Voorbeschouwing Huizen - VVA`71
    11 sep 2013
    Voorbeschouwing Huizen - VVA`71 Na de bizarre nederlaag in Veenendaal heeft Huizen het vizier gericht op komende zaterdag wanneer in de tweede competitieronde VVA ’71 op bezoek komt.
    voorbeschouwing-huizen-vva-71

Na de bizarre nederlaag in Veenendaal heeft Huizen het vizier gericht op komende zaterdag wanneer in de tweede competitieronde VVA’71 op bezoek komt. Verwacht mag worden dat het elftal in het eerste thuisduel van dit seizoen de bittere smaak van de nederlaag tegen DOVO weg wil spoelen.

Gemakkelijk zal dit niet worden, immers VVA voerde vorig seizoen geruime tijd de ranglijst aan en startte dit seizoen sterk door in de streekderby tegen Bennekom met 1-0 te zegevieren. De ploeg uit Achterberg herbergt veel voetbalkwaliteit en lijkt zich dit seizoen ook nog eens  flink versterkt te hebben. Omdat zowel VVA'71 als Bennekom speelde om niet te verliezen, leek de seizoensopening in een logische 0-0 te eindigen. Clint van der Wal dacht daar anders over. De net ingevallen geboren en getogen Bennekommer maakte juist tegen zijn eigen cluppie drie minuten voor tijd het winnende doelpunt: 1-0. De winst werd uiteindelijk verdiend over de streep getrokken waardoor de eerste competitiewedstrijd drie belangrijke winstpunten opleverde.

Begrip

En tsja, dan ons s.v. Huizen. Dat bleef zoals bekend in de openingsronde met lege handen achter. Schlemieliger verliezen dan afgelopen zaterdag in Veenendaal is vrijwel onmogelijk. Verwacht mag worden dat het vlaggenschip zich in de eerste thuiswedstrijd van dit voetbalseizoen zich wil revancheren. Dat dan VVA’71 slachtoffer wordt van de deze dadendrang, daar zullen ze in Achterberg best begrip voor op kunnen brengen. Een nieuwe deceptie op deze feestelijke Huizer Dag is onwelkom temeer omdat de ploeg van trainer Joeri Volkers volgende week op bezoek gaat bij Ajax, volgens veel voetbalwetenschappers één van de belangrijkste titelkandidaten in de Hoofdklasse A. Met die confrontatie in het vooruitzicht is een positief resultaat, het liefst in de vorm van een driepunter,  meer dan welkom. Daar komt nog bij dat bij menig supporter de mosselfeestavond een stuk aangenamer en smaakvoller is bij een positief resultaat tegen VVA.

Spectaculair

Vorig seizoen kwamen beide ploegen voor het eerst tegen elkaar uit in competitieverband. Op het pittoresk gelegen sportpark van VVA kwam Huizen via Gino Heerings op voorsprong. Vlak voor rust ging het volledig mis voor Huizen. Eerst een strafschop, benut door Clint van der Wal. Luttele minuten later een handsbal van Arnold Klein. Tweede geel dus rood voor de routinier en een meesterlijk genomen vrije trap van Marbouh. Na de pauze probeerde Huizen krampachtig de schade repareren, helaas zonder resultaat. In de slotfase counterde VVA naar 3-1 waarna Danny Roozendaal de eindstand op 3-2 bepaalde. De return wedstrijd in Huizen kende een spectaculair scoreverloop. Goudhaantje was deze middag de inmiddels voor Sparta Nijkerk uitkomende Guido de Graaf, die drie maal scoorde. Garrett Jones opende al rap de score, vlot gevolgd door de gelijkmaker van Siemen Eijkemans. De Graaf kopte geel/groen weer op voorsprong maar even zo snel bracht Clint van der Wal VVA langszij. In het tweede part scoorde De Graaf twee keer en ondanks dat VVA hevig tegen sputterde en Huizen nog wat kansen op een grotere voorsprong creëerde, veranderde de stand niet meer.

Wedstrijdbalsponsor

Kortom, de belangen voor zaterdagmiddag zijn geschetst. De grote vraag is natuurlijk of het 1e elftal zich na de valse start kan herpakken. Of dat gebeurt, kunt u zelf komen bekijken op sportpark De Wolfskamer waar om 14.30 wordt afgetrapt met de wedstrijdbal die gesponsord is door de Hypotheekshop Huizen.

Veel kijkplezier!

Jan Spilt

Garrett Jones afgelopen seizoen in actie tegen VVA'71. (foto Henk Heijnen)