Voorbeschouwing VVA `71 - Huizen
    26 sep 2012
    Voorbeschouwing VVA `71 - Huizen Gezien het vertoonde spel van vorige week in combinatie met de klinkende overwinning zal het eerste elftal van Huizen ongetwijfeld vol vertrouwen vertrekken naar Achterberg waar zaterdag de verrassende koploper VVA `71 de tegenstander zal zijn.
    voorbeschouwing-vva-71-huizen

Gezien het vertoonde spel van vorige week in combinatie met de klinkende overwinning zal het eerste elftal van Huizen ongetwijfeld vol vertrouwen vertrekken naar Achterberg waar zaterdagmiddag de verrassende koploper VVA’71 de tegenstander zal zijn. Er zullen maar weinig voetbalwetenschappers zijn die VVA’71 na vier wedstrijden als trotse koploper hadden getipt. De sterke seizoenstart betekent wel dat de Achterbergers onbevangen en vrijuit de wedstrijd tegemoet kunnen treden. Anderzijds zal ongetwijfeld getracht worden de zo succesvolle reeks voort te zetten. VVA’71 en Huizen kwamen elkaar nooit eerder tegen in competitieverband.

Promotie
    Voetbalvereniging Achterberg (VVA) is opgericht op 17 mei 1971. De clubkleuren zijn rood en blauw. Het eerste elftal werkt de thuiswedstrijden af op sportpark De Meent. De club van waarnemend voorzitter Adri van der Laan telt circa vierhonderd leden. Henk van de Pol is hoofdtrainer van VVA’71. Met 40 punten uit 26 duels eindigde VVA’71 afgelopen seizoen op de zesde plaats in de Eerste Klasse A, op ruime afstand van kampioen Ajax. Doordat de ploeg van trainer Henk van de Pol de eerste periodetitel had gewonnen, mochten de Achterbergers zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Uiteindelijk werd de finale bereikt en in een spannende tweestrijd met Go Ahead Kampen trok VVA’71 aan het langste eind (3-2) waardoor promotie naar de Hoofdklasse een feit was.

Spelersmutaties
    Gedurende de overschrijvingsperiode heeft VVA’71 zich versterkt met Willem Baay (SVL), Jasper Bolland (GVVV), Christy Bonevacia (Zwaluwen’30), Luud Eijkemans (VVZ’49), Siemen Eijkemans (VVZ’49), Marc Herlaux (FC Lienden), Julius van der Linden (DHSC), Lesley Stofkoper (Theole), Lesley Vlieger (Huizen), Clint van der Wal (Bennekom) en Arnaud Weideman (Bennekom). Hiertegenover stond het vertrek van Yawtin Law (Hercules), Danny Kuijer (SVL), Karsten Wierenga (gestopt), Francis Nijhof (Theole), Jurrien Scheele (gestopt), Rudy van Doorn (Hercules), Mark den Hartogh (FC Breukelen), Roberto van der Tier (De Meern) en Bart van Veldhuizen (gestopt).

Roulatie
    De selectie van VVA’71 herbergt enkele bekende namen. Zo heeft middenvelder Christy Bonevacia een verleden bij AZ, Spakenburg en Zwaluwen’30. Ook ex-prof Geoffrey Meye is actief op sportpark De Meent. Meye speelde in de jeugd van Geinoord, Elinkwijk en PSV. Als prof speelde hij ruim 170 wedstrijden, waarvan het merendeel voor FC Den Bosch en Telstar. Verder speelde aanvoerder en spelers/assistent-trainer Marco Holster in 2004 met DOVO in de strijd om de zaterdagamateurtitel tegen Quick Boys. Aanvaller Clint van der Wal stond vorig seizoen onder contract bij Bennekom en middenvelder Jasper Bolland (ex-IJsselmeervogels) heeft de overstap gemaakt van GVVV naar VVA’71. Ook rechtsback Roy Versluis heeft een verleden bij GVVV. Gary Chen werd vorig seizoen clubtopscorer. De linksbuitenkomt terug van schorsing en is tegen Huizen weer speelgerechtigd. Bij VVA’71 ontbreken zaterdag in ieder geval Jasper Bolland die in de seizoenouverture in Katwijk tegen Quick Boys een kuitbeenbreuk opliep en Robin de Leeuw. Robin de Leeuw, in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen rkav Volendam basisspeler, moest zaterdag voortijdig de wedstrijd geblesseerd verlaten. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij door een heupblessure voorlopig uit de roulatie is.

Verleden
    Voor aanvang van dit seizoen werd de technische staf van VVA’71 onder leiding van hoofdtrainer Henk van de Pol is uitgebreid met Marco Holster. Naast assistent trainer Jeroen Moormans en keeperstrainer Richard van Vliet zal ook Marco Holster als assistent trainer deel uitmaken van de technische staf. Marco Holster zal daarnaast als actief speler deel blijven uitmaken van de A-selectie van het eerste elftal. Marco Holster, inmiddels 41 jaar, speelde begin jaren ’90 enkele seizoenen in het geel/groen van Huizen vanwaar hij naar AZ vertrok. Een ander oud-speler van Huizen actief bij VVA is Lesley Vlieger. De spits kan nu niet direct terugkijken op een geslaagd seizoen bij Huizen en kwam weinig aan spelen toe. Dit gecombineerd met andere oorzaken deed Vlieger besluiten Huizen nog voor het beëindigen van de competitie te verlaten.

Stuntploeg
    Voor Huizen zou het een goede zaak zijn als het de ingeslagen weg naar boven voort kan zetten om zich zo te nestelen in het ‘linkerrijtje’. Het spel tegen Montfoort gaf voor het eerst dit seizoen weer eens houvast en uitzicht op een riantere positie op de ranglijst. VVA’71, de stuntploeg van het huidige seizoen, wil natuurlijk het eerste puntenverlies zo lang mogelijk uit stellen en de ploeg van trainer Tijs Schipper zal willen aantonen dat het resultaat én het spel tegen Montfoort geen eenmalig iets was. Kortom, genoeg ingrediënten voor een heuse voetbalkraker in de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal.

Route
    Supporters die de wedstrijd willen bezoeken nemen op de A1 de afslag naar de A30. Bij knooppunt Maanderbroek wisselen naar de A12 en dan de afslag 23 A Veenendaal-Oost. Dan verder op de Randweg Oost/N233. Na het einde van de bebouwde kom van Veenendaal de tweede afslag maar de Cuneraweg. Daarna de derde afslag op de rotonde naar Cuneraweg. Op de Cuneraweg afslaan naar de Zuidelijke Meentsteeg waar zich het sportpark De Meent bevindt waar VVA’71 haar thuiswedstrijden speelt. De aftrap zaterdagmiddag in Achterberg( Rhenen) is om 15.00 uur.