Zaterdag a.s. hervat het eerste elftal van Huizen de competitie in de hoofdklasse A met een uitduel tegen koploper Sparta Nijkerk.
    voorbeschouwing-sparta-nijkerk-huizen

De Nijkerkers voeren met afstand de ranglijst aan en lijken af te koersen op een rentree in de Topklasse. De heenwedstrijd eerder dit seizoen op de Wolfskamer werd door Sparta Nijkerk met het kleinst mogelijk verschil (0-1) gewonnen. Lange tijd kon Huizen gelijke tred houden maar in het begin van de tweede helft kwam Sparta toch op voorsprong. De openingstreffer kwam van de voet van Sefanja Davids, daarbij overigens onvrijwillig geholpen door de Huizer verdediging. Een frommelgoal met een hoog ‘eigen doelpunt’ gehalte dus.
    Saillant detail is de bezetting van het middenveld van Sparta Nijkerk dat louter bestaat spelers met een geel-groen Huizen verleden: Sebastiaan van Kammen, Wouter van der Molen en Guido de Graaf. Laatste twee spelen overigens vanaf volgend seizoen voor DOVO uit Veenendaal.

De trotse koploper Sparta Nijkerk incasseerde tot nu toe geen nederlaag in eigen omgeving, wel speelde het twee keer gelijk tegen respectievelijk Montfoort (1-1) en SDC Putten (3-3).

Huizen oefende dinsdag j.l. tegen zondageersteklasser SDO uit Bussum. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 4-3 voor de Huizer formatie, waarbij Omar Limon 3x het net wist te vinden. Laten we hopen dat de spits zich ook in Nijkerk in positieve zin kan onderscheiden. Huizen kan de kampioenskandidaat frank en vrij tegemoet treden en wellicht zorgen voor een verassing. De aftrap op sportpark Ebbenhorst aan de Nachtegaalsteeg in Nijkerk is zaterdagmiddag om 15.00 uur.