Voorbeschouwing DOVO - Huizen
    4 sep 2013
    Voorbeschouwing DOVO - Huizen Zaterdagmiddag rond half drie trapt Huizen af voor een nieuwe jaargang van de voetbalcompetitie in de Hoofdklasse A. De tijd van oefen is dan voorbij, het echte werk gaat beginnen.
    voorbeschouwing-dovo-huizen

Natuurlijk is het van belang om je grondig voor te bereiden, een goed resultaat in de openingsronde zorgt immers voor veel vertrouwen. Net zoals een belabberde uitslag meteen zijn weerslag kan hebben op het vervolg. Ook dit seizoen belooft weer een spannende competitie te worden waarin de verschillen klein lijken te zijn. Alle clubs zijn sterker geworden, vinden ze zelf. Logisch, er zijn geen clubs die vooraf als doelstelling hebben een minder seizoen te draaien dan het vorige. Dat geldt ook voor Huizen dat zich als doelstelling heeft opgelegd te finishen in het zgn. ‘linkerrijtje’ van de ranglijst.

Huizen start het nieuwe voetbal seizoen aanstaande zaterdag tegen DOVO in Veenendaal. DOVO is direct een lastige tegenstander die naar verwachting mee zal gaan doen in de strijd om de bovenste plaatsen. Vorig seizoen eindigde DOVO op de tweede plaats achter het ongenaakbare Ter Leede dat de titel voor zich opeiste. De Veenendaalse ploeg kwam in de nacompetitiestrijd voor een plek in de hoogste afdeling van het amateurvoetbal niet verder dan twee gelijke spelen. Werd eerst thuis met 0-0 gelijkgespeeld tegen Bennekom, een paar dagen later volgde de 1-1 draw bij Odin’59. Onvoldoende om zich te kwalificeren voor het vervolg. Vorig seizoen wist Huizen niet van DOVO te winnen. Op de eigen Wolfskamer speelde DOVO zich naar een geniepige 0-1 overwinning en ook in Veenendaal konden beide ploegen de toeschouwers geen spektakelstuk voor leggen. De vooral tactische strijd eindigde in een 1-1 remise, een uitslag waar iedereen die middag tevreden mee was.

Wat het zaterdagmiddag voor wedstrijd wordt laat zich moeilijk voorspellen. Verwacht mag worden dat beide ploegen in de openingswedstrijd van het seizoen de basis willen leggen voor een goed vervolg. Huizen heeft in de bekerwedstrijden laten zien waar het toe in staat kan zijn. Met een redelijk vernieuwde selectie zal het nog moeten groeien naar een ingespeeld elftal. De verwachting is dat Huizen er in verdedigend opzicht wat sterker is geworden en aan de andere kant voetballend misschien wat minder creatief dan vorig seizoen. Vooral het middenveld oogt dynamischer, samen met de vertrouwde en gevaarlijke voorhoede mag worden verwacht dat Huizen de prestaties van de vorige twee seizoenen kan herhalen, wellicht zelfs verbeteren. Een goed resultaat in Veenendaal kan de opmaat zijn voor een mooi en succesvol voetbalseizoen!

De aanvang zaterdagmiddag op sportpark Panhuis te Veenendaal is om 14.30 uur.

Veel kijkplezier!

Jan Spilt

Spelmoment uit de wedstrijd Huizen - DOVO van vorig seizoen. (foto Henk Heijnen)