Voorbeschouwing Huizen - Quick Boys
    11 dec 2013
    Zaterdag staat voor het 1e elftal van Huizen het laatste competitieduel van dit kalenderjaar op het programma. Op bezoek op de eigen Wolfkamer komt het Katwijkse Quick Boys.
    voorbeschouwing-huizen-quick-boys

Zaterdag staat voor het 1e elftal van Huizen het laatste competitieduel van dit kalenderjaar op het programma. Op bezoek op de eigen Wolfskamer komt het Katwijkse Quick Boys. Quick Boys is een opponent waar tegen Huizen door de jaren heen menig enerverend duel heeft uitgevochten.

De Katwijkers beleefden de beste seizoenstart sinds jaren, stond op basis van het doelsaldo enige weken aan de kop van de ranglijst maar ergens halverwege de eerste competitiehelft kwam er ergens zand in de motor. Quick Boys werd teruggeworpen op de ranglijst en is opnieuw veroordeeld tot een inhaalrace. De ambitieuze grootmacht van weleer heeft zijn zinnen gezet op een toegangsbewijs voor de Topklasse. Alleen dan is het seizoen geslaagd en om dat doel te bereiken heeft de club zich vooraf deze competitie flink versterkt. Daarvoor verliet een negental spelers “Nieuw Zuid” en een compleet elftal streek er neer. En allemaal van andere Topklassers, behalve Milan Hoek. Hij kwam van AZ. Zeven daarvan hebben eveneens een BVO op hun CV staan, maar slechts vier kwamen ook tot speeltijd in de hoofdmacht. Boven de spelersgroep staat een trainer, die zijn sporen in het amateurvoetbal ook al ruimschoots heeft verdiend. Ted Verdonkschot was al eens assistent-trainer bij FC Haarlem, maar vierde de grootste successen bij Rijnsburgse Boys. In de zes jaar dat hij actief was bij de gemeentegenoot van Quick Boys, kroonde hij zich drie keer tot kampioen van de Hoofdklasse (ín 2006, 2007 en 2009). Daar kon hij de laatste keer ook nog een zaterdagkampioenschap aan verbonden, maar een sterker Rijnsburgse Boys moest op miraculeuze wijze de landstitel bij de amateurs toen aan WKE laten.

Voetbalelite

Dit seizoen moét het gebeuren voor de Katwijkers die al enkele seizoenen krampachtig promotie naar de Topklasse probeert te bewerkstelligen. De meeste pijn zal bij Quick Boys geleden zijn door het missen van de Topklasse in 2010, waar streekgenoten als aartsrivaal Katwijk, Rijnsburgse Boys, FC Lisse wel toetraden tot de nieuwe voetbalelite. De hereniging leek een jaar later alsnog te gebeuren, toen de blauwwitten gelijk eindigde met een andere grootheid uit de Bollenstreek, Noordwijk. In een zinderende beslissingswedstrijd besliste Noordwijk de wedstrijd in de 100e minuut in hun voordeel. Quick Boys was aangewezen op de nacompetitie. Na winst op Scheveningen volgde de thuiswedstrijd tegen Young Boys. Voor een paar duizend toeschouwers pakte de slimmer voetballende, inmiddels failliete, club uit Haarlem tegen de veldverhouding in met 0-1 de zege. Daar bleek het achterland van beide clubs. De grote achterban bij Quick Boys in mineur, terwijl het gejuich bij Young Boys zich beperkte tot de spelers binnen de lijnen en de aanwezigen in de dug-out, minus de stoïcijnse trainer Rinus Israël. Die club redde het overigens later niet tegen Montfoort. Dichterbij is Quick Boys niet meer bij de topklasse geweest zodat het huidige seizoen is uitgeroepen tot het seizoen van de waarheid.

Revanche

Een seizoen van de waarheid zal het voor Huizen niet worden. Tenminste... Dan zal er wel beter moeten worden gepresteerd dan in het laatste duel tegen SDC Putten toen de ploeg van trainer Joeri Volkers de punten als het ware cadeau deed. Een kostbare nederlaag. Een overwinning had de ploeg een flink eind uit de buurt van de rode streep gebracht, nu blijft het gaatje met de onderste ploegen akelig klein. Dan moet het maar tegen Quick Boys gebeuren. Wellicht kan het voor een verassing zorgen tegen de gedoodverfde titelkandidaat. Ruimte gaat Huizen ongetwijfeld krijgen tegen de bezoekers uit Katwijk, want Quick Boys komt niet voor een punt naar Huizen. Wie weet, wat er voor de geel-groenen mogelijk is, als het vizier van de thuisclub tegen de favoriet op scherp staat en de beleving, maar wie twijfelt daaraan met een dergelijke tegenstander, nu wel in orde is. Verwacht mag worden de ploeg alles ‘uit zich zelf’ wil halen om tot een positief resultaat te komen. Een bevlogen elftal, dát is wat de supporters graag zien. Tuurlijk verlangen de fans prestaties maar diezelfde fans moeten wel realistisch blijven. Ze kunnen niet elke week de perfecte wedstrijd zien, dat kun je van zo’n jonge selectie niet eisen. Voor Erik Wisse komt de kraker tegen Quick Boys nog te vroeg. De centrale verdediger traint na zijn slepende schouderblessure inmiddels mee met de groep. De verwachting is dat Wisse na de winterstop zijn competitie debuut maakt voor de geel-groenen. Dat geldt voorlopig niet voor Danny Roozendaal. De jonge talentvolle aanvaller tobt al vanaf mei met een knieblessure, naar nu blijkt een kruisbandletsel. In januari volgt een operatie en daarna een revalidatieperiode van 6 tot 9 maanden. Sterkte Danny! Aanvoerder Sam Doeve keert terug van een schorsing en kan zaterdag zijn vertrouwde stek op het middenveld weer innemen.

Wedstrijdbalsponsor

Wedstrijdsponsor voor het treffen met Quick Boys is Andre Snel Autoschade. De aftrap is als vanouds om 14.30 uur.

Veel kijkplezier!

Jan Spilt

Iry Etwi in actie tijdens Huizen - Quick Boys vorig seizoen (foto Henk Heijnen)