Voorbeschouwing ODIN `59 - Huizen
    23 okt 2013
    Zaterdagmiddag treft Huizen 1 in Heemskerk ODIN’59. Een belangrijk treffen voor onze geel-groenen die bij een positief resultaat kunnen aanhaken met de ploegen in de middenmoot van de Hoofdklasse A.
    voorbeschouwing-odin-59-huizen

ODIN kende een verassende flitsende start van deze voetbaljaargang. De eerste drie wedstrijden leverde de volle winst maar daarna is er toch ergens zand in de Heemskerkse motor terecht gekomen en wist het uit de laatste drie wedstrijden slechts een schamel puntje te behalen. Met tien punten uit zes wedstrijden neemt de ploeg van trainer Mark Evers momenteel de zevende positie op de ranglijst in. ODIN was jarenlang een hechte vriendengroep van spelers, plotseling vertrokken er eind vorig seizoen enkele spelers waaronder de clubtopscoorder Rick Stals. Vorig seizoen boog de technische staf ODIN al om van een typische counterploeg naar een goed voetballende formatie die traditiegetrouw bijna elk seizoen een periode titel in de wacht sleept. Ook dit seizoen is de ploeg weer in staat om te verassen en wordt het door menig ‘voetbalwetenschapper’ een hoge eindklassering toe bedacht.

Waar Huizen het bekerduel met APWC zag worden verschoven naar dinsdag 29 oktober en afgelopen zaterdag een oefenduel speelde op en tegen Marken, moest ODIN’59 serieus aan de bak in de strijd om de districtbeker. Het wist de eerste ronde in de knockout fase om de districtsbeker van de KNVB maar ternauwernood te overleven. Derdeklasser West Frisia was na 90 minuten bij een 1-1 stand nog springlevend. De penaltyserie maakte uiteindelijk een eind aan de illusie van de bezoekers uit Enkhuizen. Derhalve een zware bevalling en dat terwijl ODIN recent nog te boek stond als een cupfighter. Immers, op 18 mei 2011 won de ploeg uit Heemskerk voor het eerst in de geschiedenis de KNVB districtbeker. In de finale werd het inmiddels ter zielen gegane Young Boys met 2-0 verslagen.

Een kijkje in de eigen keuken geeft aan dat de ziekenboeg van Huizen nog steeds overvol is. Het is te hopen dat trainer Joeri Volkers zaterdagmiddag weer enkele herstelde spelers kan begroeten in zijn wedstrijdselectie. Het blijft puzzelen voor de technische staf die nog altijd niet het juiste strijdplan heeft gevonden. Toch is een goed resultaat zaterdag broodnodig. De kwakkelende ploeg heeft de punten hard nodig, punten die noodzakelijk zijn om weg te komen van de staartploegen. Wat dat betreft kan Huizen steunen op resultaten die in het verleden zijn behaald in Heemskerk. Natuurlijk zijn prestaties uit het verleden geschiedenis zonder garanties voor de toekomst. Maar…. in de zes keer dat beide ploegen elkaar in Heemskerk tegenover elkaar stonden wist ODIN nog nimmer te zegevieren. De eerste keer dat beide ploegen in Heemskerk tegenover elkaar stonden was in het seizoen 2005-2006. Natuurlijk lang geleden, maar opvallend was toch wel dat die middag de enige en dus winnende treffer voor Huizen werd gescoord door Nordin Amrabat. Inderdaad, dezelfde Amrabat die nu bij Galatasaray in Turkije furore maakt….. Hierna kwamen beide ploegen twee seizoenen achter elkaar tot een 1-1 remise. Twee seizoenen terug klopte Huizen ODIN met 0-2. Twee seizoenen terug trakteerde de geel-groenen de geel-blauwen op een voor ODIN pijnlijke 1-4. Ook het treffen in de nacompetitie leverde Huizen een zege op: 1-3. Vorig seizoen klopte Huizen ODIN op de eigen Wolfskamer met het kleinst mogelijk verschil door een treffer van Kurt Elshot in de laatste speelminuut. Een uitzondering, want waar Huizen vaak goed presteert in Heemskerk, is het ODIN dat bijna altijd tot een goed resultaat komt in Huizen. Op de laatste speeldag van het voetbalseizoen 2012-2013 velden twee treffers van Guido de Graaf het lot over de Heemskerkers die wederom met lege handen achter bleven: 0-2.

Genoeg reden om zaterdag naar Heemskerk te reizen om te aanschouwen of het keurkorps haar ongeslagen status in Heemskerk kan consolideren. De aftrap zaterdagmiddag op het sportpark aan de Hoflaan is om 14.30 uur.

Prettige wedstrijd!

Jan Spilt

Vorig seizoen zegevierde Huizen in de thuiswedstrijd tegen ODIN door een late treffer van Kurt Elshot. (foto Henk Heijnen)