Voorbeschouwing SEW - Huizen (beker)
    25 nov 2013
    Woensdag reist het eerste elftal naar West Friesland waar het in Wognum SEW uit Nibbixwoud treft. Het betreft een duel uit de tweede ronde van de strijd om de districtbeker West l.
    voorbeschouwing-sew-huizen-beker

SEW staat voor de afkorting van Sport en Wilskracht. De vereniging is (her-)opgericht op 2 september 1929. Al op 21 mei 1921 kwam de RK "Steeds Voorwaarts" tot stand. Op 19 mei 1960 werd S.E.W. koninklijk goedgekeurd. De Westfriezen komen uit in de tweede klasse A van het zondagvoetbal waarin het momenteel de laatste plaats inneemt. Aanvankelijk stond het duel voor afgelopen weekend gepland maar een inhaalduel tegen VSV is er de oorzaak van dat het duel midweeks wordt verspeeld. Omdat SEW niet over een goede lichtinstallatie beschikt wordt er uitgeweken naar het ruim twee kilometer verderop gelegen Wognum waar het duel op het sportpark van Spartanen wordt gespeeld.

Waar Huizen in de vorige ronde AWPC verpulverde met 9-0 plaatste SEW zich ten koste van Egmondia: 1-3. Huizen mag dan wel op het een na hoogste niveau van het amateurvoetbal actief zijn; in het bekervoetbal heeft een David wel vaker Goliath verslagen. Aangenomen mag worden dat het geel-groene vlaggenschip het niet zo ver laat komen en met een overwinning de 3e ronde bereikt en zich zo rangschikt bij de laatste zestien in de strijd om de districtbeker.

Supporters die de wedstrijd in Wognum willen bezoeken nemen op de A7 richting Leeuwarden de afslag bij Hoorn – Noord. Links aanhouden en op rotonde linksaf. Op de Jacob Kwastlaan direct rechts naar de Sportlaan waar zich het sportcomplex van de Spartanen zich bevindt. De aftrap is om 20.00 uur.

Veel kijkplezier!

Jan Spilt