Afgelopen zaterdag, tegen WV-HEDW zag het er voor Huizen in de eerste helft niet goed uit en ging Huizen de rust in met een 1-0 achterstand. In de tweede helft wist Huizen gelukkig weer te herrijzen en, met wat hulp van een rode kaart bij de tegenstander, de achterstand om te buigen in een 1-3 overwinning

Huizen is komende zaterdag gastheer voor Hollandia. Hollandia wist afgelopen zaterdag thuis knap met 2-1 te winnen van koploper Ajax. Huizen is dan ook zeker gewaarschuwd aanstaande zaterdag, maar kan tegelijk terugkijken op een 0-1 overwinning tegen Hollandia eerder dit seizoen. Sowieso zijn wisselende uitslagen dit seizoen een kenmerk van Hollandia. Van de 17 gespeelde wedstrijden, Hollandia heeft er nog 3 tegoed, werd 7 keer gewonnen, 5 keer gelijk gespeeld en 5 keer verloren. Het aantal doelpunten voor (26) en tegen (20 past ook wel in dit beeld. Al met al resulteert dit in een 8ste plaats in de tussenstand.

Tegelijk kan Hollandia in theorie nog doorstoten naar de 5de plaats, maar daar moet in de praktijk dan wel een hoop voor gebeuren. Qua ranglijst was de overwinning die Hollandia boekte ook gunstig voor Huizen. Als gevolg van deze uitslag is Huizen Ajax genaderd op 3 punten. Daartussen bezet HBC een 2de plaats met 1 punt (40 totaal) meer dan Huizen. Anderzijds heeft nummer 4 AFC’34 (35 punten) nog twee wedstrijden tegoed en kan dus op haar beurt over Huizen heen. Het enige wat Huizen zelf kan doen in deze gatenkaas is winnen van Hollandia en zo in ieder geval de 3de plaats vasthouden en wellicht zelfs een plaatsje stijgen.

Hopelijk kan uw support hierbij opnieuw helpen en wij hopen u dan ook te treffen op ons eigen sportpark de Wolfskamer waar om 14:30 de aftrap wordt genomen. Mocht u helaas niet aanwezig kunnen zijn, dan kunt u de wedstrijd ook volgen via het Huizen account op X van @svHuizen en via ClubTV.

De wedstrijdbal wordt aangeboden door Fem’s Fotografie waarvoor hartelijk dank!
Fems Fotografie (fems-fotografie.nl)