Voorbeschouwing ODIN`59 - Huizen
    8 mei 2013
    Voorbeschouwing ODIN`59 - Huizen Met een uitduel bij ODIN’59 in Heemskerk neemt het 1e elftal zaterdagmiddag afscheid van het seizoen 2012/13. Eerder dit seizoen eindigde de thuiswedstrijd in 1-0.
    voorbeschouwing-odin-59-huizen

De laatste speelronde van de Hoofdklasse A kent nog slechts voor enkele ploegen sportieve belangen. Ter Leede was de ongenaakbare kampioen en zal met deze ploeg waarschijnlijk moeiteloos mee draaien in de Topklasse. Voor DTS Ede was al snel duidelijk dat het volgend seizoen een treetje lager speelt, CSV Apeldoorn is al veroordeeld tot de nacompetitie om lijfsbehoud en ARC en Volendam trachten op deze laatste speeldag rechtstreekse degradatie te ontlopen om aan te haken in de nacompetitie. Twee ploegen zijn al zeker van deelname aan de play-offs voor promotie naar de Topklasse: Bennekom en DOVO. Een andere serieuze kanshebber is ODIN’59 dat zaterdag gastheer is van onze geel-groenen. De Heemskerkers zijn gebaat bij een overwinning. Bij puntverlies van ODIN maken ook Montfoort en Ajax een kans, maar dat is meer iets voor de rekenmeesters onder ons.

Valkuil

Huizen kan zaterdag ongedwongen ODIN tegemoet treden. Het vizier van ODIN staat gericht op het behalen van de derde periode zodat Kurt Elshot en de zijnen een uiterst gemotiveerde tegenstander tegenover zich kan verwachten. Wellicht ligt daar wel de valkuil voor de Heemskerkers zodat Huizen zijn goede reeks in Heemskerk vervolg kan geven. Immers, in de zes keer dat beide ploegen elkaar in Heemskerk ontmoetten wist ODIN nog nimmer te zegevieren. De eerste keer dat beide ploegen in Heemskerk tegenover elkaar stonden was in het seizoen 2005-2006. Natuurlijk lang geleden, maar opvallend was toch wel dat die middag de enige en dus winnende treffer voor Huizen werd gescoord door Nordin Amrabat. Inderdaad, dezelfde Amrabat die nu bij Galatasaray in Turkije furore maakt….. Hierna kwamen beide ploegen twee seizoenen achter elkaar tot een 1-1 remise. Twee seizoenen terug klopte Huizen ODIN met 0-2. Vorig seizoen trakteerde de geel-groenen de geel-blauwen op een voor ODIN pijnlijke 1-4. Eerder dit seizoen klopte Huizen ODIN op de eigen Wolfskamer met het kleinst mogelijk verschil door een treffer van Kurt Elshot in de laatste speelminuut. Een uitzondering, want waar Huizen vaak goed presteert in Heemskerk, is het ODIN dat bijna altijd tot een goed resultaat komt in Huizen.

Voordeur

Na zaterdagmiddag zit het seizoen voor Huizen er op. Vorige week werd na de thuis wedstrijd tegen Bennekom al afscheid genomen van de vertrekkende spelers en ook van trainer Tijs Schipper die volgend seizoen gaat genieten van een sabbatical op voetbalgebied. Het is lang geleden dat bij Huizen een trainer vertrok via de voordeur maar met Tijs Schipper is het weer eens zo ver! Verwacht mag worden dat Schipper zijn spelers nog eenmaal zodanig weet te prepareren dat het speelt voor een goed resultaat en het seizoen waardig afsluit. Een seizoen dat zich voor Huizen twee gezichten kende. Voor de winterstop presteerde de ploeg dramatisch en hield menigeen al rekening met een inktzwart scenario. Na de winterpauze richtte de ploeg zich op met een imposante reeks van ongeslagen wedstrijden met tot gevolg een positie in de middenmoot. De ploeg kan net het aantal punten van vorig seizoen niet evenaren of overtreffen maar heeft de blik gericht op de zevende of zesde positie op de ranglijst. Voorwaarde is dan wel dat het zaterdag ODIN weet te verslaan……..

De aftrap van het laatste duel in deze voetbaljaargang is zaterdagmiddag in Heemskerk op het sportpark aan de Hoflaan in Heemskerk is om 14.30 uur.

Prettige wedstrijd!

Jan Spilt

Kurt Elshot kroonde zich in de thuiswedstrijd tot man of the match met het enige doelpunt (foto Henk Heijnen)