Voorbeschouwing Huizen - Volendam
    3 okt 2012
    Voorbeschouwing Huizen - Volendam Komende zaterdag ontvangt het eerste elftal van Huizen op de eigen Wolfskamer Volendam. Wedstrijden tussen Volendam en Huizen zijn vanouds aantrekkelijke wedstrijden tussen twee ploegen die willen voetballen voor de winst.
    voorbeschouwing-huizen-volendam

Komende zaterdag ontvangt het eerste elftal van Huizen op de eigen Wolfskamer Volendam. Wedstrijden tussen Volendam en Huizen zijn vanouds aantrekkelijke wedstrijden tussen twee ploegen die willen voetballen voor de winst. De ontmoetingen tussen beide ploegen twee seizoenen geleden waren spektakelstukken met liefst vijftien (!) treffers. Vorig seizoen hielden beide ploegen elkaar keurig in evenwicht. Op de Wolfskamer zegevierde Huizen met 3-1 en in Volendam klopte de oranjehemden de geelgroenen met 2-0.

Volendam
    RKAV Volendam is een vereniging met een lang verleden, de afkorting staat voor Rooms Katholieke Amateur Voetbalvereniging, en is voortgekomen uit RKSV Volendam (Rooms Katholieke Sport Vereniging Volendam). RKSV Volendam is opgericht in 1920 en in 1978 afgesplitst in een betaald voetbalorganisatie en een amateurvereniging - FC Volendam en AV Volendam. Er is sindsdien altijd een sterke relatie geweest tussen de FC- en AV Volendam. Dit is in de afgelopen jaren vooral tot uitdrukking gekomen in een gezamenlijke jeugdopleiding en een gezamenlijk gebruik van accommodaties, welke ook aan elkaar gelegen zijn. RKAV Volendam is een van de grootste voetbalverenigingen van Nederland. Door de senioren wordt zowel op de zaterdag als de zondag gevoetbald. De eerste teams van de seniorenafdelingen vormen de selecties waarbij de doelstelling is om met de zaterdag op hoofdklasse niveau te spelen en de zondagselectie een daarop aansluitend niveau – tweede of derde klasse.

Goalgetter
    De oranjehemden komen voor het vierde achtereenvolgende seizoen in de hoofdklasse uit. De trainer van RKAV Volendam is Edwin Keizer, die bezig is aan zijn tweede seizoen in het palingdorp. De zoon van voormalig scheidsrechter Jan Keizer was eerder trainer bij ZOB, EVC en Marken. Zijn voorganger Berry Smit maakte de overstap naar de profs van Volendam. Met vierendertig punten uit vierentwintig duels eindigde RKAV Volendam vorig seizoen op de achtste plaats op de ranglijst. Opvallend is dat de Volendammers over een selectie beschikken met spelers die vrijwel allemaal afkomstig zijn uit het voetbal maffe dorp waar de voetbaltalenten kennelijk voor het oprapen liggen. Volendamse talenten zoeken vaak hun heil elders maar keren vroeg of laat terug op het oude nest. Zo kwam dit seizoen Cees Keizer terug van FC Oss, Marcel Koning van Spakenburg en Jaap Molenaar van Rijnsburgse Boys. Molenaar, ook wel vlugge Japie genoemd, kon zijn faam als goalgetter in de Bollenstreek niet waar maken en speelt dan ook weer in het oranje van Volendam. Vanuit Marken kwamen Jeffrey Veerman en Stephan Plat terug en van de profs van Volendam kwam Dean Schilder de Volendamse gelederen versterken. Daartegenover stond het vertrek van Stefan Plat en Henk Veerman naar FC Volendam en Nick Tuyp en Kees Visscher naar de Volendam zondagamateurs.

Revanche
    Waar een ander elftal zich aanpast aan de tegenstander gaat Volendam altijd uit van eigen kracht. Technisch vernuft gekoppeld aan fysieke kracht doet Volendam dit seizoen weer een geduchte tegenstander zijn. Evenals als Huizen draait Volendam nog niet op volle toeren. De Volendammers boekten afgelopen zaterdag de eerste overwinning van dit seizoen door DOVO in eigen huis met 2-1 te verslaan. Komende zaterdag komt daarbij dat Huizen zich wil revancheren van het onnodige en pijnlijke verlies tegen VVA’71 en dat Volendam de eerste driepunter van dit seizoen vervolg wil geven. Voor beide teams is een winstpartij van groot belang om weer in de buurt te komen van een positie op de ranglijst waarvan beiden vinden dat ze thuis horen. Genoeg ingrediënten om komende zaterdag een bezoek te brengen aan sportpark De Wolfskamer waar om 14.30 uur wordt afgetrapt. De wedstrijdbal voor het treffen tussen Huizen en Volendam is beschikbaar gesteld door Vishandel Zijl van de Huizer Markt.