Zaterdagmiddag treft het 1e elftal in Haarlem Alliance ’22. Het betreft een duel in de 4e ronde in de strijd om de districtsbeker West l.
    voorbeschouwing-alliance-22-huizen-beker

Alliance ’22 speelt in de zondag 4e klasse D waar de ploeg momenteel de derde plaats inneemt. Waar Huizen in de knock-out fase AWPC (9-0) en SEW Nibbixwoud (1-8) verpulverde, klopte Alliance allereerst De Meer met 5-2 en vervolgens Velsenoord met 2-1.

Huizen mag dan wel op het een na hoogste niveau van het amateurvoetbal actief zijn; in het bekervoetbal heeft een David wel vaker Goliath verslagen. Aangenomen mag worden dat het geel-groene vlaggenschip het niet zo ver laat komen en met een overwinning de kwarfinales bereikt waarin het op bezoek gaat bij Altius in Hilversum of in Amsterdam tegen het 2e elftal van AFC.

Maar eerst komende zaterdag het treffen met de Haarlemmers. De voetbalvereniging Alliance ’22 werd opgericht in 1922 en staat volgens de eigen website te boek als de sportiefste club uit Haarlem. Het sportcomplex van Alliance’22 is gelegen aan de Zeedistelweg die parallel loopt aan de Westelijke Randweg. Het terrein ligt achter de ‘Life Fit Centre’ sporthal.

De aanvangstijd van deze wedstrijd is na overleg tussen beide verenigingen vastgesteld op het ongebruikelijke tijdstip van 13.00 uur.