Voorbeschouwing Huizen - Sportlust `46
    27 nov 2013
    voorbeschouwing-huizen-sportlust-46

Na het midweekse bekertreffen met SEW ligt voor komende zaterdag de prioriteit weer bij de competitie. Daarin treft het eerste elftal op het eigen sportpark Sportlust’46. Een pikant treffen, behalve dat de punten van belang zijn voor de reguliere competitie voeren beide teams de ranglijst in de tweede periode aan.

Huizen begint komende zaterdag tegen Sportlust’46 aan de laatste fase van de eerste competitiehelft. De ploeg speelt in 2013 nog drie competitieduels. Na Sportlust volgen nog SDC Putten (uit) en Quick Boys (thuis). Als de ploeg in deze fase de goede reeks een passend vervolg kan geven, betekent dat niets anders dan dat je in januari nog volop mee doet in de race om een goede eindklassering. Na een matige seizoenstart begint de ploeg steeds beter te voetballen en kan in deze fase van de competitie een basis worden gelegd voor een goed vervolg.

Historie

Duels tussen beide ploegen zijn in het verleden altijd wedstrijden geweest met een hoog amusement gehalte. De heenwedstrijd twee seizoenen geleden in Woerden was destijds een prooi voor Sportlust. Huizen ging in die tweede speelronde met 1-0 onderuit. Een onnodige nederlaag, zo liet Huizen in die wedstrijd een zestal meer dan riante mogelijkheden onbenut en werd het in de tweede helft geslacht door uitgerekend oud-Huizen speler Guus Verhoef die nog altijd voor de rood-witten uit Woerden uitkomt. De thuiswedstrijd op de eigen Wolfskamer leverde Huizen dat seizoen een afgetekende 3-0 overwinning op. Een overwinning die pas in de tweede helft tot stand kwam. Na een wat makkelijk gegeven strafschop schoot Omar Limon Huizen vanaf de penaltystip op voorsprong waarna het verzet van Sportlust was gebroken. Die zelfde Omar Limon en Kurt Elshot bepaalden uiteindelijk de eindstand op 3-0 waardoor Huizen in die periode koploper bleef van de Hoofdklasse A.

Vorig seizoen hielden beide ploegen elkaar keurig in evenwicht. In Woerden won Sportlust door een treffer van Dimitri Djollo met 1-0 en in Huizen zegevierde de geel-groenen met 1-0. Huizen zette in die wedstrijd vooral in de tweede helft onder druk en daar hadden de Woerdenaren toch echt problemen mee. In de slotfase sloeg plots de vlam in de pan nadat Omar Limon natrapte naar een op de grond liggende Woerdenaar en daarvoor de rode kaart kreeg. Matchwinnaar die middag was de inmiddels bij Spakenburg acterende Wouter Vente die vlak na rust de naar later bleek winnende treffer binnen werkte.

Mutaties

Waar Sportlust vorig seizoen als een raket uit de startblokken kwam en zelfs lange tijd de ranglijst aanvoerde is het dit seizoen wel anders. Trainer Richard Middelkoop, bezig aan zijn tweede jaar bij de club, zag zijn ploeg een uiterst zwakke start maken. Aan het begin van dit seizoen besloten Stefan Rijsdam (TAVV), Stanley Mailoa (Montfoort), Kafael Voorn (Montfoort), Roy Eekman (BVCB, Jelle Bouma (OSM) en Mathijs Boom (VVA’71) de club te verlaten. Hiertegenover stond de komst van Quincy Allee (Kozakken Boys), Maarten Cieremans (Jodan Boys), Jeroen Merk (ARC), Jaap Smeeing (Pancratius), Jeffrey Verkerk (SC Feyenoord), Kristiaan van Vliet (VEP) en Yorno Vork (Montfoort). Misschien heeft Sportlust door die mutaties wat meer tijd nodig gehad om in het juiste ritme te komen. De toekomst zal uitwijzen of de Woerdenaren de eindklassering van vorig seizoen kunnen herhalen of zelfs verbeteren.

Pechvogel

De ploeg, die vorig seizoen met 34 punten uit 26 duels op de tiende plaats eindigde in de Hoofdklasse A, is pas de laatste weken op stoom gekomen; de laatste twee competitie wedstrijden sloot het zegevierend af. In Heemskerk werd ODIN met 1-2 geklopt en op het eigen sportpark was het in de laatste competitiewedstrijd met 2-0 de baas over Bennekom. Afgelopen zaterdag kwam Sportlust uit in de bekerstrijd. In een van Sportlust zijde zeer matige wedstrijd bereikte de Woerdense hoofdklasser toch de volgende ronde. Grote pechvogel deze middag was doelman Jeffrey Verkerk, op de weg naar het veld van vv Groeneweg was de doelman betrokken bij een aanrijding en in het begin van de tweede helft moest hij ook nog eens met een rode kaart van het veld af. Het zat de goalie dus niet mee maar ondanks een man minder situatie wist Sportlust aan het langste eind te trekken door een doelpunt van Dimitri Djollo: 0-1.

Serie

Saillant is dat beide ploegen in de race om de tweede periode titel de ranglijst aanvoeren. Tuurlijk, er zijn slechts twee wedstrijden gespeeld in deze periode, maar het geeft aan dat beide ploegen in een goede serie zitten. Waar Huizen de achterhoede van de ranglijst heeft verlaten (?) moet Sportlust nog altijd voorzichtig naar beneden kijken. Zeker na afgelopen zaterdag toen rode lantaarndrager Montfoort het ambitieuze Quick Boys verraste (3-0 winst) en zo de roodhemden uit Woerden tot op één punt genadert is. Huizen zal tegen Sportlust proberen voor de vijfde achtereenvolgende haar ongeslagen status een vervolg te geven waardoor het zich steviger kan nestelen in de middenmoot van de hoofdklasse A.

Wedstrijdbal

De wedstrijdbalsponsor van deze middag is Ton Ojers van Alto Sportswear, waarvoor onze hartelijke dank. De markante oud- interim trainer en voormalig TC lid van de s.v. Huizen kampt op dit moment met gezondheidsproblemen. Vanaf deze plaats van harte beterschap! De aftrap van het voorlaatste thuisduel in dit kalenderjaar is op het vertrouwde tijdstip van 14.30 uur.

Prettige wedstrijd!

Jan Spilt

Omar Limon vorig seizoen in duel met een speler van Sportlust '46 (foto Henk Heijnen).