https://www.svhuizen.nl/voorbeschouwing-huizen-dvs-33-ermelo/n829c92
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Aanstaande zaterdag ontvangt het eerste elftal DVS’33 Ermelo. Kunnen de geel-groenen de stijgende lijn doortrekken tegen de verrassend sterke nieuwkomer in de Hoofdklasse A?
  voorbeschouwing-huizen-dvs-33-ermelo

  Aanstaande zaterdag ontvangt het eerste elftal DVS’33 Ermelo. Kunnen de geel-groenen de stijgende lijn doortrekken tegen de verrassend sterke nieuwkomer in de Hoofdklasse A? 

  Door Vereniging Sterk 

  DVS'33 is de grootste voetbalvereniging van Ermelo. 'Door Vereniging Sterk' werd opgericht op 1 september 1933. De club is ontstaan na een fusie tussen de Ermelose voetbalclubs Ajax en EFC. De club van voorzitter Cor Louwerse telt momenteel circa 1.000 leden. Trainer Hennie in ’t Hof is bezig aan zijn vijfde seizoen bij DVS’33 Ermelo. Vorig seizoen eindigde de geelzwarten met zesendertig punten op de zevende plaats in de Hoofdklasse C. DVS hield lang stand in de top drie van de ranglijst maar een zwakke slotserie deed de ploeg kelderen. Maurice de Ruijter, met vijftien goals de clubtopscorer van vorig seizoen, vertrok naar Go Ahead Eagles. Sinds vorige week is Maurice de Ruijter weer terug in Ermelo en maakte tegen VVA’71 zijn rentree in het geel-zwart. De goalgetter van vorig seizoen kon niet aarden bij de eredivisionist en speelde in Deventer geen officiële wedstrijd zodat hij meteen speelgerechtigd was in Ermelo. 

  Ongeslagen

  Met zestien punten uit acht duels bezet DVS’33 Ermelo momenteel de derde plaats in de Hoofdklasse A. De Gelderlanders beschikken over een goede ploeg die vooral in eigen omgeving ongenaakbaar is. Op het sportpark in Ermelo is de ploeg nog steeds ongeslagen hoewel het in DOVO en Quick Boys twee titelkandidaten op bezoek kreeg. Buitenshuis leed DVS twee nederlagen. Koploper Sparta Nijkerk was met 1-0 te sterk en twee weken geleden beleefde het in en tegen Bennekom een klassieke collectieve off-day getuige de 4-0 nederlaag. Vorig weekeinde ontving DVS in Ermelo VVA’71. Het boeiende duel werd afgesloten met 1-1 gelijkspel, een uitslag waar beide ploegen tevreden mee waren. 

  Kansen

  Ali El Haddadi is met vier treffers de clubtopscorer aan de zijde van de geelzwarten. Ook Ali Akla, Edmund Mijnheer en Mike Ahrens vonden al meerdere keren het net. De verloren zoon Maurice de Ruijter kon tegen VVA het net nog niet vinden. Hij kreeg de tweede helft twee grote kansen op een doelpunt, maar schoot kort na rust in de handen van de keeper en vijf minuten voor tijd ging zijn lobje net over de lat. Bekend gezicht voor de Huizen supporters is voormalig Huizen- speler Mitch van der Vlist die begin dit seizoen neer streek in Ermelo. Daar heeft hij tot nu toe geen basisplaats kunnen veroveren en moet hij zich tot nu toe tevreden stellen met invalbeurten. De aanvaller speelde vorig seizoen bij Spakenburg en was met twee treffers de grote man in de beslissingswedstrijd tegen ACV (2-1). Ook verdediger Roald de Vries en aanvaller Henk Baum hebben een verleden bij de Spakenburgers. 

  Historie

  De laatste keer dat Huizen en DVS’33 elkaar troffen in competitieverband dateert van jaren terug. Op 20 maart 1993 (!) was het voor de laatste keer dat DVS’33 in Huizen op bezoek kwam. DVS’33 zegevierde op De Wolfskamer toen met 0-1. Eerder dat seizoen (‘92/’93)speelde beide ploegen met 0-0 gelijk. Opvallend genoeg ontliep DVS dat seizoen ternauwernood degradatie en beleefde Huizen een prima seizoen. Huizen eindigde dat seizoen in de eerste klasse B (toen het hoogste amateurniveau) op de vierde plek van de ranglijst op slechts twee punten achterstand van kampioen Kozakken Boys. 

  Driepunter

  Grote vraag voor zaterdagmiddag is natuurlijk of de ploeg van trainer Joeri Volkers de punten in eigen huis weet te houden. De trouwe supportersschare is wel toe aan de eerste driepunter in eigen huis van dit seizoen. Wellicht kan het elftal van het begin het niveau halen dat in de wedstrijden tegen ODIN en Bennekom in het laatste kwartier werd behaald. Een zege tegen DVS’33 zou een geweldige opsteker zijn. Bovendien betekent een driepunter dat de ploeg nog meer afstand kan nemen van de fatale onderste plaatsen. Zaterdagmiddag rond half vijf weten we meer!

  Wedstrijdbalsponsor

  De aftrap zaterdagmiddag op De Wolfskamer is om 14.30 uur. De wedstrijdbal voor het duel met DVS’33 Ermelo is beschikbaar geteld door Kwekerij Nieuw Valkeveen uit Naarden. 

  Kan Huizen aanstaande zaterdag weer juichen? (foto Henk Heijnen)