https://www.svhuizen.nl/voorbeschouwing-huizen-sportlust-46/n265c30
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Voorbeschouwing Huizen - Sportlust`46
  21 mrt 2013
  s.v. Huizen
  Voorbeschouwing Huizen - Sportlust `46 Op de 20e speeldag in de Hoofdklasse A treft het eerste elftal van Huizen zaterdag op de eigen Wolfskamer Sportlust’46, een tegenstander waarmee Huizen nog een appeltje te schillen heeft.
  voorbeschouwing-huizen-sportlust-46

  Op de 20e speeldag in de Hoofdklasse A treft het eerste elftal van Huizen zaterdag op de eigen Wolfskamer Sportlust’46, een tegenstander waarmee Huizen nog een appeltje te schillen heeft.

  Immers, in de heenwedstrijd eerder dit seizoen ging Huizen in Woerden met het kleinst mogelijk verschil onderuit: 1-0. In die periode voerde Sportlust samen met Ter Leede en VVA de ranglijst aan. De ploeg uit Woerden, die voor het tweede achtereenvolgende seizoen uitkomt in de Hoofdklasse, kende een geweldige start van de competitie en verzamelde een flink aantal punten waarvan het nu nog profijt heeft.

  Twee

  Na de twee achtereenvolgende remises tegen Volendam en DOVO (beiden duels eindigden in 1-1) vindt Huizen zich terug op een zevende plaats. Die klassering is goed, maar het beeld op de ranglijst is erg vertekenend. Onze voorsprong op de gevarenzone is klein. Zo moeten Montfoort en Quick Boys gestaakte wedstrijden nog uitspelen en gezien de tussenstanden heeft het er alle schijn van dat die twee ploegen ons Huizen op de ranglijst voorbij gaan. Natuurlijk, Ter Leede is de a.s. kampioen, dat is duidelijk. Evenals dat DTS Ede aan het einde van het seizoen een stapje terug moet doen. Met de overige ploegen kan het nog alle kanten op! Gelukkig heeft Huizen sinds de winterstop aangetoond dat de fans wat dat betreft niet hoeven te wanhopen. De formatie van het duo Schipper/de Vries heeft laten zien dat het over voldoende kwaliteiten beschikt om louter omhoog te kijken waardoor het eventuele problemen vóór kan blijven.

  Vijf

  Wanneer Huizen zaterdag tegen Sportlust een positief resultaat weet te behalen kan het dan ook een aardige slag slaan op de ranglijst waar de onderlinge verschillen steeds kleiner worden. Bij winst kan Huizen op gelijke hoogte komen met de gasten uit Woerden die ook nog een wedstrijd meer hebben gespeeld als onze geel-groenen. Sportlust’46 neemt vooraf de confrontatie met Huizen vierde positie de ranglijst in. Cijfermatig gezien heeft het alle schijn van dat de ontmoeting tussen Huizen en Sportlust eindigt in een remise. Immers, Huizen heeft de laatste duels onbeslist afgesloten en Sportlust speelt de laatste weken alléén maar gelijk. Liefst vijf (!)keer achtereen stapten de Woerdenaren met een puntendeling van het veld.

  Flow

  Een eventuele puntendeling waarmee Huizen haar ongeslagen status van het kalenderjaar 2013 zou weten te consolideren maar het op de ranglijst amper iets mee op schiet. Het is te hopen dat de ploeg heeft geleerd van de nipte nederlaag eerder dit seizoen in Woerden en de flow van 2013 vervolg kan geven met een heuse driepunter! Niettemin is Sportlust een lastige opgave. Dat is wel duidelijk. Maar als onze geel-groenen vanaf het begin scherp zijn en het de mogelijkheden die het doorgaans creëert wél weet te benutten dan kan het een mooie middag worden op de Wolfskamer.

  Wedstrijdbalsponsor

  De aftrap van het duel tussen Huizen en Sportlust’46 is vastgesteld om 14.30 uur. De wedstrijdbalsponsor zaterdagmiddag is Bert Flierman; gespecialiseerd in para medische Media en Evenementenbegeleiding.