https://www.svhuizen.nl/voorbeschouwing-montfoort-huizen/n717c92
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Voorbeschouwing Montfoort - Huizen
  2 okt 2013
  s.v. Huizen
  Voorbeschouwing Montfoort - Huizen Zaterdagmiddag hoopt Huizen in en tegen Montfoort de blamage tegen SDV Barneveld weg te spoelen met een positief resultaat.
  voorbeschouwing-montfoort-huizen

  Zaterdagmiddag hoopt Huizen in en tegen Montfoort de blamage tegen SDV Barneveld weg te spoelen met een positief resultaat. 

  Ook de oranjehemden uit Montfoort maken een teleurstellende competitie start door en hebben net als Huizen slechts één punt uit de eerste vier duels binnengesleept. Afgelopen weekeinde ging ook Montfoort, evenals onze geel-groenen, met 2-0 onderuit. Tegen Bennekom moest het de derde nederlaag van dit seizoen incasseren. Zowel Montfoort als Huizen zullen op jacht moeten naar de eerste winstpartij om nog niet verder achterop te raken. 

  Montfoort, opgericht in 1946 en sindsdien eigenlijk altijd op bescheiden niveau gespeeld. De promotie naar de Hoofdklasse in 2010 was dan ook een absoluut hoogtepunt in de clubhistorie. Niemand had toen kunnen vermoeden dat het een jaar later nog mooier zou worden. Montfoort promoveerde toen ten koste van CSV Apeldoorn naar de Topklasse. Het was het spectaculaire einde van een seizoen waarin verwachtingen op ongelooflijke wijze werden overtroffen. Een sprookje, geschreven door ‘The Orange Machine’ zelf. Na dertig wedstrijden eindigde de ploeg op de 15e plaats met 18 punten. Na de degradatie naar de Hoofdklasse, draaide Montfoort een goed seizoen en eindigde op de zesde plaats, met evenveel punten als de nummers 5 (VVA '71) en 4 (ODIN '59). Kortom een nette prestatie na degradatie. Zeker als je ziet dat ploegen wel eens helemaal afglijden na een degradatie. Dit was bijvoorbeeld het geval bij ARC, dat samen met Montfoort in de Topklasse speelde. Zij degradeerden zelfs uit de Hoofdklasse A nadat Volendam een beslissingswedstrijd om directe degradatie te voorkomen won van de Alphenaren. 

  De zo succesvolle ‘Orange Machine’ van enkele seizoenen terug heeft inmiddels flink wat wijzigingen ondergaan. Vorig seizoen stopten al de oud gedienden Gerben Drost, Lodewijk Drost, Maarten van der Klis en Barend Schrijvers. Dit seizoen heeft Montfoort de selectie aangevuld met zes nieuwe spelers, ten koste van vijf vertrekkende. Zo stapte 'good old' Jeroen de Vlieger met twee anderen over naar Benschop en verliet Yorno Vork de club voor Sportlust '46. Daartegenover stond o.a. de komst van oud Jodan Boys speler Don Mimpen, Nicolai Verbiest (Argon zo) en Kafel Voorn (Sportlust '46). 

  Dat de prestaties van het eerste elftal van Huizen momenteel te kort schieten is duidelijk. De vooraf uitgesproken doelstelling om zich nestelen in het ‘linkerrijtje’ lijkt verder weg dan ooit. Waar vorig jaar met grote regelmaat het vijandelijke doel werd gevonden heeft de gerenoveerde ploeg grote moeite om een fatsoenlijke aanval te produceren. Slechts eenmaal werd het net gevonden, een mager resultaat. Dit grote teleurstelling van een ieder die de ploeg een warm hart toedraagt en niet in het minst van de spelers zelf. ‘Als je niet scoort, kan je niet winnen’ luidt een aloude voetbalwijsheid. Strijdlust in combinatie met een flinke dosis opportunisme i.p.v. te veel tactische opdrachten zou kunnen helpen de eerste driepunter van dit seizoen te behalen zodat de weg naar boven kan worden ingeslagen. 

  Van een crisis is op De Wolfskamer nog geen sprake maar enige ongerustheid valt er al wel te bespeuren. De tijd van praten is echt voorbij voor trainer Joeri Volkers die vorige week beloofde een strijdbaar Huizen aan de aftrap te zullen krijgen. We zijn benieuwd! Een driepunter zaterdagmiddag voor Huizen kan een omslagpunt zijn zodat het kan aanhaken met de middenmoters op de ranglijst en het de fletse seizoenstart alsnog enige kleur kan geven. 

  Kortom, de belangen zijn overduidelijk, niets staat u in de weg om zaterdagmiddag de ploeg te ondersteunen! De aftrap zaterdagmiddag op sportpark Hofland in Montfoort is om half drie.

  Veel kijkplezier!

  Jan Spilt