Voorbeschouwing Huizen - SDC Putten
    1 mei 2014
    Zaterdagmiddag speelt het eerste elftal in de voorlaatste speelronde van het voetbalseizoen 2013-2014 op de eigen Wolfskamer tegen SDC Putten.
    voorbeschouwing-huizen-sdc-putten

Enige weken geleden dachten de voetballers van Huizen nog aan een scenario waarin het deel kon nemen aan de play-offs maar de resultaten van de laatste weken hebben de ploeg van interim-trainer Tijs Schipper terug geworpen. Het enige wat nu nog rest is de vijfde positie consolideren en dat zou een mooie positie zijn op de eindrangschikking. Een positie waarin velen vooraf het seizoen geen rekening hielden. Promovendus SDC Putten kan ook terugkijken op een prima seizoen. De voetbalwetenschappers hadden de Puttenaren vooraf gerangschikt bij de degradatie ploegen maar de realiteit wijst uit dat SDC Putten, als er geen al te vreemde dingen gebeuren in de laatste twee wedstrijden, keurig eindigt in de middenmoot van de Hoofdklasse A. SDV Barneveld is al gedegradeerd, Sportlust '46 lijkt het ook niet te redden en de twee promotie/degradatie plekken worden momenteel ingenomen door DOVO en Montfoort. Voor DOVO ziet het er slecht uit, maar Montfoort heeft nog wel een reële kans het drijfzand van de nacompetitie te ontlopen. Formeel heeft SDC Putten nog één overwinning nodig om zich veilig te spelen maar dat kan natuurlijk ook op de laatste speeldag als het voor eigen publiek opneemt tegen Volendam.

Voor komende zaterdag mag verwacht mag worden dat de voetballers van het eerste elftal het trouwe publiek wil trakteren op de laatste thuisoverwinning van dit voetbalseizoen en de teleurstelling van de vorige thuiswedstrijd willen doen vergeten. Bovendien is het voor de supporters de laatste mogelijkheid om voor het laatst (?) publiekslievelingen zoals Garrett Jones en Gilermo Pengel in het geel/groen actief te zien. Traditiegetrouw draait de spelers carrousel in deze fase van het jaar op volle toeren en neemt o.a. dit duo na afloop van het duel tegen SDC Putten afscheid van de club.

De aftrap zaterdagmiddag is om half drie. De wedstrijdsponsor voor het ‘uitzwaai’ duel tegen SDC Putten is Sonia Bloemen.

Jan Spilt