Voorbeschouwing Sportlust `46 - Huizen
    24 okt 2012
    Voorbeschouwing Sportlust `46 - Huizen Na het echec tegen NVC en de daarmee verbonden uitschakeling in de strijd om de KNVB district beker kan het eerste elftal zich volledig focussen op de competitie in de hoofdklasse A waarin het zaterdagmiddag in Woerden Sportlust `46 treft.
    voorbeschouwing-sportlust-46-huizen

Na het echec tegen NVC en de daarmee verbonden uitschakeling in de strijd om de KNVB district beker kan het eerste elftal zich volledig focussen op de competitie in de hoofdklasse A waarin het zaterdagmiddag in Woerden Sportlust’46 treft. Een cruciaal duel voor de ploeg van trainer Schipper dat steeds meer weg dreigt te zakken op de ranglijst en alleen bij een positief resultaat aansluiting kan vinden met de middenmoot.

Sportlust '46 speelt zijn wedstrijden op sportpark Cromwijck in Woerden. De club speelt voor het tweede seizoen op rij in de Hoofdklasse. Vorig jaar leek de club het lelijke eendje, maar verraste vriend en vijand door zich direct te handhaven. Doelstelling dit jaar is een rustig seizoen draaien met als doel om te eindigen ergens in de middenmoot. Op bijna een derde van de competitie lijkt die doelstelling wellicht aangepast te kunnen worden want de rood-witten uit Woerden voeren na de winst op Ajax (3-2) van afgelopen zaterdag samen met Ter Leede en VVA’71 de ranglijst aan.

Duels tussen beide ploegen zijn in het verleden altijd wedstrijden geweest met een hoog amusement gehalte. De heenwedstrijd vorig seizoen in Woerden was destijds een prooi voor Sportlust. Huizen ging in die tweede speelronde met 1-0 onderuit. Een onnodige nederlaag, zo liet Huizen in die wedstrijd een zestal meer dan riante mogelijkheden onbenut en werd het in de tweede helft geslacht door uitgerekend oud-Huizen speler Guus Verhoef. De thuiswedstrijd op de eigen Wolfskamer leverde Huizen vorig seizoen een afgetekende 3-0 overwinning op. Een overwinning die pas in de tweede helft tot stand kwam. Na een wat makkelijk gegeven strafschop schoot Omar Limon Huizen vanaf de penaltystip op voorsprong waarna het verzet van Sportlust was gebroken. Die zelfde Omar Limon en Kurt Elshot bepaalden uiteindelijk de eindstand op 3-0 waardoor Huizen in die periode koploper bleef van de Hoofdklasse A.

Dit seizoen zijn de rollen omgedraaid. Waar Huizen nu de punten hard nodig heeft om niet verder weg te zakken speelt verdedigt Sportlust zaterdag haar (gedeelde) koppositie. De ploegen in de Hoofdklasse ontlopen elkaar ook dit jaar tot nu toe niet veel zodat iedereen van iedereen kan winnen, maar ook verliezen. Voor het tot nu teleurstellend presterende Huizen zou het een geweldige opsteker zijn wanneer het zaterdagmiddag in Woerden tot een goed resultaat komt waardoor het aansluiting kan vinden met de bovenste helft van de middenmoot. Zeker is dat Huizen opnieuw een loodzware middag tegemoet gaat, want behalve de drie punten bij winst kan Sportlust zaterdag ook de eerste periodetitel in de wacht slepen, zodat Huizen een tot in de tenen toe geïnspireerde tegenstander tegenover zich kan verwachten.

De aftrap van het duel tussen Sportlust’46 en Huizen op het in de zomer gerenoveerde sportpark Cromwijck in Woerden is om 14.30 uur.