Voorbeschouwing Huizen - DTS Ede
    5 sep 2012
    Voorbeschouwing Huizen - DTS Ede Na de teleurstellende competitieouverture tegen Ajax wacht zaterdag voor Huizen de eerste thuiswedstrijd van het nog prille seizoen. Tegenstander is DTS Ede; deze ploeg promoveerde uit de 1e klasse en is dus voor Huizen een onbekende tegenstander.
    voorbeschouwing-huizen-dts-ede

Na de teleurstellende competitieouverture tegen Ajax wacht zaterdag voor Huizen de eerste thuiswedstrijd van het nog prille seizoen. Tegenstander is DTS Ede; deze ploeg promoveerde uit de 1e klasse en is dus voor Huizen een onbekende tegenstander. DTS Ede startte de competitie goed met een gelijkspel tegen Volendam, al was het voor de Edenaren zuur dat de gelijkmaker van Volendam in de laatste minuut van de reguliere speeltijd viel. Ruben Rip zette DTS in de eerste helft op voorsprong, de ploeg miste daarna nog een strafschop maar toen Volendammer Pieter Jonk de bal in de tweede helft ongelukkig in eigen doel werkte leek een overwinning van DTS Ede nabij. Via twee goals van Jan Smit kwam Volendam echter toch alsnog langszij: een domper voor de mannen van trainer Eric Speelziek.
    Huizen zal het zaterdag waarschijnlijk opnieuw moeten doen zonder routinier Kurt Elshot; die revalideert van een knieblessure. Dat zal echter geen beletsel zijn voor een geladen s.v. Huizen. De ploeg zal de nare smaak van de nederlaag in Amsterdam zo snel mogelijk willen wegwerken en wil tevens de ‘open dag’ van s.v. Huizen opsieren met een overwinning.
    De wedstrijd tegen DTS Ede is de eerste competitiewedstrijd van het eerste elftal van s.v. Huizen op het nieuwe kunstgrasveld. Dit veld zal dan ook zaterdag officieel worden geopend. Bijzonderheden daarover leest u elders op deze website.

De aftrap van de wedstrijd staat geprogrammeerd om 14.30 uur: de wedstrijdbal wordt geschonken door de “Vrienden van Huizen’ waarvoor de hartelijke dank.