Voorbeschouwing Huizen - Ter Leede
    31 okt 2012
    Voorbeschouwing Huizen - Ter Leede Zaterdagmiddag treft Huizen titelkandidaat Ter Leede op de eigen Wolfskamer. Vooraf lijkt het een lastige wedstrijd voor Huizen te worden.
    voorbeschouwing-huizen-ter-leede

Zaterdagmiddag treft Huizen titelkandidaat Ter Leede op de eigen Wolfskamer. Vooraf lijkt het een lastige wedstrijd voor Huizen te worden. Waar Huizen steeds meer dreigt weg te zakken op de ranglijst eiste de ploeg uit Sassenheim afgelopen zaterdag middels een 5-0 overwinning op Volendam de eerste periodetitel voor zich op waardoor het zich verzekerde van een extra mogelijkheid om promotie naar de topklasse af te dwingen. Een topklasse die het ambitieuze Ter Leede vorig seizoen op een haar na misliep door door in de finale van de nacompetitie met 5-1 onderuit te gaan tegen Kozakken Boys.

Het wil dit seizoen nog niet erg vlotten met de voetballers van Huizen. De ploeg wil zich graag nestelen tussen de subtoppers in de hoofdklasse A, maar moet vooralsnog oppassen voor degradatie. De wedstrijd van aankomende zaterdag is dan ook een uitgelezen mogelijkheid om geschonden prestige op te poetsen. Slechts weinigen zullen er serieus rekening mee houden dat Huizen zaterdagmiddag Ter Leede eventjes trakteert op een nederlaag maar misschien ligt daar juist wel dé uitdaging voor het geplaagde geel-groene keurkorps. Immers, behalve dat een positief resultaat meer dan welkom is om onderste regionen in de hoofdklasse A te verlaten, heeft de ploeg meer dan een appeltje te schillen met de gasten uit Sassenheim.

Deksel
    Vorig seizoen kwamen beide ploegen drie keer tegen elkaar in het strijdperk en daar bewaart men bij Huizen nu niet al te beste herinneringen aan. In Sassenheim hielden Ter Leede en Huizen middels een 1-1- remise elkaar keurig in evenwicht maar op de eigen Wolfskamer ging het helemaal mis met Huizen. In de voorlaatste reguliere competitiewedstrijd droogde Ter Leede Huizen met 0-6 af en ook in de wedstrijd in de nacompetitie kreeg Huizen de deksel op de figuurlijke neus: 0-5. Kortom geen statistieken waarvan je als Huizen supporter vrolijk van word.

Hoogtepunt
    Waar Huizen en dolende indruk maakt heeft de nieuwe trainer Henk Wisman bij Ter Leede zijn zaakjes momenteel aardig voor elkaar. Wisman was eerder trainer van Quick Boys en Rijnsburgse Boys, voor hij de overstap naar het profvoetbal ( FC Volendam, FC Den Bosch, Fortuna Sittard en Almere City) maakte. Het hoogtepunt van zijn loopbaan was het bondscoachschap van Armenië. Met dat land speelde hij in de EK-kwalificatie ooit tegen Nederland. Om dit jaar wel de stap naar de topklasse te kunnen maken versterkte de ambitieuze ploeg uit de Bollenstreek zich vooraf dit seizoen met Houssin Bezzai (Quick Boys), Mike Boelee (Roda '23), Ryan Holman (Barendrecht), Jordi Schell (was clubloos), Arsenio Snijders (FC New Amsterdam), Robert Steemers (Voorschoten '97), en Yordi Teijsse (Pancratius). Gert Jan Tamerus (Koninklijke HFC), Hakan Turköz (Haaglandia) keerden de Sassenheimers de rug toe.

Messcherp
    Het zal dan ook voor de ploeg van trainer Tijs Schipper zaterdag een zware kluif worden om een positief resultaat te behalen. Een positief resultaat dat voor het geplaagde Huizen meer dan welkom is! Onzeker is of de aan zijn voet geblesseerde Sebastian van Kammen zaterdag zijn rentree kan maken. Voor de bijna herstelde Rudy Etwi komt het treffen nog te vroeg en wie zeker ontbreekt, is routinier Kurt Elshot die dit jaar niet meer in actie komt voor Huizen. Voor de rest kan de technische staf beschikken over een fitte én, naar we mogen aannemen, een messcherpe selectie die er op er op belust is om de trouwe supporters schare eindelijk weer eens een leuke zaterdagavond bij de open haard te bezorgen.

Wedstrijdbalsponsor
    De aftrap met de wedstrijdbal die geschonken is door Westland’s kaas van de Markt is op het vertrouwde tijdstip van 14.30 uur.