Voorbeschouwing Quick Boys - Huizen
    7 mei 2014
    Zaterdagmiddag staat voor het eerste elftal het laatste competitie duel van dit voetbalseizoen op het programma wanneer het in Katwijk op bezoek gaat bij Quick Boys.
    voorbeschouwing-quick-boys-huizen

Quick Boys, een opponent waar tegen Huizen door de jaren heen menig enerverend duel heeft uitgevochten. Hoewel het ook alweer ruim tien jaar gelden is hebben nog altijd veel Huizen-supporters de kampioenscompetitie van 2003 op het netvlies. Op een regenachtige dinsdagavond in mei werd het in Katwijk een remise (1-1) maar in Huizen zelf denderde Huizen over de Katwijkers heen met als absoluut hoogtepunt de fabuleuze treffer van Frank Aboikoni. Ook in de vorige eeuw vochten Quik Boys én Huizen menig gedenkwaardig duel uit.

Inhaalrace
    Terug naar 2014. Tegenstander Quik Boys van komende zaterdag beleefde de beste seizoenstart sinds jaren, stond op basis van het doelsaldo enige weken aan de kop van de ranglijst maar ergens halverwege de eerste competitiehelft kwam er zand in de motor. Quick Boys werd teruggeworpen op de ranglijst en werd opnieuw veroordeeld tot een inhaalrace. De ambitieuze grootmacht van weleer heeft zijn zinnen gezet op een toegangsbewijs voor de Topklasse. En laten we eerlijk zijn; een vereniging met een dergelijke accommodatie en roemrijk verleden, daar is eigenlijk de Topklasse voor in het leven geroepen.

Achterdeur
    Alleen….dan moet je het natuurlijk nog wel sportief af weten te dwingen en daar hebben de Katwijkers nu al vier seizoenen de grootste moeite mee. Elk seizoen spreekt het de ambitie uit om het kampioenschap te behalen. Alleen dan is het seizoen geslaagd. Om dat doel te bereiken heeft de club zich vooraf deze competitie flink versterkt incluis het binnenhalen van succestrainer Ted Verdonkschot. Toch zijn de Katwijkers er dit seizoen weer niet in geslaagd hun favorietenrol voor de titel waar te maken zodat het nu alleen via de achterdeur als de play-offs de Topklasse kan bereiken.

Positief
    Waar Quick Boys hunkert naar de Topklasse kan Huizen vrijuit voetballen. Quick Boys zal zijn focus al gericht hebben op de confrontaties met Ajax en DVS ’33 zodat Huizen wellicht een opponent tegenover zich krijgt die zich enigszins spaart. Misschien dat de ploeg van trainer Tijs Schipper daar handig gebruik van weet te maken en het seizoen kan afsluiten met een driepunter. Maar mocht het team de punten in Katwijk moeten laten en het puntentotaal van twee seizoenen niet weten te evenaren dan nog kan het terug kijken op een succesvol seizoen waarin de doelstelling -linkerrijtje- werd behaald. Dat ging natuurlijk niet vanzelf, maar zo aan het einde van het seizoen overheerst toch duidelijk een positief gevoel.

Kwartier
    Op een matige seizoenstart na kroonden de geelgroenen zich toch maar mooi als de kampioen van het laatste kwartier. In de slotfase werd vaak nog een achterstand omgebogen in een overwinning. Het meest sensationeel gebeurde dat wel in de thuiswedstrijd tegen DOVO. Het wedstrijdverloop kende tussenstanden van 1-0, 1-4 in de rust en uiteindelijk een 5-4 overwinning! Maar ook tegen o.a. Volendam, ODIN en Bennekom werd een op gezicht bijna hopeloze achterstand omgezet in een overwinning. Ergens halverwege het seizoen werd afscheid genomen van trainer Joeri Volkers. Nadat bekend was, dat hij volgend seizoen niet meer op De Wolfskamer actief zou zijn, liet hij zich in februari tegen gemaakte afspraken in uit in de Gooi- en Eemlander, met als gevolg dat hij het seizoen in en bij Huizen niet mocht afmaken. Daarmee kwam er een vroegtijdig einde aan een sportief huwelijk dat nooit echt tot bloei kwam. Volkers werd opgevolgd door Tijs Schipper die op de voor hem, en inmiddels ook bij de s.v. Huizen, wel bekende manier het beste uit de spelersgroep naar boven wist te halen en zijn ploeg keurig naar het linkerrijtje loodste. Jammer dit seizoen was wel dat de ploeg geen enkele keer tot het einde mee kon strijden voor een prijs in de vorm van een periode titel.

Parkeerregime
    Of Tijs Schipper er met zijn ploeg in slaagt het puntentotaal van twee seizoenen weet te evenaren kan dat zelf in Katwijk komen bekijken. Quick Boys speelt haar wedstrijden op sportpark Nieuw Zuid in Katwijk. Komend vanuit de richting Amsterdam:  Langs Schiphol via de A4 bij knooppunt Burgerveen de A44 richting Leiden West volgen. Nabij Leiden afslag 8 richting Valkenburg/Katwijk/Noordwijk (206) aanhouden. De N206 volgen tot Katwijk, zodra in Katwijk aangekomen (na twee grote kruisingen met verkeerslichten) op de N206 rechts aanhouden en borden Katwijk volgen, vervolgens nabij ‘RK kerk/Callaoweg’ afslag Katwijk Centrum nemen, bij verkeerslichten linksaf richting Katwijk Centrum. Via de ‘Zeeweg’ borden ‘Katwijk Centrum/Parkeren Zuid Boulevard’ aanhouden. Bij tweede rotonde driekwart, borden ‘Parkeren Zuid Boulevard’ aanhouden. Vervolgens bij eerste rotonde rechtsaf, via ‘Parklaan’ nog altijd borden ‘Parkeren Zuid Boulevard’ volgen. Na een kilometer, nabij sportpark Nieuw Zuid rechts af over de Drieplassenweg, aan het eind linksaf via het Vuurbaakplein, vervolgens linksaf over de Boulevard richting parkeerterrein Zuid. Wel moet er rekening worden gehouden met betaald parkeren. De hierbij gehanteerde parkeertarieven bedragen € 1,60 euro per uur of € 6,00 voor een dagkaart. Er kan betaald worden met chipknip of met muntgeld betalen bij de automaten o.a. aan de Sportlaan en Zuidduinseweg. Ingang Zuid zal tijdens de wedstrijdzaterdagen geopend zijn zodat gebruik kan worden gemaakt van parkeerplaats Zuid om vervolgens via de achteringang het sportpark te betreden. Bezoekers van het sportpark mogen de auto niet op de parkeerplaats van zorgcentrum ‘Salem’ parkeren; hier geldt een wegsleepregeling.

De aanvang op sportpark Nieuw Zuid voor het laatste competitieduel van het seizoen 2013/2014 is zaterdagmiddag in Katwijk om 14.30 uur.

Voor het laatst dit seizoen: veel kijkplezier!

Jan Spilt