https://www.svhuizen.nl/voorbeschouwing-huizen-montfoort/n87c30
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Voorbeschouwing Huizen - Montfoort
  19 sep 2012
  s.v. Huizen
  Voorbeschouwing Huizen - Montfoort In de tweede thuiswedstrijd van dit nog prille voetbalseizoen ontvangt het eerste elftal van Huizen v.v. Montfoort, een voor Huizen immer traditioneel moeilijk te bestrijden tegenstander.
  voorbeschouwing-huizen-montfoort

  In de tweede thuiswedstrijd van dit nog prille voetbalseizoen ontvangt het eerste elftal van Huizen v.v. Montfoort, een voor Huizen immer traditioneel moeilijk te bestrijden tegenstander. Dit gold niet alleen voor Huizen want menig opponent heeft zich in het verleden laten verrassen door de oranjehemden uit de provincie Utrecht. De invoering van de Topklasse had een duidelijke invloed op het amateurvoetbal. Omdat de nieuwe afdeling vijftien deelnemers uit de Hoofdklasse nodig had, gold er in elke klasse een versterkte promotieregeling. Zo kon het gebeuren dat er clubs promoveerden die daar voorheen niet eens over durfden te dromen. Montfoort was er zo één.

  Hoogtepunt
  Opgericht in 1946 en sindsdien eigenlijk altijd op bescheiden niveau gespeeld. De promotie naar de Hoofdklasse in 2010 was dan ook een absoluut hoogtepunt in de clubhistorie. Niemand had toen kunnen vermoeden dat het een jaar later nog mooier zou worden. Montfoort promoveerde toen ten koste van CSV Apeldoorn naar de Topklasse. Het was het spectaculaire einde van een seizoen waarin verwachtingen op ongelooflijke wijze werden overtroffen. Een sprookje, geschreven door ‘The Orange Machine’ zelf. Montfoort. Het is een stad, al zou je dat niet direct zeggen. Dertienduizend inwoners en een oppervlakte van nog geen veertig vierkante kilometer doen eerder vermoeden dat we hier met een dorp te maken hebben. Binnen dat gebied ligt sportpark Hofland. Volgens de overlevering gebouwd door de leden zelf. Zij verrichten ook het onderhoud. De club telt zo’n vierhonderd leden, heeft twee velden en zes kleedkamers. Dan weet iedereen genoeg. We hebben hier te maken met een echte dorpsploeg.

  Stug
  De kleedkamers zijn nog gebouwd voor elftallen uit lang vervlogen tijden. Tijden waarin teams nog met hooguit veertien man naar de wedstrijden kwamen. Balend wurmen de professioneel geleide clubs van tegenwoordig zich naar binnen, klagend over de ruimte. Kortom, een hele schok voor hen die de luxe gewend zijn. Op het pad richting het veld passeert vriend en vijand de kantine en dan vooral het terras, waar de biertjes van hand tot hand gaan. Dure pakken zie je hier niet. Die lijn kan moeiteloos doorgetrokken worden naar de selectie. Die herbergt geen bekende namen. De mannen in het oranje bleken echter moeilijk te verslaan. Stug. Verdedigend. Rotploeg. Je hoorde het steeds vaker. Realistisch spel vanuit een goede organisatie, heet dat in trainersjargon dan. Met veel beweging op het middenveld en voorin. De zogenaamde lopende mensen. Kortom, een moeilijk te bespelen opponent.

  Trots
  Omdat de oranjehemden succes hadden met dit spelletje, kreeg de bijnaam ‘The Orange Machine’ inmiddels meer bekendheid. Hoogstaand voetbal was er veelal niet te zien. Maar wel een machine waarin alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd. De spelers van Montfoort spelen grotendeels al jaren samen. Ze weten binnen de lijnen, en waarschijnlijk ook daarbuiten, exact wat ze aan elkaar hebben. Twee keer drie kwartier gaan ze tekeer. Daarna komen de biertjes en de peuken. Dan is het een beetje Brabant in de provincie Utrecht, want niet voor niets omschrijft de club zich op de eigen website als Bourgondisch. Dat Montfoort in die Topklasse vorig seizoen een bescheiden rol speelde leek in geen enkele rol te spelen. Degradatie was onafwendbaar maar in en bij Montfoort was men vooral trots. Trots op een seizoen Topklasse waarin het geschiedenis schreef. De club verwacht dan ook niet dat men meteen weer promoveert naar het hoogste amateurniveau. Doelstelling voor het huidige seizoen is ‘meedraaien’ in het linkerrijtje.

  Succesvol
  Noodgedwongen onderging de selectie van Montfoort vooraf dit seizoen enige wijzigingen. Allereerst vertrok de succesvolle trainer Marinus Dijkhuizen naar eerste klasser De Meern. Een job die hij combineert met de functie als spitsentrainer bij FC Utrecht. Dijkhuizen werd opgevolgd door Emanuel Sluis. Sluis, oud-speler en oud-assistent trainer van Montfoort, was sinds drie seizoenen werkzaam bij tweede klasser Benschop. Verder stopten de oud gedienden Gerben Drost, Lodewijk Drost, Maarten van der Klis en Barend Schrijvers. Mitchel Bottenheft vertrok naar GVVV en Erwin van der Klis koos voor Jodan Boys dat momenteel een flitsende seizoenstart doormaakt in de Topklasse. Nieuwe spelers bij v.v. Montfoort zijn: Sven Aartman (Nieuwkoop), Miquel Ballo (VVIJ), Arend Hartman (Almere City FC), Colin van Hoogdalem (Elinkwijk), Severiano Kensenhuis, Melvin Klomp, Chris Resida (allen IJFC), Jacco Kortenhoever (Veensche Boys), Denny van Loen (CSV Apeldoorn), Menno Venhof (UNIO), Remco van Wijngaarden (Benschop).

  Omslagpunt
  Waar de tegenstander van zaterdagmiddag, Montfoort, dit seizoen al het zoet van een overwinning mocht smaken wachten de mannen van het trainers duo Schipper- De Vries na drie speelronden nog steeds op de eerste heuse driepunter. Waar Huizen afgelopen zaterdag in Katwijk tegen Quick Boys bij vlagen niet onverdienstelijk speelde liep het toch tegen een geflatteerde maar even teleurstellende nederlaag aan. Op die derde speeldag deelde Montfoort met Volendam de punten: 2-2. Montfoort verschafte zich een veilig lijkende 2-0 voorsprong maar twee benutte strafschoppen brachten Volendam in de slotfase alsnog langszij. Voor Huizen is een winstpartij zaterdagmiddag meer dan gewenst. Van een crisis is op De Wolfskamer nog geen sprake maar enige ongerustheid valt er al wel te bespeuren. De laatste thuisoverwinning in competitieverband dateert alweer van ( schrik niet!) 18 februari, toen Young Boys met 2-0 werd verslagen. Een zege met een dubbel gevoel. Allereerst werd door deze overwinning de periodetitel behaald maar door het faillissement van de Haarlemmers werd deze overwinning enkele weken later door de KNVB uit de boeken geschrapt…. Een driepunter zaterdagmiddag voor Huizen kan een omslagpunt zijn zodat het kan aanhaken met de middenmoters op de ranglijst en het de fletse seizoenstart alsnog enige kleur kan geven. Kortom, de belangen zijn overduidelijk, niets staat u in de weg om zaterdagmiddag de ploeg te ondersteunen!

  Wedstrijdbalsponsor
  De wedstrijdbal van het treffen tussen Huizen en Montfoort is beschikbaar gesteld door Sonia Bloemen, waarvoor onze hartelijke dank. De aftrap zaterdagmiddag op sportpark De Wolfskamer is om half drie.