Voorbeschouwing Huizen - ODIN `59
    10 jan 2013
    Voorbeschouwing Huizen - ODIN `59 Komende zaterdag staat voor Huizen het eerste thuisduel van dit kalenderjaar op het programma. Het betreft een inhaalduel van begin december vanwege het tragische incident in Almere waarbij een grensrechter na mishandeling overleed.
    voorbeschouwing-huizen-odin-59

Komende zaterdag staat voor Huizen het eerste thuisduel van dit kalenderjaar op het programma. Het betreft een inhaalduel van begin december vanwege het tragische incident in Almere waarbij een grensrechter na mishandeling overleed. Tegenstander zaterdagmiddag op de Wolfskamer is het Heemskerkse ODIN’59.

Na een belabberde eerste periode waarin ODIN’59 terug te vinden was in de staart van de ranglijst lijkt trainer Mark Evers zijn selectie weer op de rit te hebben. In deze tweede periode van de competitie doen de Heemskerkers tot nu toe uitstekende zaken. Tegen Quick Boys in Katwijk aan Zee werd prima de nul gehouden, maar wist ODIN’59 ook zelf het net niet te vinden. De confrontatie in eigen huis tegen Montfoort was van een heel ander kaliber en werd er, na een weifelende start, vier maal tussen de palen geschoten. Het duel tegen de nummer twee VVA’71, in het Utrechtse Rhenen, liet de ploeg van Evers wederom haar collectieve kwaliteiten gelden. De promovendus had op eigen terrein niets in de pap te brokkelen en ging kansloos met 0-2 ten onder. Op de laatste speeldag voor de winterstop was ODIN in het thuisduel tegen Volendam heer en meester maar verzuimde het de bal tussen de palen te werken waardoor het eenzijdige duel bleef steken op een dubbelblanke eindstand. In de reguliere competitie is ODIN inmiddels opgeklommen tot in de middenmoot en in de tweede periode staat het op de tweede plek, twee punten achter DOVO.

Hoop
    Waar ODIN zijn zinnen heeft gezet op het behalen van een periodetitel vecht Huizen nog altijd om weg te komen van de onderste plaatsen. Na de nederlaag in en tegen Bennekom in tweefases is de ploeg van trainer Tijs Schipper inmiddels afgezakt tot onder de fameuze rode streep. Wil het niet echt in problemen komen dan zal het de komende periode toch echt een serie van goede resultaten moeten neerzetten. Aan het begin van een nieuw jaar met tal van goede voornemens moet het elftal er van doordrongen zijn dat het direct menens is. Het training en teambuildings weekeinde in Groningen heeft de ploeg misschien goed gedaan zodat het fris en strijdbaar aan de aftrap staat.

Beter
    Dinsdagavond oefende Huizen tegen WHC uit Wezep dat in de hoofdklasse C met dezelfde perikelen te maken heeft als s.v. Huizen. Beide ploegen lieten zien dat de champagne en de oliebollen nog niet helemaal uit het lichaam verdwenen waren. Voorzichtigheid was troef waarbij Huizen uiteindelijk het oefenduel met een 2-1 winst afsloot. Al met al mocht Huizen niet ontevreden terugkijken op dit oefenduel in de voorbereiding op de herstart van de competitie a.s. zaterdag. Vanouds is ODIN voor Huizen een moeilijk te bestrijden tegenstander en aangenomen mag worden dat dit zaterdagmiddag niet anders zal zijn. Waar Huizen vorig seizoen als koploper de feestdagen inging knokt het nu om weg te komen van onderste plaatsen. Het kan verkeren. Huizen hoopt in ieder geval op een beter 2013! Trainer Tijs Schipper, volgend seizoen opgevolgd door Joeri Volkers, kan komende zaterdag in ieder geval niet beschikken over Danny Benning die na zijn rode kaart tegen Bennekom voor één wedstrijd geschorst is. Verder ontbreken Rivelino Grauwde en Nick Tavenier die beiden de club in de winterstop verlaten hebben. Jim Schiks is nog geblesseerd, daartegenover kan de technische staf weer beschikken over aanvoerder en routinier Kurt Elshot die fit is en tegen WHC zijn eerste speelminuten van dit seizoen maakte.

Wedstrijdbalsponsor
    De wedstrijd bal voor de belangrijke confrontatie met ODIN’59 is aangeboden door het Huizer Kaas-Gilde. De aftrap is op het vertrouwde tijdstip van 14.30 uur.

Jan Spilt