Voorbeschouwing DOVO - Huizen
    13 mrt 2013
    Voorbeschouwing DOVO - Huizen Komende zaterdag treft het eerste elftal in Veenendaal DOVO. De Veenendaalse club is voor Huizen een traditioneel moeilijk te bestrijden tegenstander.
    voorbeschouwing-dovo-huizen

Op de ranglijst in de Hoofdklasse A nemen de Veenendalers de vijfde positie in met twee punten meer dan Huizen maar ook twee wedstrijden minder gespeeld. DOVO verspeelde ternauwernood de 2e periode titel, en maakt dit seizoen vooral in thuiswedstrijden een sterke indruk. Behalve een 0-1 nederlaag vroeg in het seizoen in de altijd beladen derby tegen Bennekom, bleef het op het eigen sportpark ongeslagen. Mede gezien deze statistieken kan worden verwacht dat de geel-groenen een moeilijke middag tegemoet gaan.

Onevenwichtig

Huizen blijft nog altijd ongeslagen in 2013. Zaterdag speelde de ploeg van trainer Tijs Schipper gelijk tegen Volendam (1-1), maar deed daarmee zichzelf tekort. DOVO ging afgelopen weekeinde in Heemskerk in blessuretijd onderuit tegen Odin’59 dat met 2-1 aan het langste eind trok. De ranglijst kent momenteel een onevenwichtig aanblik. Er moeten nog enkele gestaakte wedstrijden vanwege sneeuwval afgemaakt worden. Zo moet DOVO op 26 maart nog zo’n zeven minuten tegen Montfoort uitspelen bij een 0-2 achterstand. Quick Boys moet haar partij tegen VVA nog afmaken. In Achterberg is nog een klein halfuur te spelen bij een 1-3 tussenstand voor de Katwijkers. Het blijft natuurlijk voetbal maar aangenomen mag worden dat er aan de scores weinig veranderd zodat zowel Montfoort en Quick Boys drie punten op hun totaal mogen bijschrijven. Samen met de resultaten van de andere inhaalwedstrijden heeft dit tot gevolg dat de ranglijst in de hoofdklasse A nóg meer in elkaar schuift. Met twee rechtstreekse degradatie plaatsen met daar boven twee plekken die het spelen van een degradatie/promotie competitie betekend, is waakzaamheid geboden en het vooral noodzaak regelmatig punten te sprokkelen.

Excuus

Wanneer Huizen de ook in Veenendaal de goede serie van de laatste weken weet voort te zetten kan het met vertrouwen het slot van de competitie tegemoet zien. Een positief resultaat zaterdagmiddag in Veenendaal betekent dat de equipe van trainer Tijs Schipper een goede stap in de richting kan zetten en zich veilig wanen voor behoud in de hoofdklasse. Een hoofdklasse A waarin iedereen van elkaar kan winnen maar ook verliezen. De heenwedstrijd eerder dit seizoen was een prooi voor het door Peter Visee getrainde DOVO. Jaap de Brouwer scoorde in de slotfase van het weinig sprankelende duel het enige doelpunt van die middag dat voor DOVO de volle buit betekende. DOVO was duidelijk die najaars middag naar Huizen gekomen om een puntje te sprokkelen maar ging met drie gestolen punten richting Veenendaal. Dat DOVO trainer Peter Visee zich na afloop excuseerde voor het vertoonde spel van zijn ploeg sprak boekdelen.

Positief

Het geeft maar weer eens aan dat in de Hoofdklasse A iedereen van iedereen kan winnen maar ook verliezen. Toch kan Huizen gezien het vertoonde spel van de laatste weken met vertrouwen het slot van de competitie tegemoet zien. Het kan zaterdag in Veenendaal bij een positief resultaat een stap in goede richting zetten en zich veilig wanen voor behoud in de Hoofdklasse. Eenvoudig zal dit niet worden. DOVO hanteert een spelwijze waarbij negentig minuten waakzaamheid geboden is. De Veenendalers laten graag het initiatief bij de tegenstander om dan via een snelle omschakeling gevaarlijk te worden. Wanneer Huizen het goede spel tegen Volendam vervolg weet te geven en het ditmaal wel scherp is voor de goal kunnen de fans een meer dan interessant treffen tegemoet zien.

De aftrap zaterdagmiddag op sportpark Panhuis in Veenendaal is om 14.30 uur. Prettige wedstrijd!

Jan Spilt

DOVO was eerder dit seizoen met 0-1 te sterk in Huizen (foto Henk Heijnen)