https://www.svhuizen.nl/voorbeschouwing-huizen-volendam/n1171c92
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Voorbeschouwing Huizen - Volendam
  9 apr 2014
  s.v. Huizen
  Kan het eerste elftal zich herpakken na de nederlaag in Ermelo tegen DVS’33 en zich alsnog mengen in de strijd om de vierde plaats in de Hoofdklasse A?
  voorbeschouwing-huizen-volendam

  Kan het eerste elftal zich herpakken na de nederlaag in Ermelo tegen DVS’33 en zich alsnog mengen in de strijd om de vierde plaats in de Hoofdklasse A? Dat is de vraag voorafgaand aan de wedstrijd van aanstaande zaterdag thuis tegen Volendam.

  Waar Huizen het seizoen onbezorgd uit kan voetballen (het gat naar nummer vier op de ranglijst DVS’33 lijkt onoverbrugbaar) is Volendam, met nog vier wedstrijden te gaan, nog altijd niet veilig om de nacompetitie om het hoofdklasserschap veilig te stellen te ontlopen. Tot de ontmoeting van afgelopen weekeinde was Volendam zeven wedstrijden op rij ongeslagen waarna Bennekom afgelopen zaterdag via een 2-3 zege in Volendam daar abrupt een einde aan maakte. Doordat DOVO hekkensluiter SDV Barneveld met het kleinst mogelijk verschil klopte hebben de Veenendalers weer aansluiting gevonden met Volendam dat dan ook dit seizoenseizoen weer alle zeilen moet bijzetten om het drijfzand van de nacompetitie te ontlopen.

  Een Volendam dat ook vorig seizoen maar ternauwernood degradatie naar de eerste klasse wist te ontlopen. In de reguliere competitie eindigde het samen met ARC op de voorlaatste plaats zodat een beslissingswedstrijd bepaalde wie er rechtstreeks degradeerde. Volendam zegevierde in die wedstrijd met 2-4 waarmee het nacompetitie afdwong. In een nacompetitie met FC Rijnvogels en het Amsterdamse Swift wisten de oranjehemden het hoofdklasserschap te verlengen.

  Eerder dit seizoen wist Huizen in Volendam een 2-0 tussenstand om te buigen naar een 2-4 zege. Kevin Giele en Rachid El Yaakoubi schoten Volendam binnen het kwartier op een riante 2-0 tussenstand. Sam Doeve wist nog voor de thee de aansluitingstreffer binnen te werken waarna Huizen het in het tweede part via treffers van Gino Heerings, Robbert de Graaf en nogmaals Sam Doeve de 2-4 zege veilig stelde. Toen nog beschreven als een mirakel, niet wetend dat dit hét handelsmerk van Huizen in dit huidige voetbalseizoen zou worden…..  Pikant detail voor deze voor Volendam belangrijke wedstrijd is dat de huidige s.v. Huizen trainer Tijs Schipper volgend seizoen werkzaam is bij Volendam. Toch mag er vanuit gegaan worden dat de voetballers van Huizen in de voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen het trouwe thuispubliek een aantrekkelijke wedstrijd voorschotelen met als eindresultaat de drie fel begeerde punten.

  De wedstrijdsponsor zaterdagmiddag op de Wolfskamer is Klein Vleeswarenspecialist. De aftrap is op het vertrouwde tijdstip van 14.30 uur.

  Veel kijkplezier toegewenst!

  Jan Spilt