacht het eerste elftal van s.v. Huizen zaterdag a.s. de uitwedstrijd tegen VVA ’71.
    voorbeschouwing-vva-71-huizen

Vele Huizen supporters die maandagochtend verwachtingsvol het sportkatern van de Gooi- en Eemlander openden, zullen zich toch ietwat teleurgesteld  hebben gevoeld. Waar velen hadden genoten van de zenuwslopende en spannende tweede helft van de thuiswedstrijd tegen DOVO en benieuwd waren naar verslaggeving hierover, vonden zij nu een artikel dat voor ca 90 % over randzaken handelde en slechts ca 10% over de wedstrijd zelf. Jammer, maar het mag de zoete nasmaak van de overwinning op de Veenendalers niet deren.

Zaterdag a.s. wacht de uitwedstrijd tegen VVA ’71. Natuurlijk zal Huizen na de morele opsteker van afgelopen zaterdag vol goede moed naar Achterberg afreizen, maar eenvoudig zal het zeker niet worden. VVA ’71 is immers opnieuw aan een sterk seizoen bezig en staat momenteel op een keurige 6e plaats op de ranglijst.  De ploeg herbergt uitstekende voetbalkwaliteiten aangevuld met de nodige routine en zal opnieuw een moeilijk te nemen horde blijken te zijn. Zaterdag j.l.  werd de bepaald niet kinderachtige streekderby in en tegen Bennekom met een overwinning afgehandeld (0-2).
    VVA ’71 is ambitieus en kijkt nu al nadrukkelijk naar volgend seizoen. Jorik van Ruiswijk werd al aangetrokken om de selectie voor volgend seizoen te versterken terwijl ook duidelijk is geworden dat goaltjesdief Clint van der Wal aan het eind van het seizoen zal vertrekken naar DTS’35. Ook de trainersstaf voor volgend seizoen is al bekend t.w. hoofdtrainer Johan de Man (nu IJsselmeervogels) met  als assistent de voor s.v. Huizen niet onbekende Marco Holster. Holster, in het verleden een uitermate succesvolle aanvaller bij s.v. Huizen, analyseert momenteel de toekomstige tegenstanders van VVA ’71 en was in die hoedanigheid zaterdag j.l. aanwezig bij wedstrijd Huizen - DOVO, waar hij ongetwijfeld veel van zal hebben opgestoken.

De wedstrijd Huizen - VVA ’71, eerder in dit seizoen eindigde in een gelijkspel (1-1) . Een resultaat waar toen beide ploegen mee konden leven. Of dat zaterdag ook zo zal zijn is nog maar de vraag; beide ploegen zullen voor de winst gaan. Pikant detail is dat de huidige oefenmeester van VVA ’71, Henk van de Pol, onlangs een contract voor volgend seizoen bij s.v. Huizen tekende. De spelers van Huizen krijgen dus de gelegenheid hun capaciteiten te etaleren aan hun aanstaande trainer.

VVA ’71 heeft haar thuiscomplex op sportpark Sportpark "De Meent" Zuidelijke Meentsteeg 33 (hoek Veenweg).  De wedstrijd in Achterberg begint om 15.00 uur.