Voorbeschouwing SDC Putten - Huizen
    4 dec 2013
    Zaterdag speelt het eerste elftal van s.v. Huizen een uitwedstrijd in Putten tegen SDC Putten. Het zal de laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar 2013 zijn.
    voorbeschouwing-sdc-putten-huizen

Zaterdag speelt het eerste elftal van s.v. Huizen een uitwedstrijd in Putten tegen SDC Putten. Wil Huizen een rol blijven spelen in de race om de tweede periode titel en (misschien nog wel belangrijker!) zich steviger nestelen in de middenmoot dan heeft het alle baat bij een driepunter. Eenvoudig zal dit niet worden want het treft in SDC Putten een opponent dat de punten graag in eigenhuis wil houden om zo de gevarenzone achter zich te laten.

Waar Huizen afgelopen zaterdag in een wedstrijd met twee gezichten de punten deelde met Sportlust’46 ging SDC Putten keihard onderuit in en tegen Bennekom. Na een dubbelblanke ruststand verloor SDC Putten uiteindelijk met 5-0, een forse nederlaag waarop weinig viel af te dingen. Huizen kan dan ook een getergde tegenstander tegenover zich verwachten die uit is op revanche. De Puttenaren nemen momenteel op de ranglijst een positie in net boven een directe degradatie plaats. Enkele jaren geleden leek SDC Putten zich te ontwikkelen tot een stabiele hoofdklasser totdat twee seizoenen geleden het noodlot toesloeg in de vorm van degradatie. De Veluwse ploeg toonde echter veerkracht en wist vorig seizoen via de nacompetitie direct weer te promoveren naar de hoofdklasse. Daarin opereert het nu met wisselend succes. Zo is het opvallend dat de ploeg van trainer/coach Bert van Hunenstijn op vreemde bodem beter presteert dan op het eigen sportcomplex. In eigen huis werd 1x verloren (DOVO 0-3) en behaalde het vier keer een draw. Het toeval (?) wil dat ons 1e elftal juist de meeste overwinningen tot nu toe heeft behaald buitenshuis. Wat dat betreft spreken de statistieken, voor wat het waard is, duidelijk in het voordeel van de geel-groenen.

Regelmatig

In het verleden stonden Huizen en SDC Putten zes keer eerder tegenover elkaar. Geen rijke historie derhalve omdat de Puttenaars meestal in de hoofdklasse C uit kwamen. Vijf wedstrijden werden gewonnen door de geelgroenen, een keer was SDCP de meerdere. De laatste keer dat beide ploegen in competitieverband tegenover elkaar stonden was twee seizoenen geleden. Op bezoek in Putten begon Huizen toen slecht aan de wedstrijd en keek het al na een kwartier spelen tegen een achterstand aan. Huizen leek lange tijd niet bij machte het tij te keren, totdat een SDC verdediger een voorzet van Guido de Graaf achter zijn eigen doelman knikte. Daarmee effende Huizen het pad naar een regelmatige 1-3 overwinning via doelpunten van Guido de Graaf en Omar Limon. Eerder dat seizoen behaalde Huizen op de eigen Wolfskamer ook al een regelmatige overwinning. Het was zeker in de eerste helft de bovenliggende partij en liep na goed een half uur spelen via treffers van Guido de Graaf en Lesly Vlieger met 2-0 uit op de Puttense ploeg. Na de pauze trof opnieuw Vlieger het doel wat resulteerde in een effectieve 3-0 zege.

Garantie

Grote vraag voor zaterdagmiddag is natuurlijk of Huizen zich weet te herpakken van de vooral in de tweede helft fletse vertoning tegen Sportlust van afgelopen zaterdag. De formatie van trainer Joeri Volkers zal het in ieder geval moeten doen zonder zijn aanvoerder Sam Doeve. De nijvere middenvelder ontving in de slotfase van het duel tegen Sportlust binnen enkele minuten twee maal een gele kaart waardoor zijn totaal op vier kwam zodat hij automatisch voor het duel tegen SDC Putten geschorst is. Weet Huizen in Putten een positief resultaat te behalen dan kan het wellicht aansluiting vinden met de subtop. Aan de andere kant moeten we zo realistisch zijn dat bij een nederlaag de gevarenzone weer angstig dichtbij komt. Het recente verleden leert dat het keurkorps uitermate grillig speelt en tot nu toe geen enkele garantie geeft voor stabiele prestaties. Kortom, het is elke zaterdag maar weer afwachten welke grillen de boventoon voeren. Dat zal in Putten niet anders zijn!

Route

Supporters die vanuit Huizen de wedstrijd willen bezoeken kunnen na Amersfoort de A28 richting Zwolle nemen. Neem afslag 10 strand Nulde, Hoornsdam gaat over in de Stenenkamerseweg (dit is vanaf de snelweg rechtdoor ongeveer 3,5 km) tot u niet verder kunt, dan Nijkerkerstraat linksaf en meteen weer rechtsaf van Geenstraat bij de rotonde rechtsaf, links ligt sportpark de Puttereng.

De aftrap is om 14.30 uur.

Veel kijkplezier!

Jan Spilt