Voorbeschouwing Huizen - DOVO
    14 jan 2014
    voorbeschouwing-huizen-dovo

Zaterdagmiddag rond de klok van half drie hervat het eerste elftal van Huizen de competitie met een thuiswedstrijd tegen DOVO. Een vertrouwd affiche voor de twee voormalige grootmachten van weleer die in de huidige jaargang van de hoofdklasse A een wisselend seizoen door maken.

Zowel Huizen als DOVO vindt zich halverwege de huidige jaargang van de hoofdklasse A terug op een positie waarmee het alle kanten op kan. Beide ploegen proberen angstvallig weg te blijven van de gevarenzone waartoe het gaatje nu niet al te groot is. Een winstpartij bij de hervatting van de competitie lijkt voor beide ploegen van levensbelang. En laat nu dat winnen voor beide ploegen alweer een tijdje geleden zijn…..

Zand
    Even uw geheugen opfrissen. De laatste winstpartij voor Huizen was vier speelronden terug toen het in en bij Volendam een 2-0 achterstand omboog in een eclatante 2-4 overwinning. In de laatste drie wedstrijden voor de winterstop wist Huizen slechts een enkel punt (Sportlust 1-1) te behalen. Voor DOVO is een heuse driepunter nóg langer geleden. Op 5 oktober 2013 wisten de Veenendalers in eigen huis Quick Boys met 3-1 te kloppen en leek de ploeg hard op weg de ambities, promotie naar de Topklasse, daadwerkelijk gestalte te geven. Hoe en waarom is natuurlijk gissen, maar feit is wel dat er in het najaar ergens zand in de motor van de rood-witten uit Veenendaal is gekomen en dat de ploeg zich nu terug vindt op de negende plek van de ranglijst met één punt meer dan Huizen.

Conflict
    De trainerscarrousel draait traditiegetrouw in deze fase van de voetbalcompetitie op volle toeren. Inmiddels mag u bekend zijn dat de huidige trainer Joeri Volkers Huizen na één seizoen alweer gaat verlaten en dat zijn opvolger Henk van de Pol is geworden, de huidige trainer-coach van VVA’71. Aanvankelijk zou DOVO aan het einde van het seizoen afscheid nemen van zijn hoofdtrainer Peter Visee. Echter, beide partijen hebben dinsdag na vierenhalf jaar de samenwerking verbroken. Peter Visee is niet langer trainer van hoofdklasser DOVO. Visee leidde maandagavond nog de training op sportpark Panhuis. Daarna ontstond, zoals Visee het verwoordde, 'een conflict tussen spelers en technische staf'. De uitkomst was dat de Baarnse coach, net als zijn assistent Jan van Dalem, na overleg met het bestuur een dag later is opgestapt. Visee zou aan het einde van het seizoen vertrekken bij DOVO. Hij heeft in zondag eersteklasser Hoogland een nieuwe club gevonden. David Wagensveld, trainer van het tweede elftal, leidde dinsdagavond de training. Op moment van schrijven is nog niet duidelijk wie als eindverantwoordelijke DOVO zaterdag tegen Huizen coacht.

Motivator
    Voor volgend seizoen contracteerde DOVO voor twee seizoenen Hans Kraaij jr. Kraaij is nu nog trainer van topklasser JVC Cuijk. Met die club bereikte hij onlangs de kwartfinale van de KNVB beker. Eerder was hij trainer van onder meer FC Lienden en SVZW. Omdat Kraaij niet beschikt over de juiste trainersdiploma’s zal Jeroen Peters invulling gaan geven aan de veldtrainingen van het eerste elftal. Ook Ben Schinkel is aangesteld als assistent trainer van Kraaij die als doelstelling van DOVO heeft meegekregen om binnen twee jaar te promoveren naar de Topklasse.

Initiatief
    Terug naar komende zaterdagmiddag wanneer beide ploegen tegen over elkaar staan op de Wolfskamer. De eventuele winnaar van het onderlinge treffen kan met meer vertrouwen de tweede helft van de competitie vervolgen. De onderlinge verschillen in de Hoofdklasse A zijn op de top drie na gering zodat het van groot belang is om een goede herstart te maken. Eenvoudig zal dit niet worden. DOVO hanteert een spelwijze waarbij negentig minuten waakzaamheid geboden is. De Veenendalers laten graag het initiatief bij de tegenstander om dan via een snelle omschakeling gevaarlijk te worden. Het voor alles wat geel/groen is te hopen dat het keurkorps goed heeft overwintert en dat het in de tweede helft van de competitie een wat stabielere indruk maakt. In het eerste part was het verval in wedstrijden soms nog te groot.

Gezichten
    De technische staf kan bij de hervatting van de competitie kiezen uit een nagenoeg complete en fitte selectie. Wel is tijdens de winterpauze Hamza Konus vertrokken bij s.v. Huizen. De middenvelder, die aan het begin van dit seizoen meekwam met trainer Joeri Volkers van Nieuw Utrecht, heeft gekozen voor een maatschappelijke carrière waarin geen plaats meer is voor s.v. Huizen. Voor het overige kunnen de supporters uit kijken naar de vertrouwde gezichten die er alles aan gaan doen om de fel begeerde drie punten op de Wolfskamer te houden en zo revanche nemen op de ongelukkige nederlaag in de heenwedstrijd eerder dit seizoen. Na een dubbelblanke rustend ging na de pauze DOVO nadrukkelijk op jacht naar een doelpunt. De hulp van Huizen was nodig om de rood-witten in het zadel te helpen. In een ongevaarlijke situatie plaatste Robbert de Graaf de bal buiten bereik van zijn doelman in eigen doel (1-0). Huizen wekte geen moment meer de indruk iets aan die achterstand te kunnen doen. Met een keurige lob besliste Jeffrey Arends twintig minuten voor tijd het duel (2-0). Kortom genoeg ingredienten om zaterdagmiddag het eerste elftal te steunen naar de jacht om de eerste officiële punten van het kalenderjaar 2014!

Wedstrijdbalsponsor
    De aftrap zaterdagmiddag op sportpark De Wolfskamer is om 14.30 uur. De wedstrijdbalsponsor voor het treffen met DOVO is De Groot Uitvaart.

Prettige wedstrijd toegewenst!

Jan Spilt