Voorbeschouwing Huizen - SDV Barneveld
    24 sep 2013
    In de tweede thuiswedstrijd van het nog prille voetbalseizoen treft het eerste elftal op sportpark De Wolfskamer een nieuwkomer in de zaterdag hoofdklasse A: SDV Barneveld.
    voorbeschouwing-huizen-sdv-barneveld

SDV Barneveld was de kampioen van vorig seizoen in de eerste klasse A. Eindverantwoordelijke was toen hoofdtrainer Dick Schreuder. Na deze promotie stopte Schreuder zijn werkzaamheden bij SDV Barneveld en pakte de kans om in Engeland bij Barnet als veldtrainer aan de slag te gaan. Edgar Davids, afgelopen seizoen nog actief als speler en manager, is hoofdverantwoordelijke bij Barnet. In het spoor van trainer Schreuder vertrok ook aanvaller Marciano Mengerink naar Engeland. Mengerink, goed voor meer dan vijftig goals in twee jaar tijd, koos aanvankelijk voor IJsselmeervogels maar kon de lokroep uit Engeland uiteindelijk niet weerstaan.

Handhaven

Voormalig AGOVV coach Hans van Arum werd bereid gevonden om het stokje van Dick Schreuder over te nemen en is dus de nieuwe trainer van de kersverse hoofdklasser. De 40 jarige Van Arum speelde zijn hele jeugd bij SDV Barneveld. Op 22 jarige leeftijd maakte hij zijn debuut als prof bij Vitesse. Later was Van Arum nog actief bij Willem II, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles. Als trainer werkte hij bij Sparta Nijkerk, AGOVV en de Amerikaanse club Houston. Bij SDVB is de doelstelling helder, de zwaarbevochten plek in de hoofdklasse mag niet meteen verloren gaan, handhaven dus.

Repareren

Waar ons eerste elftal afgelopen zaterdag spijtig genoeg de tweede nederlaag van het seizoen moest incasseren kon SDV Barneveld de eerste drie punten van dit seizoen bijschrijven na een 1-0 overwinning in eigen huis op Bennekom. Aan een overwinning is het eerste elftal tot nu toe niet toegekomen. Aan de matige seizoensopening van Huizen kan geen andere conclusie verbonden worden dat de voetballers van Huizen azen op revanche en dat SDV Barneveld zaterdagmiddag best wel eens slachtoffer kan worden van deze dadendrang. Natuurlijk is het nog te vroeg in het seizoen om te spreken over een degradatieduel maar de realiteit is wel dat geel-groen alleen gebaat is bij een heuse driepunter wil het in het spoor blijven van de beoogde doelstelling. Tuurlijk, de ploeg heeft de eerste drie wedstrijden punten laten liggen tegen opponenten die vorig seizoen allen boven Huizen finishten op de eindranglijst. En, ook vorig seizoen was er sprake van een slechte start. Pas veel later in het seizoen wist het de schade te repareren met veelal aantrekkelijk voetbal waarin veelvuldig kansen werden gecreëerd en vaak werd gescoord.

Verleden

Ook dit seizoen poogt het vlaggenschip nog steeds met horten en stoten op gang te komen. Het is overduidelijk nog even wennen in de nieuwe samenstelling waarin het middenveld uit het lood lijkt te hangen en waarin voorin t de vorm en samenhang ontbreek. Maar....wat niet is kan nog komen! Aangenomen mag worden dat de technische staf de omstandigheden zal creëren om de spelers optimaal te laten presteren. Dat moet dan via trainingen, het tactisch concept wat er wordt neergelegd en de manier waarop de ploeg en de spelers beter worden. Dit in combinatie met ambitieuze spelers en het kan niet anders dat met de goede keuzes, en met een leegstromende ziekenboeg, de matige seizoenstart binnenkort tot het verleden behoort!

Wedstrijdbalsponsor
    Voor de trouwe fans is het te hopen dat de ploeg tegen de Barneveldse gasten de matige serie weet te doorbreken en er alles aan zal doen om de eerste felbegeerde driepunter te behalen. De wedstrijdbalsponsor voor het treffen met SDVB is Andre Snel Autoschade. De aanvang is op het vertrouwde tijdstip van 14.30 uur.

Prettige wedstrijd!

Jan Spilt