Komende zaterdag ontvangt het eerste elftal van Huizen in alweer de zesde speelronde van de hoofdklasse A Sparta Nijkerk op de eigen Wolfskamer.
    voorbeschouwing-huizen-sparta-nijkerk

Beide ploegen speelden in het verleden aantrekkelijke wedstrijden tegen elkaar waarbij de balans tussen verlies en winst licht in het voordeel van Huizen is. Verwachting is dan ook dat het publiek op De Wolfskamer zaterdagmiddag dan ook kan uitzien naar een aantrekkelijk duel.

Sparta Nijkerk was het afgelopen seizoen actief in de hoofdklasse C. Onder leiding van trainer Simon Ouaali eindigde de Nijkerkers toen op een zesde plek met 39 punten uit 26 wedstrijden. Opmerkelijke uitslagen waren de 7-1 winst op DVS’33 Ermelo, dit seizoen eveneens uitkomend in hoofdklasse A en de 6-0 zege op VVOG uit Harderwijk. De man met de meeste doelpunten achter zijn naam vorig seizoen bij Sparta Nijkerk was Tarik Tissoudali met negen doelpunten. Sefanja Davids en Tim Muller zaten daar niet ver vanaf met ieder acht treffers.

Koploper

Waar Huizen afgelopen zaterdag dan eindelijk de eerste winst van dit seizoen boekte is Sparta Nijkerk dit seizoen goed van start gegaan. Het openingsduel in Barneveld werd met 0-1 gewonnen waarna er tegen Montfoort met 0-0 gelijk werd gespeeld. DVS ’33 werd in eigen huis met 1-0 verslagen en op bezoek bij ODIN haalden de Nijkerkers verrassend uit door met 0-3 te zegevieren. Ook op de vijfde speeldag van de hoofdklasse A deed Sparta Nijkerk goede zaken. Door op eigen veld met 1-0 te winnen van Bennekom is de ploeg samen met het Veenendaalse DOVO koploper. DOVO versloeg thuis het Katwijkse Quick Boys met 3-1. De andere concurrent voor de koppositie, het Achterbergse VVA'71, liet zich zaterdag op eigen veld verrassen door SDC Putten (0-3). Na een doelpuntloze eerste helft, waarin het kansrijk was, begon Sparta Nijkerk sterk aan de tweede helft. De vorig seizoen nog voor Huizen uitkomende Guido de Graaf maakte zijn eerste competitiedoelpunt voor de oranjehemden. Het bleek ook nog eens goed voor drie punten.

Messi

De laatste keer dat beide ploegen tegen over elkaar in competitieverband stonden dateert van twee seizoenen geleden. Beide keren wist Huizen deze wedstrijden in haar voordeel te beslissen en beide keren mocht Garrett Jones zich de match winnaar noemen door in beide duels het enige en dus winnende doelpunt te scoren. Ook toen werd Sparta Nijkerk als een geduchte tegenstander gezien en door velen getipt als een kandidaat voor de titel. Huizen opende twee jaar geleden in het thuisduel op De Wolfskamer sterk en toonde weinig ontzag voor de mannen van de toenmalige trainer Philip de Haan. Via Garrett Jones komt voor rust als de eindstand op het score bord: 1-0. In Nijkerk ontspon zich een wedstrijd van alles of niets, erop of eronder. Huizen was toen nog in de titelrace en voor Sparta Nijkerk was het aanhaken of afvallen in die strijd. Beide ploegen schotelden het publiek een aantrekkelijke eerste helft voor waarin het maar aan één ding ontbrak: doelpunten. Na rust is het Garrett Jones die samen met Omar Limon een slippertje van Sparta Nijkerk doelman Rijnvis genadeloos afstraft als deze zich even Lionel Messi waant en onze spitsen denkt uit te kunnen uitkappen. Sparta blijf door deze uitglijer van haar doelman een illusie armer en Huizen viert die middag uitbundig feest.

Statistieken wedstrijden tussen Huizen en Sparta Nijkerk

Hoofdklasse A 17-09-2011 Huizen - Sparta Nijkerk 1-0

18-02-2012 Sparta Nijkerk - Huizen 0-1

F-jes

Of het zaterdagmiddag op de eigen Wolfskamer weer tot een feestje komt is natuurlijk afwachten. De ploeg heeft in Montfoort met de monsterscore voldoende zelfvertrouwen kunnen tanken om de gasten uit Nijkerk met open vizier tegemoet te treden. Pikant detail is dat bij Sparta Nijkerk twee voormalig s.v. Huizen spelers actief zijn: Guido de Graaf en Sebastian van Kammen. Eerst genoemde speelde twee seizoen in het geel groen en maakte vooral vorig seizoen indruk door zijn goede spel en de vele doelpunten. Sebastian van Kammen is ooit in de F-jes begonnen bij Huizen, keerde na een mislukt prof avontuur terug bij s.v. Huizen, maar verkoos dit seizoen het oranje boven het geel-groen. Opvallend daarbij is wel dat Sebastian van Kammen bij Sparta Nijkerk vooralsnog geen vaste basisplaats heeft kunnen afdwingen. Na de 1-7 bij het povere Montfoort kijkt Huizen weer omhoog, en kan de ploeg van aanvoerder Sam Doeve bij een positief resultaat de valse start definitief naar de geschiedenis boeken spelen. Trainer Joeri Volkers zal zaterdag het duel vanaf de tribune moeten bekijken. De oefenmeester is na de rode kaart tegen Montfoort geschorst voor één duel.

Wedstrijdbal sponsor

Wedstrijden tussen Huizen en Sparta Nijkerk zijn vanouds aantrekkelijke wedstrijden. Of dit komende zaterdag weer het geval is kunt met eigen ogen komen bekijken. De wedstrijdbal waarmee om 14.30 uur wordt afgetrapt is geschonken door Westland’s Kaas van de Markt, waarvoor onze hartelijke dank.

Veel kijkplezier gewenst.

Jan Spilt

Ex-Huizen spelers Guido de Graaf en Sebastian van Kammen keren a.s. zaterdag terug op De Wolfskamer. (foto Henk Heijnen)