Voorbeschouwing Bennekom - Huizen
    28 nov 2012
    Voorbeschouwing Bennekom - Huizen Na een voetbalvrij weekeinde hervat het eerste elftal van Huizen zaterdagmiddag de competitie in de hoofdklasse A met een uitduel in en tegen Bennekom.
    voorbeschouwing-bennekom-huizen

Na een voetbalvrij weekeinde hervat het eerste elftal van Huizen zaterdagmiddag de competitie in de hoofdklasse A met een uitduel in en tegen Bennekom. Waar beide ploegen vorig seizoen in deze fase van de competitie uitzicht hadden op een toppositie zijn het in de huidige competitie zorgenkindjes die graag vóór de feestdagen aansluiting willen vinden met de middenmoot om uit de gevarenzone te geraken. Bennekom bevindt zich op de ranglijst net onder de rode streep, Huizen net er boven, waarmee meteen het belang van dit treffen is aangegeven.

Voetbalvereniging Bennekom is opgericht op 29 september 1954 en speelt haar thuiswedstrijden op sportpark De Eikelhof. Het hoofdveld van de club bestaat uit kunstgras. Hennie Oostermeijer (50) is de hoofdtrainer. Enkele bekende ex-spelers en -trainers van Bennekom zijn John van den Brom, Arno Splinter, Peter van Vossen en Kees van Wonderen. Vorig seizoen was Bennekom een van de verrassingen van de Hoofdklasse A. In de eerste seizoenshelft deden de roodwitten lange tijd mee om de bovenste plaatsen. Uiteindelijk eindigde de ploeg op de zevende plaats. Aan het einde van het vorige seizoen besloten Philipe van Berkom (gestopt), Mees Heller (ONA), Leon Koopman (DFS), Kevin Moeliker (gestopt), Lennart van de Peppel (NEC-amateurs), Adulai Rogers (Babberich), Altay Tomruk (DTS Ede), Tom Verhaar (Babberich), Clint van der Wal (VVA’71) en Wesley Stuger (DTS Ede) sportpark De Eikelhof te verlaten. Hiertegenover stond de komst van Roël Fernand (FC Lienden), Ahmet Kilic (De Treffers), Nordin al Mansouri (NEC-amateurs), Reza Ngarigota (SDC Putten) en Joël Saro (FC Presikhaaf).

Tactisch steekspel
    Het vorige competitieseizoen wist Bennekom in de twee duels met Huizen vier punten over te houden. Op de eigen Wolfskamer beëindigden beide ploegen een tactisch steekspel met een dubbelblanke eindstand. Op sportpark de Eikelhof in Bennekom werd het 2-1. Gilermo Pengel opende nog wel de score voor Huizen maar in de tweede helft stelde Bennekom orde op zaken met treffers van Kevin Sissing en Rogier Gerritsen. Waar Huizen afgelopen zaterdag genoot van een voetbalvrij weekeinde trad Bennekom aan de strijd om de districtbeker Oost. Zondag 2e klasser werd met 0-4 uit de bekerstrijd gewipt. Bennekom opereerde traag en plichtmatig zodat 0-0 een logische ruststand was waarbij de beste kans voor Beekbergen was. Na rust maakte Mo Bendadi de 0-1 uit een vrije trap van Rogier Wissink. Sjoerd Rensen voorkwam met een uitstekende redding de 1-1. Daarna was het de beurt aan invaller Niek van Ginkel die met twee assists op Rence van der Wal en een doelpunt een groot aandeel in de 0-4 overwinning had.

Attractief
    Voor het keurkorps van Huizen is het zaak dat het de winstpartij tegen CSV Apeldoorn een passend vervolg geeft. Na het knotsgekke treffen met Apeldoorn (5-4) is de conclusie gerechtvaardigd dat de defensieve problemen zwaarder wegen dan de offensief kracht. Feit is wel dat de voetballiefhebber die de wedstrijden bezoekt van Huizen kan rekenen op veel treffers. Huizen is inmiddels uitgegroeid tot de meest attractieve hoofdklasser. In elf wedstrijden vielen er liefst 50 (!) doelpunten te aanschouwen. Of het zaterdag opnieuw een spektakelstuk wordt is natuurlijk afwachten. Pikant gegeven is dat Bennekom deze competitie nog geen thuisduel in winst wist om te zetten. Alleen tegen VVA’71 stelde het diep in blessure tijd een punt veilig door de gelijkmaker binnen te werken. Alle overige thuiswedstrijden gingen verloren. Huizen echter wist dit seizoen op vreemde bodem nog niet te zegevieren zodat elke eindstand zaterdagmiddag behalve een gelijkspel een unicum is.

Routebeschrijving
    De aftrap op sportpark De Eikelhof in Bennekom is zaterdagmiddag om 15.00 uur. Supporters die de competitiewedstrijd van hun favorieten wil bezoeken nemen vanaf de A12 de afslag Wageningen, Ede, Bennekom. Richting Bennekom, Wageningen. Bij de 2e afslag Bennekom linksaf (Dit is bij de 2e verkeerslichten). Na 200 meter linksaf waarna aan de linkerzijde het sportpark is. De eerste oprit links is van de sporthal. De tweede oprit gaat naar de parkeerplaats van vv Bennekom.