https://www.svhuizen.nl/voorbeschouwing-arc-huizen/n94c30
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Voorbeschouwing ARC - Huizen
  7 nov 2012
  s.v. Huizen
  Voorbeschouwing ARC - Huizen Komende zaterdagmiddag gaat het eerste elftal van onze club op bezoek bij ARC in Alphen aan de Rijn. Een positief resultaat tegen ARC is meer dan wenselijk.
  voorbeschouwing-arc-huizen

  Komende zaterdagmiddag gaat het eerste elftal van onze club op bezoek bij ARC in Alphen aan de Rijn. Een positief resultaat tegen ARC is meer dan wenselijk. Door de nederlaag tegen Ter Leede en de overwinning van Bennekom is de ploeg inmiddels afgezakt onder de rode streep. Kortom, een zege is het beste medicijn tegen het chagrijn!

  Met nog maar vier speelronden te gaan voor de winterstop ( ARC, CSV Apeldoorn, Bennekom en ODIN’59) is het voor Huizen noodzaak om weer eens wedstrijden te gaan winnen wil het niet verder wegzakken in het drijfzand van de hoofdklasse A. De ploeg heeft een overwinning nodig om de rust te bewaren en niet in paniek te raken. Het gemor steekt langzaam de kop op. Over de geringe toegevoegde waarde van de nieuwkomers, over de gebrekkige broze mentale weerbaarheid van sommige spelers, over het fletse en voorspelbare spel en over de keuzes van de trainer. Niet alle kritiek is terecht, maar waar verloren wordt, wordt gezocht naar oorzaken. Het mag duidelijk zijn dat geel-groene equipe de doelstellingen bij moet stellen en zich strijdbaar op moet stellen om verder chagrijn op de Wolfskamer te voorkomen. ARC, vorig seizoen nog topklasser, heeft twee punten meer bij elkaar gesprokkeld dan het geplaagde Huizen. Wellicht voor de geel-groenen dé mogelijkheid om de negatieve reeks te doorbreken en de weg naar boven in te slaan.


  Historie
  ARC speelt al ruim 80 jaar een rol van betekenis in het amateurvoetbal in Alphen aan den Rijn. Aanvankelijk ziet de vereniging zich nog overvleugeld door de voetbalvereniging Alphen, maar inmiddels is ARC al jaren de grootste en hoogst spelende voetbalclub in Alphen aan den Rijn. In 1983 betrekt ARC het huidige sportcomplex Zegersloot met dan nog vijf speelvelden (inmiddels zeven, waarvan twee ook als trainingsveld bruikbaar zijn) en twee trainingsvelden.
  Met een wedstrijd tegen Ajax (0-4) wordt het complex officieel in gebruik genomen en begint de Racing aan een glorieperiode. In de jaren op Zegersloot wordt gespeeld tegen nationale toppers (Ajax, Feyenoord en PSV), buitenlandse clubs (Southampton) en als hoogtepunt in de clubgeschiedenis in 1990 tegen het Nederlands Elftal met bijna 10.000 toeschouwers!
  Vier jaar eerder, in 1986, heeft de Racing dan al de nationale zaterdagamateurtop bereikt. Op dat podium, toen nog de eerste klasse, inmiddels al weer een aantal jaren de hoofdklasse, is de club tot het seizoen 2001-2002 actief geweest, al scheelt het een aantal malen maar weinig… In het jubileumjaar 2002 verspeelt de Racing pas op de slotdag die plaats in de hoofdklasse. De afwezigheid in de hoofdklasse zal slechts één seizoen duren want via een kampioenschap van de eerste klasse wordt in 2003-2004 weer opgetreden in de hoofdklasse.
  Daartegenover staat echter ook een kampioenschap, in 1998, in wat velen toen noemden de eredivisie van het zaterdagvoetbal, de hoofdklasse A. De club grijpt maar nipt naast het landskampioenschap van de zaterdagamateurs. Dat alles heeft ook tot gevolg dat leden blijven toestromen, tot ver over de 1200 in 2003. In 2005 staat de ledenteller op 1400. Helaas heeft ARC aan het eind van het seizoen 2005-2006 opnieuw moeten buigen voor het degradatiespook en heeft een stapje terug moeten doen naar de eerste klasse. Maar via de nacompetitie in het seizoen 2007-2008 wordt op 17 mei 2008 de nummer 12 van de Hoofdklasse B, VVOG in Werkendam met 1-3 teruggewezen en wordt opnieuw de Hoofdklasse-status heroverd.
  Na een lang seizoen waarin maar liefst vijf beslissingswedstrijden gespeeld moesten worden, promoveerde ARC naar de in het seizoen 2010-2011 opgerichte Topklasse. Na twee seizoenen op het hoogste niveau van de zaterdagamateurs degradeerde ARC naar Hoofdklasse.

  Weerzien
  De doelstelling van ARC dit seizoen, zo snel mogelijk weer terug te keren op het hoogste niveau, hapert enigszins. De selectie van trainer Ron van der Berg versterkte zich vooraf het seizoen met Prince Addai (Haaglandia), Stefan den Horder (AVV Alphen), Sergio Ommel (FC Lisse), Jayson Trommel (XerxesDZB), Dammes Waasdorp (Sportlust '46). Voor de Huizen supporters betekent dit een weerzien met Sergio Ommel die twee seizoenen geleden nog voor Huizen uitkwam. Ommel moet voor de doelpunten gaan zorgen en heeft er tot nu toe vijf ‘inleggen’. De voormalige prof van onder meer FC Groningen werd in het verleden topscorer van de hoofdklasse bij Ter Leede. De laatste seizoenen gaat het echter minder voortvarend. Bij Huizen kon hij zijn belofte niet waarmaken en ook vorig seizoen was hij lang niet altijd zeker van een basisplaats bij FC Lisse. Pikant detail voor komende zaterdag is ook dat Nick Tavenier als s.v. Huizen speler zijn rentree maakt op sportpark Zegersloot waar hij tot vorig seizoen de kleuren van ARC verdedigde.

  Kou
  Duidelijk is dat er zaterdag twee tegenstanders tegenover elkaar staan die zich van dit seizoen meer hadden voorgesteld dan de tot nu toe behaalde resultaten. De zorgen van Huizen zijn bekend. Het wilde na het verrassende vorige seizoen uitgroeien tot een meer dan stabiele hoofdklasser maar de realiteit leert dat het nu achterom moet kijken om genoeg te punten te hebben om er in te blijven. Tuurlijk, het seizoen is nog lang en dat de ploeg goed kan voetballen heeft het verleden bewezen. Het is te hopen dat Huizen zaterdagmiddag in Alphen aan de Rijn een positief resultaat kan behalen zodat de kou enigszins uit de lucht is. Trainer Tijs Schipper kan zaterdagmiddag in ieder geval niet beschikken over centrale verdediger Wouter Vente die na zijn discutabele rode kaart van afgelopen zaterdag in ieder geval geschorst is. Rudy Etwi heeft na zijn knie operatie inmiddels wat wedstrijdritme opgedaan in het 2e elftal maar of de verdediger komende zaterdag tegen ARC zijn competitie debuut kan maken is nog even afwachten. Behalve de langdurige geblesseerde Kurt Elshot kan de technische staf zaterdag in ieder geval beschikken over een fysiek fitte selectie. Opvallend is dat ARC in de hoofdklasse A tot nu toe de meeste tegendoelpunten heeft moeten incasseren (21) en dat in het eigen huis dit seizoen nog niet wist te zegevieren. Statistieken die in ieder geval in het voordeel van Huizen spreken, voor zover je daar enige waarde aan kan toeschrijven………

  Route
  Supporters die het voor beide teams belangrijke treffen willen bezoeken nemen na Utrecht de A12 richting Den Haag. Op de A12, de afslag Bodegraven/Alphen aan den Rijn (N11). Weg vervolgen richting Alphen aan den Rijn. Neem de afslag Nieuwkoop/Ter Aar (Ring Oost). Aan het einde van de afslag rechts af richting Ter Aar (N207). Bij de tweede groep verkeerslichten links af, richting Lage Zijde (aangegeven op wit bord). Bij de eerste groep verkeerslichten rechts af naar het C.P. Mulderveld (parkeerterrein ARC). De velden van ARC liggen aan de rand van de gemeente Alphen aan den Rijn. Vanaf de (Oranje Nassau)brug over het Aarkanaal ziet u de acht velden van ARC al liggen. Voor uw navigatieapparatuur: Parkeerplaats: C.P. Mulderveld, Postcode 2406 LG.

  De aftrap op sportpark Zegersloot is om 14.30 uur.