Voorbeschouwing Bennekom - Huizen
    19 mrt 2014
    Na de 3-1 zege op ODIN `59 en opnieuw een hectische middag op de Wolfskamer speelt het geel/groene keurkorps van interim trainer Tijs Schipper komende zaterdag in en tegen Bennekom.
    voorbeschouwing-bennekom-huizen

Na de 3-1 zege op ODIN '59 en opnieuw een hectische middag op de Wolfskamer speelt het geel/groene keurkorps van interim trainer Tijs Schipper komende zaterdag in en tegen Bennekom.

Na de verrassende ontknoping tegen het Heemskerkse ODIN '59 wacht zaterdagmiddag een voor het eerste elftal Huizen traditioneel taaie opponent. Wedstrijden in en tegen Bennekom zijn voor Huizen altijd zware bevallingen met doorgaans een negatief resultaat. Met nog zes speelronden te gaan vindt Bennekom zich terug op de tiende positie van de ranglijst. Een positie waarbij het de hete adem van de ploegen die degradatie willen ontlopen in de nek voelt. Bennekom heeft weliswaar nog een inhaalwedstrijd tegoed waarbij het bezoek moet bij Montfoort. Bepaald geen sinecure, want ook Montfoort heeft de punten hard nodig om niet af te dalen naar de eerste klasse. De druk ligt dan ook zaterdagmiddag bij de Veluwenaren, waarbij Huizen zonder al te veel zorgen Bennekom frank en vrij kan bestrijden. Immers, voor degradatie hoeft Huizen niet meer te vrezen en het gat naar DVS’33 dat op de vierde plek staat lijkt net even te groot om te kunnen dichten. Hoewel, met in het achterhoofd dat Huizen volgende week op bezoek gaat bij dat zelfde DVS en dat in voetbal veel, zo niet alles mogelijk is, kan het slot van het seizoen nog wellicht nog een verassende wending nemen…...  De trouwe supportersschare kan er van uitgaan dat interim trainer Tijs Schipper een strijdvaardig Huizen tussen de lijnen brengt op het kunstgras van Bennekom. Een Huizen dat er alles aan zal doen om tot een positief resultaat te komen om op die manier het voetbalseizoen 2013-2014 in stijl af te sluiten.

Succesvol

De heenwedstrijd eerder dit seizoen werd met een 2-2 gelijkspel afgesloten. In de eerste helft een gelijk opgaande strijd met een iets meer verzorgt voetballend Bennekom. De ploeg van trainer Eric Speelziek kwam kort voor rust op 0-1. Na een fraaie aanval kon Marco van Rooijen ongehinderd binnen tikken. Toen Bennekom direct na rust op 0-2 kwam na een fraai ingeschoten vrij trap van Ahmet Kilic leek de wedstrijd gespeeld. Huizen hervond zich echter en aan het slot van de wedstrijd werd er ingezet voor het “Huizer kwartiertje”. Dat lukte opnieuw wonderwel. Nadat een doelpunt van invaller Heerings eerst nog werd afgekeurd, was dezelfde speler even later wel succesvol. Een voorzet van Iry Etwi wist hij hard en hoog in te schieten. Vlak voor tijd kwam Huizen zelfs op 2-2, toen Omar Limon een vrije trap van Gino Heerings tot doelpunt promoveerde. In blessuretijd werd het zelfs nog bijna 3-2 maar Bennekom doelman Renzen wist met uiterste krachtinspanning een punt voor zijn ploeg te redden.

Route

De aftrap op sportpark De Eikelhof in Bennekom is zaterdagmiddag om 15.00 uur. Supporters die de competitiewedstrijd van hun favorieten wil bezoeken nemen vanaf de A12 de afslag Wageningen, Ede, Bennekom. Richting Bennekom, Wageningen. Bij de 2e afslag Bennekom linksaf (Dit is bij de 2e verkeerslichten). Na 200 meter linksaf waarna aan de linkerzijde het sportpark is. De eerste oprit links is van de sporthal. De tweede oprit gaat naar de parkeerplaats van vv Bennekom.

Prettige wedstrijd!

Jan Spilt