Voorbeschouwing Huizen - Montfoort
    19 feb 2014
    Komende zaterdag neemt Huizen het op eigen sportpark op tegen Montfoort. Op voorhand een interessant treffen in deze fase van de competitie.
    voorbeschouwing-huizen-montfoort

De zo succesvolle ‘Orange Machine’ van enkele seizoenen terug met de topklasse als hoogtepunt, heeft inmiddels flink wat moeite een rol van betekenis te vervullen in de hoofdklasse. De Montfoorters wisten een slechte seizoenstart weliswaar om te buigen naar een goede serie maar voelen nog altijd de adem van de staartploegen in de nek. Onze eigen geel/groenen kunnen na de zege in Barneveld omhoog kijken en kunnen bij een positief resultaat tegen Montfoort naar alle waarschijnlijkheid definitief de staarploegen voor blijven.

De heenwedstrijd eerder dit seizoen in Montfoort leverde Huizen een heuse monsterscore op. Met liefst 1-7 werden de oranje hemden verpulverd. Huizen nam in de eerste minuten het initiatief. Na tien minuten kreeg de thuisploeg iets meer grip op de wedstrijd en er waren er twee mogelijkheden voor Danny van Loen om de score te openen. Na een half uur spelen was het echter Danny Benning, die met een van richting veranderend schot de geel/groenen op voorsprong bracht. Negen minuten later was het Omar Limon, die de score verdubbelde. De tweede helft werd een knotsgekke wedstrijd met rode en gele kaarten. Al na tien seconden strafte Danny van Loen een fout van de keeper af: 1-2, maar nog geen minuut later was het Iry Etwi, die het verschil weer op twee doelpunten bepaalde. Na de rode kaart voor Bilal Laoikili van Montfoort en de trainer Joeri Volkers van s.v. Huizen escaleerde de wedstrijd enigszins. De concentratie op het spel was bij Montfoort ver te zoeken zodat Huizen vrij eenvoudig en niet eens geflatteerd uitliep naar een 1-7 eindscore. Robbert de Graaf benutte twee strafschoppen, Garrett Jones scoorde halverwege de tweede helft en Gilermo Pengel bepaalde uiteindelijk de eindstand op 1-7.

De technische staf van Huizen kan voor komende zaterdag afgezien van de het langdurig geblesseerde trio Vastenhouw/Wisse/Rozendaal beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Wel ontbreekt bij Huizen Tarik Divarci die na het op non-actief stellen van trainer Joeri Volkers heeft gemeend solidair te zijn aan zijn trainer. Interim trainer Tijs Schipper ontbreekt aanstaande zaterdag op de bank tijdens de wedstrijd tegen Montfoort. De trainer had namelijk al een vakantiereis naar de Antillen geboekt. Assistent Marc de Vries neemt zaterdagmiddag de honneurs waar. Vorige week maakte Huizen bekend dat het voor volgend seizoen doelman Johan Verkerk heeft overgenomen. Huizen – fans die de goalie zaterdagmiddag in actie hoopten te zien komen echter bedrogen uit. Halverwege januari brak in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Topklasser FC Lisse de onfortuinlijke keeper Johan Verkerk op drie plaatsen zijn duim en ook nog eens een middenhandsbeentje. Daarom voorlopig geen doelman Verkerk tussen de palen voor Montfoort.

Genoeg bespiegelingen vooraf. Het belang van dit treffen is geschetst. Na de oorwassing eerder dit seizoen kan Huizen dan ook een uiterst gemotiveerd Montfoort tegenover zich verwachten dat uit is op revanche. Een monsterscore is deze keer niet per se noodzakelijk, een winstpartij is welkom……

De aftrap zaterdagmiddag op de Wolfskamer is op het vertrouwde tijdstip van half drie.

Wedstrijdbalsponsor voor deze middag is het Huizer Kaas-Gilde.

Veel kijkplezier!

Montfoort werd eerder dit seizoen met 1-7 vernederd (foto Steven de Roode)