Voorbeschouwing SDV Barneveld - Huizen
    12 feb 2014
    voorbeschouwing-sdv-barneveld-huizen

Komende zaterdag staat er voor de ploeg van de nieuwbakken ad-interim trainer Tijs Schipper een competitieduel op het menu wanneer het op bezoek gaat bij hekkensluiter SDV Barneveld. Voor beide ploegen in deze fase van de competitie een cruciaal duel.

De trouwe fans en voetballiefhebbers kunnen uitzien naar een interessante krachtmeting. Immers waar SDV Barneveld er alles aan gelegen is om de onderste plaats te verlaten mogen de Huizen fans een getergd keurkorps aan de aftrap in Barneveld verwachten. Een keurkorps dat er ongetwijfeld alles aan gelegen is om de wrange nasmaak van de blamerende bekeruitschakeling weg te spoelen met een positief resultaat. Grote vraag voor zaterdagmiddag is natuurlijk ook hoe de ploeg omgaat met de trainerswissel eerder deze week. Zoals bekend heeft de clubleiding eerder deze week trainer Joeri Volkers op non actief gesteld. Tijs Schipper is de rest van dit seizoen hoofdtrainer van s.v. Huizen. Schipper, van 2011 tot en met 2013 trainer van Huizen, keert terug om Joeri Volkers te vervangen. Volkers was bezig aan zijn eerste seizoen bij Huizen. Hoewel volgens Volkers alles wees op contractverlenging, kreeg hij eind december te horen dat de club niet meer hem verder zou gaan na dit seizoen. De oefenmeester reageerde meer dan teleurgesteld en toonde zich afgelopen weekeinde weinig professioneel door tal van rancuneuze uitlatingen te doen in een interview met de Gooi en Eemlander. Voor het bestuur van Huizen een reden om Volkers op non-actief te stellen waarmee een einde kwam aan een niet al te stabiel sportief huwelijk.

Compact
    Naast deze trainers perikelen komt er ook nog bij dat het 1e elftal zich ongetwijfeld ook nog wil revancheren van de nederlaag tegen de Barneveldse promovendus eerder dit seizoen. SDV Barneveld won op 'de Wolfskamer' volkomen verdiend met 0-2. De thuisploeg speelde toen zielloos en met weinig creativiteit. SDV Barneveld verdedigde compact en loerde op de snelle tegenaanval. Dat leverde gedurende de eerste helft al een aantal malen bijna succes op, maar het duurde tot vlak voor rust voor de SDV Barneveld echt succes had, toen Rob Knul de trekker overhaalde na een goedlopende aanval. In de tweede helft een aanvallend onmachtig Huizen en een slim spelende opponent. Met een paar wissels probeerde Huizen trainer Joeri Volkers nog wat extra's in de strijd te sturen, maar na een (terechte) rode kaart voor Gino Heerings was het over en uit voor de thuisploeg. SDV Barneveld counterde nog een keer knap, waardoor kort voor tijd de eindstand op het scorebord kwam.

Zelfvertrouwen
    Cijfermatig gezien is Huizen in 2014 nog altijd ongeslagen en het zou natuurlijk prachtig zijn als Huizen in Barneveld daar een vervolg aan kan geven. Bij een eventuele winstpartij neemt Huizen voorlopig en misschien wel definitief afstand van de staartploegen en kan het zich opmaken voor een mooi competitieslot. Eenvoudig zal het zeker niet worden zaterdagmiddag in Barneveld. Daarvoor maakt Huizen het gehele seizoen al een te instabiele indruk waardoor het menig schadegevalletje moest repareren. Waar Huizen zaterdagmiddag op pijnlijke wijze onderuitging, tankte SDV Barneveld in een oefenwedstrijd tegen FC Horst zelfvertrouwen. De eerste klasser uit Ermelo werd in Barneveld, waar trainer Hans van Arum eerder deze maand contractverlenging voor nog een seizoen overeen kwam, met liefst 8-1 verslagen.

Route
    SDV Barneveld speelt haar wedstrijden op Sportpark Norschoten aan de Barnseweg te Barneveld. Supporters die vanuit Huizen deze wedstrijd willen bezoeken nemen op de A1richting Apeldoorn de afslag Voorthuizen (dus niet de afslag Barneveld / Ede nemen), vervolgens richting Barneveld. Na ca. 3 km passeert men links kasteel ’De Schaffelaar’ dan bij de eerste verkeerslichten linksaf (richting Kootwijkerbroek) dan de eerste weg rechts. Het sportpark bevindt zich dan na ca. 200 meter aan de linkerkant.

De aftrap zaterdagmiddag in Barneveld is om 15.00 uur.

Veel kijkplezier!

Jan Spilt