Voorbeschouwing Huizen - CSV Apeldoorn
    14 nov 2012
    Voorbeschouwing Huizen - CSV Apeldoorn Zaterdagmiddag ontmoet het eerste elftal in eigen huis CSV Apeldoorn, een primeur want nog nooit in de geschiedenis stonden beide ploegen tegenover elkaar in competitieverband.
    voorbeschouwing-huizen-csv-apeldoorn

Zaterdagmiddag ontmoet het eerste elftal in eigen huis CSV Apeldoorn, een primeur want nog nooit in de geschiedenis stonden beide ploegen tegenover elkaar in competitieverband. Voor Huizen het eerste duel in een cruciale reeks van drie wedstrijden waarin het voor de winterstop aansluiting wil vinden met de middenmoot.

Het in 1946 opgerichte CSV Apeldoorn was twee seizoenen geleden nog actief in de nieuw gevormde Topklasse, de hoogste klasse in het Nederlandse amateurvoetbal. Het duurde slechts één seizoen omdat er meteen weer degradatie volgde, via de promotie/degradatiewedstrijden naar de Hoofdklasse C. De club heeft 1000 leden en telt 14 seniorenteams (waarvan 1 vrouwenteam), 15 juniorenteams (waarvan enkele meisjes), 30 pupillenteams, 1 F-league (voor spelertjes tot 5 jaar) en 15 zaalvoetbalteams. Het sportcomplex van de club ligt op Sportpark Orderbos en omvat vijf velden, waaronder twee kunstgrasvelden.
    Trefzeker
    Ten opzichte van het afgelopen jaar heeft CSV zich aardig versterkt. Vooral van plaatsgenoot AGOVV zijn wat spelers overgekomen. De ploeg herbergt twee spelers die afgelopen seizoen in onze competitie actief waren. Vanaf SDC Putten heeft namelijk Maarten Boeve de overstap gemaakt naar CSV en met de spits Ashot Ajan heeft CSV een speler in de ploeg die vorige seizoen nog trefzeker was tegen Huizen. Verder is Ugur Yildirim een opvallende naam in de selectie van de rood-gelen. In 2005 baarde Yildirim (29) opzien met zijn goede spel bij SC Heerenveen. Toenmalig bondscoach Marco van Basten beloonde hem met een verkiezing voor het Nederlands elftal. Na diverse avonturen in Turkije, heeft Yildirim zijn plek gevonden in Apeldoorn. De trainer van CSV Apeldoorn is de voormalig assistent- trainer en voormalig profvoetballer ( o.m. Anderlecht, Feyenoord, FC Utrecht en Ajax) van FC Utrecht: John van Loen.

Spelersmutaties Apeldoorn
    Vertrokken spelers: Pim Bax, Thomas Luitjens (beiden Bibberig), Jaap de Brouwer, Giel Thijssen (beiden DOVO), Mark Fennebeumer (JVC Cuijk), Kees Kievit, Kahan Ozcan (beiden Go-Ahead Kampen), Denny van Loen (Montfoort), Marc van der Vegte (WHC)
    Nieuwe spelers: Ashot Ajan, Maarten Boeve (beiden SDC Putten), Ruben Fremouw, Lars Hoekman, Regis Winter, Ugur Yildirim (allen AGOVV Apeldoorn), Hamid Haji Jafar Zarbaf (Koninklijke UD), Richard van Schooten (NSC)

Aansluiting
    Het afgelopen seizoen is CSV Apeldoorn geëindigd op de derde plek in Hoofdklasse C. met 48 punten bleven ze slechts een punt achter op de gedeelde koplopers WHC en DETO. Met dertien overwinning, negen gelijke spelen en slechts vier nederlagen was het in hun klasse de ploeg met de minste verliespartijen. Als nieuwkomer in de Hoofdklasse A verlopen de resultaten wat grilliger tot nu toe. Met veertien punten uit tien wedstrijden vind de formatie van de Veluwe zich terug in de grote middenmoot. Een middenmoot waar het tot nu teleurstellende presterende geel-groen keurkorps graag aansluiting bij wil vinden. Er moeten punten gepakt worden zodat het in de winterstop op een positie staat die richting doelstelling voldoet. Het trainers duo Schipper/de Vries kan beschikken over een vrijwel fitte en complete selectie. Garrett Jones keert terug van een schorsing en Rudy Etwi heeft inmiddels speelminuten opgedaan in het tweede elftal en kan zich welllicht bij de wedstrijdselectie voegen. Laten we hopen dat de ploeg zaterdag het lekkers, in de vorm van drie punten en het daarbij behorende biertje, weer eens weet te behalen.

Wedstrijdbalsponsor
    De aftrap van het treffen met CSV Apeldoorn met de door De Groot Uitvaart gesponsorde wedstrijdbal is zaterdagmiddag op het vertrouwde tijdstip van half drie.