Voorbeschouwing Huizen - ODIN `59
    12 mrt 2014
    Na de wedstrijd tegen koploper Sparta Nijkerk, waarin Huizen absoluut niet de mindere was, wacht zaterdagmiddag eerste elftal op de eigen Wolfskamer het treffen met ODIN ’59.
    voorbeschouwing-huizen-odin-59

Na de wedstrijd tegen koploper Sparta Nijkerk waarin Huizen absoluut niet de mindere was wacht zaterdagmiddag eerste elftal op de eigen Wolfskamer het treffen met ODIN ’59.

Na een wedstrijd tegen de koploper, waarin feitelijk meer te halen was dan de uiteindelijke nipte nederlaag, kan de ploeg van interim-trainer Tijs Schipper de schade repareren door een positief resultaat te behalen tegen ODIN ’59. Eenvoudig zal dit niet worden, de Heemkerkers bevinden zich op de ranglijst op de zesde plaats vlak achter Huizen dat een punt meer heeft. Traditiegetrouw heeft Huizen in eigen huis altijd moeite met ODIN ’59 dat opvallend genoeg in Heemskerk zelf nog nooit van Huizen wist te winnen. Eerder dit seizoen leek ODIN ’59 te breken met deze regel en leidde tot ver in de tweede helft comfortabel met 2-0. Een velddoelpunt van Garrett Jones en twee benutte strafschoppen van Robbert de Graaf diep in de slotfase deden de score echter kantelen in het voordeel van Huizen.

Langzaam stroomt de ziekenboeg van Huizen leeg. Maandenlang moest de technische staf puzzelen, maar de selectie wordt nu steeds groter. Afgelopen zaterdag maakte Peter Vastenhouw zijn officiële debuut in het eerste elftal. Een heugelijke gebeurtenis voor de verdediger afkomstig van IJsselmeervogels, die het gehele voetbalseizoen 13/14 revalideerde van een zware knie blessure. Voor Erik Wisse kwam het duel tegen Sparta Nijkerk nog te vroeg maar als de voortekenen niet bedriegen kan ook deze verdediger voor het eerst dit seizoen zijn opwachting maken in een competitie duel van het keurkorps. Beiden spelers deden dinsdagavond in de met 2-2 gelijk gespeelde wedstrijd tegen HBOK spelritme op en zoals het er naar uitziet kunnen beiden zaterdag spelen. Dat betekent dat het technische duo Schipper/de Vries vooral achterin weer meer keuzes heeft en dat is natuurlijk een goed teken voor de ploeg die met een fikse eindspurt het voetbalseizoen positief wil afsluiten en zo de vijfde plek op de ranglijst in de Hoofdklasse A over de eindstreep wil trekken.

Of er zaterdagmiddag opnieuw een verassend scoreverloop valt te noteren zoals eerder dit seizoen in Heemskerk, kunt met eigen ogen komen bekijken op De Wolfskamer waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

De wedstrijdbalsponsor van deze middag is Bert Flierman; paramedische Media en Evenementenbegeleiding.