Voorbeschouwing Huizen - Ajax
    30 jan 2014
    Aanstaande zaterdag ontmoet het eerste elftal van Huizen op de eigen Wolfskamer het op de derde plaats van de ranglijst bivakkerende Ajax.
    voorbeschouwing-huizen-ajax

Daar waar Huizen afgelopen zaterdag opnieuw verbaasde door na een 2-0 achterstand bij VVA ’71 toch nog een punt mee naar huis te nemen, won de Amsterdamse tegenstander met overtuigende cijfers van Bennekom (5-0) door doelpunten van Dennis Kaars (2x), Yuri Rose (2x) en Kevin de Visser. Dat was wel nodig ook, want de twee daaraan voorafgaande wedstrijden tegen Sparta Nijkerk en tegen ODIN ’59 werden beiden verloren en dus was de winstpartij tegen Bennekom meer dan welkom.

Ajax beschikt over een sterke selectie, heeft 9 punten meer dan Huizen en komt dan ook als favoriet naar Huizen. Ajax is samen met koploper Sparta Nijkerk de meest productieve ploeg in de Hoofdklasse A. In de 15 tot dusver gespeelde wedstrijden werd het net 32 keer gevonden. Daarvan nam topscorer Dennis Kaars 10 treffers voor zijn rekening. De ambitieuze Amsterdammers lonken nog nadrukkelijk naar een hoge eindklassering en daardoor wellicht een kans op promotie naar het voetbalwalhalla bij de amateurs: de Topklasse.

Bij Huizen ontbreken nog steeds de centrale verdedigers Erik Wisse en Peter Vastenhouw. Danny Roozendaal is in de afgelopen week geopereerd en heeft een nieuwe kruisband gekregen. Positief is dat Rudy Etwi weer fit is. Hij speelde afgelopen dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Nieuw Utrecht (1-0) al weer mee en zal naar verwachting aanstaande zaterdag aansluiten bij de selectie van Joeri Volkers.

De wedstrijd eerder dit seizoen tussen beide ploegen eindigde in een 1-0 overwinning voor Ajax. Laten we hopen dat het Huizen vandaag lukt om 2 x 45 minuten scherp te zijn, waarmee een verrassing in de vorm van een goed resultaat wellicht tot de mogelijkheden behoort.

Er zal om 14.30 uur worden afgetrapt met een wedstrijdbal die geschonken is door Vishandel Gerwin / Margriet Zijl van de markt.

Ajacied Jordi Meester ontneemt Gilmero Pengel de kans om voor te zetten (foto Henk Heijnen)