https://www.svhuizen.nl/voorbeschouwing-dvs-33-ermelo-huizen/n1144c92
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Voorbeschouwing DVS`33 Ermelo - Huizen
  26 mrt 2014
  s.v. Huizen
  Zaterdag gaat het Huizen op bezoek bij DVS’33 in Ermelo. Het betreft een vooruit gespeeld duel in speelronde 22. Kunnen de mannen van Tijs Schipper opnieuw voor een daverende verrassing zorgen?
  voorbeschouwing-dvs-33-ermelo-huizen

  Zaterdag gaat het Huizen op bezoek bij DVS’33 in Ermelo. Het betreft een vooruit gespeeld duel in speelronde 22. Kunnen de mannen van Tijs Schipper opnieuw voor een verrassing zorgen?

  Het was weer een memorabele wedstrijd afgelopen zaterdag in en tegen Bennekom. Met nog twaalf minuten op de klok en een 2-0 voorsprong op zak, leek er voor Bennekom niets een zege in de weg te staan. Zeven minuten later stond Huizen plotseling op een 2-3 voorsprong en die voordelige marge gaf het niet meer weg. Een Houdini-act ten beste, iets waar de voetballers van het eerste elftal dit seizoen patent op lijken te hebben.

  Analyse
  De bizarre ontknopingen in het laatste kwartier van een wedstrijd was voor Paul Visser uit Tilburg reden om de mythe te analyseren. De mentale veerkracht van Huizen 1 is haast geen toeval meer, zo is zijn conclusie. Visser heeft eens nader ingezoomd op het laatste kwartier. Een vergelijking als de stand na 75 minuten de eindstand is en de stand tussen minuut 76 en 90 als dat de eindstand zou zijn.

  Minuut 01-75:       21 wedstrijden, 20 punten met een doelsaldo van 21-30.
  Minuut 76-90:       21 wedstrijden, 46 punten met een doelsaldo van 23-3!!!
  In een kwartier tijd dus meer goals dan in de 5 kwartier ervoor……

  De achterstanden nader bekeken in marges uitgedrukt (maximale achterstand virtueel telt):
  Achterstand 1 goal:  4x. Resultaat: 2x verlies, 2x gelijk
  Achterstand 2 goals: 10x. Resultaat: 5x verlies, 2x gelijk, 3x winst
  Achterstand 3 goals: 1x. Resultaat:  1x winst (DOVO thuis).

  Imponerende cijfers die veel weergeven over de mentale veerkracht van het team van interim-trainer Tijs Schipper. Een interim-trainer die het uitstekend doet. Uit vijf duels onder zijn leiding pakte Huizen twaalf punten en de strijd tegen degradatie is in één klap omgeslagen naar het meedoen voor een plek in de nacompetitie om promotie. Blijkt maar weer dat het snel kan omslaan in de voetballerij. Hopen en dromen staat iedereen vrij, maar of het reëel is dat Huizen gaat deelnemen aan de play-offs met als uiteindelijk doel promotie naar de Topklasse is natuurlijk maar de vraag. Cijfermatig gezien is het evenwel niet vreemd dat Huizen (voorzichtig) denkt aan deelname aan de play-offs. De bizarre ontsnappingen van vooral de laatste twee wedstrijden heeft de ploeg een enorme boost gegeven. Het heeft de onderste drie ploegen ver achter zich gelaten en als het in de slotfase van de competitie de lijn van de laatste wedstrijden doortrekt behoort deelname aan de nacompetitie zomaar tot de mogelijkheden. En zeg eerlijk, wie hield daar nu rekening mee?

  Titel
  Dat Sparta Nijkerk de titel voor zich opeist lijkt een kwestie van tijd. Nummer twee Quick Boys (zeven punten achterstand) loopt al het hele seizoen achter de feiten aan evenals Ajax dat weer op ruime afstand staat van de Katwijkers. Quick Boys heeft al een periode titel evenals de a.s. (?) kampioen Sparta Nijkerk. Ajax is al geen concurrent meer voor periode 3 aangezien zij de 1e periode van de aanstaande kampioen Sparta Nijkerk overnemen als hoogste ploeg op de ranglijst zonder periode. Als Ajax de 3e periode pakt, dan gaat de periode van Sparta Nijkerk naar de nr. 4 op de ranglijst. En dat kan dan zomaar Huizen zijn aan het einde van de rit. Voorwaarde is dan wel dat zaterdag DVS in eigen huis geklopt wordt en dat het dan de laatste drie wedstrijden de nodige punten bij elkaar schraapt. Bepaald geen gemakkelijke opgave met tegenstanders als Volendam en in de laatste speelronde Quick Boys!

  Sterk
  En dat winnen in Ermelo is op voorhand sowieso geen eenvoudige opgave. DVS verloor in eigen huis deze voetbaljaargang nog niet en dat terwijl het de top-drie al heeft ontvangen. Toch bewees Huizen in de thuiswedstrijd eerder dat seizoen dat de Veluwenaren de te kloppen ploeg is. Het mocht een wonder heten dat er toentertijd in de eerste helft niet werd gescoord. Na een kans voor Huizen (Gilermo Pengel kon een voorzet van Iry Etwi net niet binnenkoppen) kreeg DVS '33 Ermelo een paar opgelegde mogelijkheden. Het aluminium en doelman Brian Willemse stonden echter in de weg. Eenmaal leek echter ook Willemse kansloos toen Henk Baum de bal na een corner keihard in kon schieten. Tarik Divarci wist echter op de doellijn koppend redding te brengen. Na deze sterke fase van DVS hervond Huizen zich enigszins en pakte het initiatief weer terug. In de tweede helft startte DVS '33 opnieuw goed maar het was Huizen dat scoorde. Omar Limon wist een van doelman Huiskamp terugkomende bal resoluut tot doelpunt te promoveren. Huizen begon daarna steeds beter te spelen en kwam in die fase ook verdiend op 2-0. Nadat Omar Limon een voorzet van Gilermo schitterend inkopte en doelman Huiskamp ternauwernood wist te redden, schoot Gino Heerings de bal hard tegen de touwen. Nadat DVS '33 een kwartier voor tijd nog een levensgrote kans miste, was het slotakkoord voor s.v. Huizen. Gilermo Pengel scoorde na een prachtige aanval.

  Ranglijst
  Een voetbaltoernooi voor vrouwen van jonger dan 19 jaar onder auspiciën van De UEFA is er overigens de reden van dat de wedstrijd tussen DVS en Huizen een week naar voren is gehaald. De subtopper in de Hoofdklasse A heeft door het verlies van DVS in de vorige speelronde tegen VVA én de bizarre winst van Huizen in en tegen Bennekom een extra lading gekregen met als directe inzet de vierde plek op de ranglijst. Wil de ploeg van interim-trainer Schipper kans maken op een goed resultaat en klimmen naar de vierde plek dan zal het wel beter moeten voetballen dan tegen Bennekom. Is dat niet het geval dan hebben we nog altijd het ‘Huizer kwartiertje”!

  De aftrap zaterdagmiddag op het sportpark van DVS ’33 aan de Sportlaan in Ermelo is zaterdagmiddag om 14.30 uur.

  Veel kijk plezier!

  Jan Spilt