Voorbeschouwing Volendam - Huizen
    6 mrt 2013
    Voorbeschouwing Volendam - Huizen Aanstaande zaterdag gaat het eerste elftal op bezoek in Volendam. Wedstrijden tussen Volendam en Huizen zijn vanouds aantrekkelijke wedstrijden tussen twee ploegen die willen voetballen voor de winst.
    voorbeschouwing-volendam-huizen

Aanstaande zaterdag gaat het eerste elftal op bezoek in Volendam. Wedstrijden tussen Volendam en Huizen zijn vanouds aantrekkelijke wedstrijden tussen twee ploegen die willen voetballen voor de winst.

Waar een ander elftal zich aanpast aan de tegenstander gaat Volendam altijd uit van eigen kracht. Technisch vernuft gekoppeld aan fysieke kracht doet Volendam dit seizoen weer een geduchte tegenstander zijn. Dat zal zaterdagmiddag niet anders zijn. Volendam mag dan inmiddels een p/d  plek innemen als er één onberekenbare ploeg is in de Hoofdklasse dan is dat Volendam wel. Twee geleden seizoenen groeide de duels tussen Huizen en Volendam uit tot onvervalst spektakelstukken. Op de Wolfskamer in Huizen eindigden beide ploegen op een 4-4 remise waar het ook gemakkelijk 8-8 had kunnen zijn. De return in Volendam leverde ook veel treffers op maar helaas voor Huizen geen punten: 5-2. Vorig seizoen eindigde RKAV Volendam met 34 punten uit 24 duels samen met Sparta Nijkerk, ODIN’59 en Bennekom op een gedeelde vijfde plaats op de ranglijst. De oranjehemden kenden verder een kleurloos seizoen en streden nooit mee om een periodetitel. Een seizoen geleden hielden beide ploegen elkaar keurig in evenwicht. Op de Wolfskamer zegevierde Huizen met 3-1 en in Volendam klopte de oranjehemden de geelgroenen met 2-0.

Indruk

De eerste wedstrijd dit seizoen tussen beide ploegen op sportpark de Wolfskamer bracht veel goals. Huizen was die middag heer en meester over de Volendammers die merkwaardig genoeg een ietwat ongeïnspireerde indruk achterlieten. Met een veelzeggende 5-0 stuurde Huizen Volendam met lege handen naar huis. Nog voor de thee was de stand 2-0 door treffers van Guido de Graaf en Gilermo Pengel. Na bijna een uur spelen schoot Omar Limon tegen de touwen op aangeven van Iry Etwi. Vanaf dat moment speelde Huizen de wedstrijd slim uit. Met doelpunten van Omar Limon en Aramez Poepon in de slotfase speelde Huizen zich naar een ruime 5-0 zege.

Positief

Een blik op de ranglijst geeft aan dat de Volendammers zich inmiddels in degradatiegevaar weten zodat Huizen, dat dit kalenderjaar nog niet verloor, ditmaal wel een geïnspireerde tegenstander tegenover zich kan verwachten. Waar Huizen afgelopen zaterdag doelmatig VVA’71 met 4-2 versloeg ging Volendam met 3-1 onderuit bij DOVO. Door dat resultaat zakte Volendam weg op de ranglijst op een positie die aan het einde promotie/degradatie duels inhoudt. Midweeks behaalde Volendam in de strijd om de districtbeker wél een positief resultaat. In eigen huis versloeg het IJsselmeervogels met 2-1 waardoor Volendam de kwartfinales bereikte waarin het GVVV treft.

Status

De mannen van trainer Tijs Schipper is er alles aangelegen om de ongeslagen status een vervolg te geven om zo wellicht de imposante opmars op de ranglijst een vervolg te geven. De verwachting is dan ook zodat de toeschouwers een meer dan interessante ontmoeting tegemoet kunnen zien in Volendam waar om 14.30 wordt afgetrapt.

Omar Limon was eerder dit seizoen tweemaal trefzeker tegen Volendam (foto Henk Heijnen)