https://www.svhuizen.nl/voorbeschouwing-csv-apeldoorn-huizen/n376c30
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Voorbeschouwing CSV Apeldoorn - Huizen
  18 apr 2013
  s.v. Huizen
  Voorbeschouwing CSV Apeldoorn - Huizen Het eerste elftal gaat zaterdag na de historische zege op ARC vol vertrouwen naar Apeldoorn voor het competitieduel tegen CSV Apeldoorn.
  voorbeschouwing-csv-apeldoorn-huizen

  Het eerste elftal gaat zaterdag na de historische zege op ARC vol vertrouwen naar Apeldoorn voor het competitieduel tegen CSV Apeldoorn.

  Na het doelpuntenfestijn tegen het geplaagde ARC wacht de formatie van trainer Tijs Schipper de volgende horde in de eindspurt van de competitie. In het lommerrijke Apeldoorn wacht CSV dat momenteel zich op de elfde plek van de ranglijst terug vindt. Een positie die aan het einde van het seizoen promotie/degradatie wedstrijden betekent. Waar Huizen afgelopen zaterdag ARC verpulverde, ging CSV Apeldoorn het voorbije weekend onderuit in en tegen Volendam: 1-0. Door dit resultaat zag CSV Volendam tot op twee punten naderen en bracht het zichzelf in een lastig parket. Het verschil in punten tussen Huizen en CSV Apeldoorn is vijf punten in het voordeel van de geel-groenen.

  Nacompetitie

  Officieel is Huizen nog niet veilig, maar het moet wel heel raar lopen wil de ploeg nog in problemen komen. Lukt het om zaterdag CSV Apeldoorn aan de kant te zetten, dan heeft het zelfs nog een kans in de derde periode. Na zes wedstrijden staan ODIN ’59 en DOVO bovenaan in de derde periode. Huizen volgt op twee punten en een punt daaronder CSV Apeldoorn. Na de wedstrijd tegen Apeldoorn speelt Huizen nog twee wedstrijden. Zaterdag 4 mei krijgt het Bennekom op bezoek, een week later speelt het in Heemskerk de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Ook in de ‘gewone’ competitie ranglijst is er nog van alles mogelijk om een periodetitel in de wacht te slepen. Kampioen Ter Leede staat zijn eerste periode af aan de ploeg die als nummer twee op de eindrangschikking eindigt en ook de derde plek op de ranglijst kan nog nacompetitie voetbal opleveren voor promotie naar de Topklasse…..   Bennekom heeft de tweede periode gepakt, maar als de ploeg bij de laatste vier eindigt, mag het niet deelnemen aan de nacompetitie om promotie naar de Topklasse, maar moet het de promotie/degradatiecompetitie in en is er een extra plek via de ranglijst. Volgt u het nog? Oké, dan gaan we verder. De algemene regel van de KNVB geeft weer dat als clubs gelijk eindigen op de eerste plaats of op een rechtstreekse degradatieplaats dat het doelsaldo niet telt. Er wordt dan een beslissingswedstrijd gespeeld of als meerdere clubs gelijk eindigen een halve competitie. Het doelsaldo geeft alleen de doorslag als clubs gelijk eindigen op een plaats die leidt tot een plaats in de nacompetitie. Kortom, de komende zaterdagen met een calculator langs de lijn is zo gek nog niet.

  Overzicht diverse nacompetities

  Topklasse/Hoofdklasse

  De nummer 13 van de topklasse strijd met negen periode winnaars van de hoofdklasse A, B en C om een plaats in de topklasse. De periodewinnaars van de hoofdklasse strijden eerste onderling om het klassenkampioenschap. Daarna zullen de winnaars met de nummer 13 van de topklasse middels een knock-out systeem strijden om een plaats in de topklasse. De loting voor die wedstrijden zal in een later stadium plaatsvinden.

  Hoofdklasse/Eerste klasse

  De periode winnaars van de eerste klasse A t/m E (15 teams) strijden samen met de nummers elf en twaalf van de hoofdklasse A, B en C (6 teams) om zeven plaatsen in de Hoofdklasse. Er wordt een hele competitie gespeeld in een poule van drie. De winnaar promoveert/handhaaft zich. Het speelschema wordt later bekend gemaakt. De poule indeling ziet er als volgt uit:

  POULE

  TEAM 1

  TEAM 2

  TEAM 3

   

  Nummer 11 Hoofdklasse A

  Winnaar 3e periode 1A

  Winnaar 2e periode 1C

   

  Nummer 12 Hoofdklasse A

  Winnaar 2e periode 1A

  Winnaar 1e periode 1B

   

  Winnaar 1e periode 1A

  Winnaar 3e periode 1D

  Winnaar 1e periode 1E

  Spektakelstuk

  De eerdere onderlinge ontmoeting tussen Huizen en CSV Apeldoorn leverde een knotsgek duel op waarin Huizen uiteindelijk met 5-4 aan het langste eind trok. Menig Huizen supporter had het vooral gedurende de tweede helft Spaans benauwd en dat had niets te maken met de goedheiligman die in die periode uit Spanje ons kikkerlandje aandeed, maar met het spectaculaire scoreverloop. Twee ploegen die het duidelijk niet van verdedigen moesten hebben en daarom nadrukkelijk de aanval zochten, bezorgden in het bijzonder de neutrale toeschouwers een heerlijke voetbalmiddag. Bij een 4-1 tussenstand leek er geen vuiltje aan de lucht voor Huizen. CSV Apeldoorn kwam terug tot 4-3 en alles wat Huizen een warm hart toedraagt kreeg het Spaans benauwd. Het zou toch niet weer mis gaan? Opeens was daar een prima counter die wel succes opleverde. Een snelle uitbraak over de rechterkant leverde een voorzet op naar Iry Etwi. De behendige aanvaller wist met dit buitenkansje wel raad: 5-3. Nog was het niet gedaan: in de 85e minuut scoorde Apeldoorn via Maarten Boeve even simpel als doeltreffend de 5-4. Opnieuw wankelde Huizen, maar de voor de ploeg uit Apeldoorn bevrijdende gelijkmaker viel vooralsnog niet. De ontlading was groot aan Huizen kant; en terecht. Wederom een spectaculaire overwinning. Negen goals in één wedstrijd gaat de geschiedenis boeken in. De 8-0 overwinning die Huizen zaterdagmiddag boekte op ARC betekende een evenaring van het clubrecord. De laatste keer dat Huizen overigens met dergelijke cijfers wist te winnen was op 26 mei 1979. Toen, 34 jaar geleden, (!) werd Go Ahead Kampen op de Wolfskamer met 8-0 verslagen. Op 10 oktober 1992 zette Huizen ook een historische overwinning neer door VVOG uit Harderwijk met 10-2 te verslaan. Opvallend genoeg boekte het in een uitduel de grootste overwinning aller tijden.  Op 4 februari 1995 werd Candia '66 in Rhenen met 0-10 verslagen. Twee maanden werd Huizen onder leiding van trainer Wim Eilander kampioen in Zandvoort en promoveerde weer naar het hoogste niveau. De tiende goal werd gescoord door Marcel van Kommer. Dat was het laatste seizoen dat men twee punten kreeg voor een gewonnen wedstrijd (vanaf seizoen 1995/1996: 3 punten).Candia degradeerde met 0 punten. Aan het eind van dat seizoen gingen o.a. Jelle Goes naar GVVV, Fred Albergati naar Hoevelaken en Nicky Roeg naar Vlug en Vaardig.

  Driepunter

  Terug naar 2013. De belangen zaterdagmiddag in Apeldoorn zijn duidelijk. Huizen heeft dit voorjaar laten zien dat het in de huidige vorm voor niemand bang hoeft te zijn. Wie weet wat er allemaal nog mogelijk is. In Apeldoorn kan Huizen een messcherpe opponent tegenover zich verwachten dat er alles aan zal doen de punten op de Veluwe te houden. Prettige bijeenkomst voor Huizen is dat het zaterdag, naast een vrijwel geheel fitte selectie, weer kan beschikken over clubtopscoorder Omar Limon die met succes zijn schorsing van vijf wedstrijden aanvocht en de straf gereduceerd zag tot twee duels. Genoeg ingrediënten om opnieuw een interessant te verwachten. Een duel met twee ploegen die alleen gebaat zijn bij een heuse driepunter. De aftrap zaterdagmiddag op sportpark Orderbos in Apeldoorn is om 15.00 uur.

  Route

  Fans die de wedstrijd in Apeldoorn willen bezoeken nemen op de A1 de afslag Hoenderloo (19). Na de afslag vervolgt u de weg rechtdoor. Bij de verkeerslichten gaat u linksaf de laan van Spitsbergen op. Na de BP benzinepomp (aan uw rechterhand) neemt u de eerste weg links. Hierna neemt u de tweede weg rechts. Na de bult op te zijn gereden gaat u linksaf met de bocht mee en rijd u vervolgens rechtdoor. Na de wedstrijd zal de supportersvereniging Balkonside van CSV Apeldoorn een heuse KARAOKE wedstrijd organiseren. Meedoen en meezingen is het motto. Durf jij het aan? Er is voor een aantal voorbeeldzangers gezorgd, dus je hoeft hen alleen maar na te doen. Onder het motto: “kan het mij wat schelen?” Gewoon meedoen dus. Geldt ook voor s.v. Huizen fans! Bekend is dat sommigen Huizen supporters naast het hoogste woord ook over verborgen zangtalent beschikken……

  Veel kijkplezier!

  Jan Spilt

  De thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn werd een waar spektakelstuk: 5-4. (foto Henk Heijnen)