Voorbeschouwing Sportlust `46 - Huizen
    17 apr 2014
    Na het echec tegen Volendam en de daarmee verbonden uitschakeling in de strijd om de 4e plek met mogelijke deelname aan de play-offs, rest er voor het 1e elftal niets anders de sportieve plicht.
    voorbeschouwing-sportlust-46-huizen

Zaterdag treft het in Woerden Sportlust’46, een cruciaal duel voor de gastheren die strijden om rechtstreekse degradatie naar de 1e klasse te ontlopen.

Na drie seizoenen Hoofdklasse verkeert Sportlust, de ploeg van trainer-coach Richard Middelkoop, in zwaar weer. Slechts een wondertje kan voorkomen dat zijn ploeg niet afdaalt naar de 1e klasse. Waar bij de gastheren de adrenaline door het lijf zal gieren kan de geel-groene formatie redelijk onbevangen van start gaan. Door het verlies tegen Volendam is de rol van Huizen dit seizoen uitgespeeld en speelt het louter voor de sportieve eer. Sportieve eer die er wel toe moet leiden dat de ploeg zich revancheert van de wanprestatie tegen Volendam zodat het voetbalseizoen ’13-’14 niet eindigt in de spreekwoordelijke nachtkaars.

Remise
    Trainer Tijs Schipper kan in Woerden weer beschikken over de aanvallers Iry Etwi en Omar Limon die beiden terugkeren van een schorsing. De heenwedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 1-1 remise. Na acht minuten stond het al 1-0 voor de thuisploeg. Omar Limon geloofde als enige in een diepe bal van Aaron Klaassen, was in het rechtstreeks duel sterker dan zijn tegenstander Thijs Binnerts en krulde de bal vervolgens weergaloos langs Sportlust doelman Balk. Via de binnenkant van de paal caramboleerde de bal in het doel. In de tweede helft een feller Sportlust. De ploeg kwam dan ook verdiend op gelijke hoogte. Thijs Binnerts kopte een corner van Ioannis Karafilakis feilloos binnen. Huizen ging vervolgens steeds onrustiger spelen en Sportlust kreeg zelfs nog mogelijkheden om de ‘winnende ‘ treffer te scoren.

Revanche
    De belangen voor zaterdagmiddag liggen duidelijk bij de gastheren die een gat van vier punten moeten zien te dichten naar Montfoort en DOVO om niet rechtstreeks te degraderen. Alleen dan kan de ploeg uit Woerden via de nacompetitie proberen lijfsbehoud af te dwingen. Officieel heeft het 1e elftal van Huizen met nog drie wedstrijden te gaan nog een puntje nodig om niet in de problemen te komen maar dan moet het wel heel vreemd lopen in het restant van de competitie. Aangenomen mag worden dat de equipe van Tijs Schipper zich wil revancheren en met hart en ziel zal proberen de drie punten uit Woerden weg te kapen.

De aftrap zaterdagmiddag op sportpark Cromwijck in Woerden is om 14.30 uur.

Jan Spilt